پرش به محتوا

البلاغة القرآنية في آيات صفات المؤمنين: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR24884J1.jpg | عنوان =البلاغة القرآنية في آيات صفات الم...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۸: خط ۲۸:
}}
}}
   
   
'''البلاغة القرآنیة فی آیات صفات المؤمنین''' نوشته هند بنت جمیل بن صالح نایته(معاصر) است. این کتاب در موضوع ادبیات و بلاغت است. کتاب یاد شده رساله دکتری نویسنده است که به چاپ رسیده است.
'''البلاغة القرآنية في آيات صفات المؤمنين'''، نوشته هند بنت جمیل بن صالح نایته (معاصر) است. این کتاب در موضوع ادبیات و بلاغت است. کتاب یادشده رساله دکتری نویسنده است که به چاپ رسیده است.


محتوای اصلی این اثر در شش فصل ارائه شده است. نویسنده پیش از ورود به مطالب اساسی نخست به معنی لغوی و اصطلاحی واژه‌گان مؤمنین و ایمان با تکیه بر معاجم لغوی، منابع تفسیری، حدیثی و عقیدتی پرداخته است. در ادامه به صفات مؤمنین، مفهوم و انواع آن و روش قرآن در توصیف آنان اشاره کرده است. نویسنده فصول مختلف کتاب را به لفظ مفرد، خصائص جمله، خصائص جمل، گونه‌های صدور کلام بر خلاف مقتضای ظاهر، گونه‌های بیان، فنون بدیع و خصائص اسلوبیه اختصاص داده و ذیل هریک از عناوین یاد شده مباحث ادبی و بلاغی ارزشمندی ادبی و بلاغی را مطرح کرده است<ref> مقدمه، ص 6-8 </ref>
محتوای اصلی این اثر در شش فصل ارائه شده است. نویسنده پیش از ورود به مطالب اساسی، نخست به معنی لغوی و اصطلاحی واژه‌گان مؤمنین و ایمان با تکیه بر معاجم لغوی، منابع تفسیری، حدیثی و عقیدتی پرداخته است. در ادامه به صفات مؤمنین، مفهوم و انواع آن و روش قرآن در توصیف آنان اشاره کرده است. نویسنده، فصول مختلف کتاب را به لفظ مفرد، خصائص جمله، خصائص جمل، گونه‌های صدور کلام برخلاف مقتضای ظاهر، گونه‌های بیان، فنون بدیع و خصائص اسلوبیه اختصاص داده و ذیل هریک از عناوین یادشده، مباحث ادبی و بلاغی ارزشمندی را مطرح کرده است<ref>ر.ک: مقدمه، ج1، ص6-8</ref>.


نویسنده بر مبنای روش استقرائی تحلیلی به طرح مطالب پرداخته است. وی صفات مؤمنین در قرآن را از جهات بلاغی گوناگون مطرح کرده و در ضمن مقدمه‌ای گونه‌های بلاغی مطرح شده در هر موضوع را بیان نموده است. وی در این راستا به برخی از آیات قرآن در خصوص صفات مؤمنین استشهاد کرده و در پژوهش و تحلیلی ارتباط آیه مورد بحث را با آیات پیشین و کل سوره مورد بررسی قرار داده است. در گام بعدی به تحلیل و بررسی هدف بلاغی مورد نظر در بحث و همچنین به بررسی ویژگی‌های بلاغی نهفته در آن همت گماشته است. <ref> مقدمه، ص 9 </ref>
نویسنده بر مبنای روش استقرایی - تحلیلی به طرح مطالب پرداخته است. وی صفات مؤمنین در قرآن را از جهات بلاغی گوناگون مطرح کرده و در ضمن مقدمه‌ای گونه‌های بلاغی مطرح‌شده در هر موضوع را بیان نموده است. وی در این راستا به برخی از آیات قرآن در خصوص صفات مؤمنین استشهاد کرده و در پژوهش و تحلیلی، ارتباط آیه مورد بحث را با آیات پیشین و کل سوره مورد بررسی قرار داده است. در گام بعدی به تحلیل و بررسی هدف بلاغی مورد نظر در بحث و همچنین به بررسی ویژگی‌های بلاغی نهفته در آن همت گماشته است<ref>ر.ک: همان، ص9</ref>.


==پانویس ==
==پانویس==
<references/>
<references/>


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
مقدمه و متن.
مقدمه.


==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
۱٬۴۸۲

ویرایش