پرش به محتوا

رازی، احمد بن محمد: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۳: خط ۳۳:
</div>
</div>


'''احمد بن محمد رازی''' (متوفای پس از سال 631ق)، فقیه، ادیب، قاضی، شاعر، مفسر حنفی
'''احمد بن محمد رازی''' (متوفای پس از سال 631ق)، فقیه، ادیب، قاضی، شاعر، مفسر حنفی، متولی قضاوت در روم


== ولادت ==
== ولادت ==
خط ۴۰: خط ۴۰:
محل اقامت او آق‌سرا از شهرهای ترکیه امروزی بود.
محل اقامت او آق‌سرا از شهرهای ترکیه امروزی بود.


به دمشق رفت و در جامع دمشق به تفسیر قرآن پرداخت. و در آنجا از ابی الیمین کندی و دیگران حدیث شنید.
به دمشق رفت و در جامع دمشق به تفسیر قرآن پرداخت. و در آنجا از ابی‌یمین کندی و ابی‌المعالی محمد بن موهوب بن بناء و دیگران حدیث شنید. سپس به روم رفت و در آنجا عهده‌دار قضاوت و تدریس شد و در آنجا از ابی‌المعالی عبدالمنعم بن عبدالله بن محمد بن فضل فراوری حدیث آموخت.
 
سپس به روم رفت و در آنجا عهده‌دار قضاوت و تدریس شد.


== نظرات بزرگان ==
== نظرات بزرگان ==
خط ۵۰: خط ۴۸:


== وفات ==
== وفات ==
مؤلف «معجم المؤالفین» «ایضاح‌ المکنون» ذکر کرده‌اند که او متوفی حدود سال 631ق است.<ref>ر.ک: کحاله، عمررضا، ج2، ص 158</ref><ref>ر.ک: بغدادی، اسماعیل، ج1، ص174</ref> به نظر می‌رسد دلیل این تاریخ آن است که وی در برخی از کتبش مانند «مباحث التفسیر» نگارش کتابش را در تاریخ اول ربیع‌الاول 630ق نوشته و در کتاب  صفر 631ق و در کتاب حجج القرآن ذی‌القعده 631ق نوشته است.
مؤلف «[[معجم المؤلفين تراجم مصنفي الكتب العربية|معجم المؤلفين]]» «[[إيضاح المكنون في الذيل علی كشف الظنون عن أسامي الكتب و الفنون|ایضاح‌ المکنون]]» ذکر کرده‌اند که او متوفی حدود سال 631ق است.<ref>ر.ک: کحاله، عمررضا، ج2، ص 158</ref><ref>ر.ک: بغدادی، اسماعیل، ج1، ص174</ref>
 
به نظر می‌رسد دلیل این تاریخ آن است که وی در برخی از کتبش مانند «ذخيرة الملوك في علم السلوك» نگارش کتابش را در تاریخ 20 ربیع‌الاول 636ق ذکر شده، همچنان که کتاب «الحروف» را در ربیع‌الاول سال 638ق نگاشته است. ظاهرا حاجی خلیفه به منبعی دسترسی داشته که به ما نرسیده که طبق آن فرموده است که وفات او در سال 642ق بوده است.


== آثار ==
== آثار ==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش