پرش به محتوا

ذخیرة الأخرة (سبزواری): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۹: خط ۲۹:
}}
}}
   
   
'''ذخیرة الآخرة''' با عنوان کامل ذخیرة الآخرة مشتمل بر تعقیبات نماز، ادعیه ماه‌های سال، نمازهای مستحب و زیارت امام حسین علیه‌السلام و امام رضا علیه‌السلام عنوان کتابی است یک جلدی از [[علی بن محمد بن علی بن عبدالصمد سبزواری]](زنده در 533 هجری) که به کوشش [[جعفریان، رسول|رسول جعفریان]] گردآوری شده است. این کتاب یک جلدی به زبان فارسی نوشته شده است.
'''ذخيرة الآخرة،''' با عنوان کامل «ذخيرة الآخرة مشتمل بر تعقیبات نماز، ادعیه ماه‌های سال، نمازهای مستحب و زیارت امام حسین(ع) و امام رضا(ع)»، عنوان کتابی است یک جلدی از [[علی بن محمد بن علی بن عبدالصمد سبزواری]] (زنده در 533 هجری) که به کوشش [[جعفریان، رسول|رسول جعفریان]] گردآوری شده است. این کتاب یک جلدی به زبان فارسی نوشته شده است.


کتاب حاضر گزیده‌ای است از دعاهای مواقع مختلف، نمازهای مستحب، آداب روزهای متبرّک و شریف سال، تعقیبات نماز و در نهایت شرحی در باب زیارت امام رضا(ع). این متن در قرن ششم هجری تدوین شده و در شمار کهن‌ترین آثار دعایی شیعه است که بر جای مانده است.<ref>ر.ک: مقدمه محقق بر کتاب، ص9</ref>  
کتاب حاضر گزیده‌ای است از دعاهای مواقع مختلف، نمازهای مستحب، آداب روزهای متبرّک و شریف سال، تعقیبات نماز و در نهایت شرحی در باب زیارت امام رضا(ع). این متن در قرن ششم هجری تدوین شده و در شمار کهن‌ترین آثار دعایی شیعه است که برجای مانده است<ref>ر.ک: مقدمه محقق بر کتاب، ص9</ref>.


به دست آمدن این کتاب و کتاب دیگری به نام [[نزهة الزاهد و نهزة العابد]] در میان کتابهای کهن فارسی که هر دو درباره دعا نوشته شده است، نشانگر آن است که تشیع در ایران قدرتمند بوده و فارسی‌زبانان فراوانی بوده‌اند که از این قبیل کتابها بهره می‌برده‌اند.<ref>ر.ک: همان، ص10</ref>
به دست آمدن این کتاب و کتاب دیگری به نام [[نزهة الزاهد و نهزة العابد|«نزهة الزاهد»]] در میان کتاب‌های کهن فارسی که هر دو درباره دعا نوشته شده است، نشانگر آن است که تشیع در ایران قدرتمند بوده و فارسی‌زبانان فراوانی بوده‌اند که از این قبیل کتاب‌ها بهره می‌برده‌اند<ref>ر.ک: همان، ص10</ref>.


مؤلف در مقدمه‌اش بر کتاب می‌نویسد: نام این کتاب ذخیرة الآخرة نهاده آمد و سیاقش بر چهار فصل رانده شد:
فصل اول در یاد کردن تعقیبات فرایض و سنن.
فصل دویم در یاد کردن آنچه در بعضی از روزهای سال به جای باید آورد.
فصل سیم در آنچه بامداد و شبانگاه باید خواند از حِرز و غیر آن.
فصل چهارم در دعاهای پراکنده و زیارت امام رضا(ع).<ref>ر.ک: مقدمه مؤلف بر کتاب، ص22</ref>


 
پانویس<references />
==پانویس ==
<references />
==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
مقدمه‌های محقق و مؤلف بر کتاب.
مقدمه‌ محقق.


==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
۶۱٬۱۸۹

ویرایش