پرش به محتوا

الفصول العشرة في الغيبة: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'فصول دانه ' به 'فصول ده‌گانه')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۶۳: خط ۶۳:
[[شيخ مفيد]]، در اين كتاب، با استناد به بسيارى از وقايع تاريخى مسلّم و مورد قبول فرقه‌هاى مختلف و بيان استدلال‌هاى عقلى، با روشى برهانى به طرح عقايد شيعه درباره امام زمان(عج) پرداخته است.
[[شيخ مفيد]]، در اين كتاب، با استناد به بسيارى از وقايع تاريخى مسلّم و مورد قبول فرقه‌هاى مختلف و بيان استدلال‌هاى عقلى، با روشى برهانى به طرح عقايد شيعه درباره امام زمان(عج) پرداخته است.


فصول ده‌گانهكتاب كه هر يك در جواب شبهه‌اى از شبهات مخالفين مى‌باشد، عبارتند از:
فصول ده‌گانه كتاب كه هر يك در جواب شبهه‌اى از شبهات مخالفين مى‌باشد، عبارتند از:
#درباره اين شبهه كه غيبت امام مهدى(عج) و اسستتار وى خارج از حكم عادت و عرف است.
#درباره اين شبهه كه غيبت امام مهدى(عج) و اسستتار وى خارج از حكم عادت و عرف است<ref>[https://noorlib.ir/book/view/1511?pageNumber=53&viewType=html ر.ک: متن کتاب، ص53]</ref>.
#درباره شبهه انكار كردن جعفر، آن حضرت را و قيام ادله عقلى و نقلى بر وجود وى و بيان برخى از حالات جعفر.
#درباره شبهه انكار كردن جعفر، آن حضرت را و قيام ادله عقلى و نقلى بر وجود وى و بيان برخى از حالات جعفر<ref>[https://noorlib.ir/book/view/1511?pageNumber=61&viewType=html ر.ک: همان، ص61]</ref>.
#درباره شبهه انكار كردن [[امام حسن عسکری(ع)]]، فرزند خود، مهدى را در وصيت به مادر بزرگوارش و ذكر وصيت [[امام جعفر صادق(ع)|امام صادق(ع)]] براى حراست فرزند خود، امام كاظم(ع).
#درباره شبهه انكار كردن [[امام حسن عسکری(ع)]]، فرزند خود، مهدى را در وصيت به مادر بزرگوارش و ذكر وصيت [[امام جعفر صادق(ع)|امام صادق(ع)]] براى حراست فرزند خود، امام كاظم(ع)<ref>[https://noorlib.ir/book/view/1511?pageNumber=67&viewType=html ر.ک: همان، ص67]</ref>.
#درباره شبهه عدم نياز به نهان بودن ولادت حضرت مهدى(عج) و خفاى امر و غيبت او.
#درباره شبهه عدم نياز به نهان بودن ولادت حضرت مهدى(عج) و خفاى امر و غيبت او<ref>[https://noorlib.ir/book/view/1511?pageNumber=73&viewType=html ر.ک: همان، ص73]</ref>.
#درباره اين شبهه كه غيبت آن حضرت، در اين مدت زياد، خارج از عادت مى‌باشد.
#درباره اين شبهه كه غيبت آن حضرت، در اين مدت زياد، خارج از عادت مى‌باشد<ref>[https://noorlib.ir/book/view/1511?pageNumber=77&viewType=html ر.ک: همان، ص77]</ref>.
#درباره اين شبهه كه ادعاى طول عمر آن حضرت و باقى ماندنش از زمان ولادت تا به امروز، انتقاض عادت مى‌باشد.
#درباره اين شبهه كه ادعاى طول عمر آن حضرت و باقى ماندنش از زمان ولادت تا به امروز، انتقاض عادت مى‌باشد<ref>[https://noorlib.ir/book/view/1511?pageNumber=89&viewType=html ر.ک: همان، ص89]</ref>.
#درباره اين شبهه كه در حال غيبت نمى‌توان از آن حضرت استفاده نمود، بنا بر اين احتياجى به او نخواهد بود و وجودش كالعدم خواهد بود.
#درباره اين شبهه كه در حال غيبت نمى‌توان از آن حضرت استفاده نمود، بنا بر اين احتياجى به او نخواهد بود و وجودش كالعدم خواهد بود<ref>[https://noorlib.ir/book/view/1511?pageNumber=105&viewType=html ر.ک: همان، ص105]</ref>.
#درباره اين شبهه كه تفاوتى ميان اعتقاد شيعه اثنا عشرى كه قائل به حيات امام مهدى است و اعتقاد برخى ديگر از فرقه‌هاى منتسب به اماميه و زيديه كه قائل به حيات پيشواى خود مى‌باشند، وجود ندارد.
#درباره اين شبهه كه تفاوتى ميان اعتقاد شيعه اثنا عشرى كه قائل به حيات امام مهدى است و اعتقاد برخى ديگر از فرقه‌هاى منتسب به اماميه و زيديه كه قائل به حيات پيشواى خود مى‌باشند، وجود ندارد<ref>[https://noorlib.ir/book/view/1511?pageNumber=109&viewType=html ر.ک: همان، ص109]</ref>.
#درباره اين شبهه كه ادعاى غيبت و استتار آن حضرت به خاطر حكمت الهى، با ادعاى ديده شدن وى توسط برخى از فراد، در تناقض است.
#درباره اين شبهه كه ادعاى غيبت و استتار آن حضرت به خاطر حكمت الهى، با ادعاى ديده شدن وى توسط برخى از فراد، در تناقض است<ref>[https://noorlib.ir/book/view/1511?pageNumber=113&viewType=html ر.ک: همان، ص113]</ref>.
#درباره اين شبهه كه اعتقاد به غيبت آن حضرت، مستلزم اقامه معجزه و برهان بر وجود وى خواهد بود، بنا بر اين، او بى‌هيچ تفاوتى، همچون نبى خواهد بود كه معجزه دليل نبوت وى است.
#درباره اين شبهه كه اعتقاد به غيبت آن حضرت، مستلزم اقامه معجزه و برهان بر وجود وى خواهد بود، بنا بر اين، او بى‌هيچ تفاوتى، همچون نبى خواهد بود كه معجزه دليل نبوت وى است<ref>[https://noorlib.ir/book/view/1511?pageNumber=121&viewType=html ر.ک: همان، ص121]</ref>.


== وضعيت كتاب ==
== وضعيت كتاب ==
كتاب حاضر، به وسيله شيخ سعادت حسین افتخار العلماء، به اردو و به وسيله شيخ محمدباقرخالصى به فارسی ترجمه شده است.
كتاب حاضر، به وسيله شيخ [[سعادت حسین افتخار العلماء]]، به اردو و به وسيله شيخ محمدباقرخالصى به فارسی ترجمه شده است.


== نسخه‌شناسى ==
== نسخه‌شناسى ==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش