پرش به محتوا

الغزالي: تفاوت میان نسخه‌ها

۲۷۰ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۸ فوریهٔ ۲۰۲۲
بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR30268J1.jpg | عنوان =الغزالي | عنوان‌های دیگر = |پدیدآو...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۲: خط ۳۲:
}}
}}


'''الغزالي'''، اثر مصطفی غالب، رساله‌ای است مختصر در معرفی غزالی و اشاره به برخی از آراء و عقاید وی در برخی از کتب او مانند «تهافت الفلاسفة».
'''الغزالي'''، اثر [[غالب، مصطفی|مصطفی غالب]]، رساله‌ای است مختصر در معرفی [[غزالی، محمد بن محمد|غزالی]] و اشاره به برخی از آراء و عقاید وی در برخی از کتب او مانند «[[تهافت الفلاسفة]]».


==ساختار==
==ساختار==
خط ۴۰: خط ۴۰:
در مقدمه، به موضوع کتاب اشاره شده است<ref>مقدمه، ص5- 15</ref>.
در مقدمه، به موضوع کتاب اشاره شده است<ref>مقدمه، ص5- 15</ref>.


نویسنده مطالب را با شرح‌حال مختصری از غزالی آغاز نموده<ref>متن کتاب، ص16</ref> و در ادامه، در خلال معرفی آثار وی<ref>همان، ش27</ref>، دیدگاه وی پیرامون برخی از مسائل را موردبحث و بررسی قرار داده است که از جمله آنها، عبارتند از مسأله شک<ref>همان، ص39</ref> و یقین<ref>همان، ص48</ref>، مباحث مربوط به وجود خداوند<ref>همان، ص50</ref> و صفات او<ref>همان، ص64</ref> و موضوعاتی نظیر معرفت و منطق<ref>همان، ص71</ref> و عقل<ref>همان، ص86</ref> قدم (که در فصل چهارم از کتاب «المعارف العقلیة» به آن پرداخته)<ref>همان، ص89</ref> و نطق نزد غزالی<ref>همان، ص92</ref>.
نویسنده مطالب را با شرح‌حال مختصری از [[غزالی، محمد بن محمد|غزالی]] آغاز نموده<ref>متن کتاب، ص16</ref> و در ادامه، در خلال معرفی آثار وی<ref>همان، ش27</ref>، دیدگاه وی پیرامون برخی از مسائل را موردبحث و بررسی قرار داده است که از جمله آنها، عبارتند از مسأله شک<ref>همان، ص39</ref> و یقین<ref>همان، ص48</ref>، مباحث مربوط به وجود خداوند<ref>همان، ص50</ref> و صفات او<ref>همان، ص64</ref> و موضوعاتی نظیر معرفت و منطق<ref>همان، ص71</ref> و عقل<ref>همان، ص86</ref> قدم (که در فصل چهارم از کتاب «المعارف العقلیة» به آن پرداخته)<ref>همان، ص89</ref> و نطق نزد [[غزالی، محمد بن محمد|غزالی]]<ref>همان، ص92</ref>.


سپس به معرفی کتاب «تهافت الفلاسفة» و بررسی آراء و نظریات غزالی در آن پرداخته شده<ref>همان، ص106</ref> و در ادامه، از اعتراضات غزالی بر فلاسفه و ادله آنها بر قدم عالم، سخن به میان آمده است<ref>همان، ص113</ref>.
سپس به معرفی کتاب «تهافت الفلاسفة» و بررسی آراء و نظریات [[غزالی، محمد بن محمد|غزالی]] در آن پرداخته شده<ref>همان، ص106</ref> و در ادامه، از اعتراضات [[غزالی، محمد بن محمد|غزالی]] بر فلاسفه و ادله آنها بر قدم عالم، سخن به میان آمده است<ref>همان، ص113</ref>.


پیرامون حقیقت عالم، غزالی اعتقاد به حدوث آن داشته و معتقد است حدوث آن، نتیجه خلقِ خداوند است که آن را به اراده قدیم خود، خلق نموده است<ref>همان، ص127</ref>.
پیرامون حقیقت عالم، [[غزالی، محمد بن محمد|غزالی]] اعتقاد به حدوث آن داشته و معتقد است حدوث آن، نتیجه خلقِ خداوند است که آن را به اراده قدیم خود، خلق نموده است<ref>همان، ص127</ref>.


از دیگر مباحث مطرح شده در کتاب، می‌توان به بررسی موجود بودن یا ایجاد عالم از دیدگاه غزالی، اشاره نمود<ref>همان، 137</ref>.
از دیگر مباحث مطرح شده در کتاب، می‌توان به بررسی موجود بودن یا ایجاد عالم از دیدگاه غزالی، اشاره نمود<ref>همان، 137</ref>.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش