پرش به محتوا

فیثاغورس: تفاوت میان نسخه‌ها

۴ بایت حذف‌شده ،  ‏۲۹ نوامبر ۲۰۲۱
جز
جایگزینی متن - 'عـ' به 'ع'
جز (جایگزینی متن - 'تـ' به 'ت')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
جز (جایگزینی متن - 'عـ' به 'ع')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۴۲: خط ۴۲:


==شخصیت واقعی فیثاغورس==
==شخصیت واقعی فیثاغورس==
فیثاغورس در تاریخ گاهی‌ شمائلی‌ نیمه‌خدایی و یا پیامبری و یا به‌صورت زاهدی‌ صاحب کرامت و معجزه و یا به چهره ریاضی‌دانی صاحب‌نظر و درعـین‌حال‌ به سیمای ناصحی سیاست‌مدار و عالمی اخلاقی جلوه‌گری می‌کند، ولی با تمام‌ اینها‌ شخصیت‌ واقعی او در زیر حجاب ابهام باقی می‌ماند<ref>ر.ک: همان، ص‌372</ref>‏.  
فیثاغورس در تاریخ گاهی‌ شمائلی‌ نیمه‌خدایی و یا پیامبری و یا به‌صورت زاهدی‌ صاحب کرامت و معجزه و یا به چهره ریاضی‌دانی صاحب‌نظر و درعین‌حال‌ به سیمای ناصحی سیاست‌مدار و عالمی اخلاقی جلوه‌گری می‌کند، ولی با تمام‌ اینها‌ شخصیت‌ واقعی او در زیر حجاب ابهام باقی می‌ماند<ref>ر.ک: همان، ص‌372</ref>‏.  


==آئین فیثاغورس==
==آئین فیثاغورس==
خط ۴۸: خط ۴۸:


==حکمت فیثاغورس==
==حکمت فیثاغورس==
از کثرت پیروان و آرای مختلف آنان در مسائل گوناگون برمی‌آید که آرای او و پیروانش در افکار فلاسفه غـربی و شـرقی تأثیرات‌ عمیق‌ داشته است؛ بنابراین اگر بخواهیم‌ درست به ماهیت حکمت فیثاغورس پی ببریم، نخست باید مآخذ و منابع و علل و موجباتی‌ را که باعث پیدایش آن شده، دریابیم. این جستجو باید هم در‌ یونان ‌(اساطیر‌، عقاید جاری‌ فلاسفه قبل از‌ وی، محیط‌ اجتماعی روزگار او و نفود محل خاص در آرای فیثاغورس) صورت پذیرد و هم تأثیری که ملل مشرق در پیدایش این معتقدات داشته‌اند‌، باید‌ مورد مداقه قرار گیرد. خـاصه اینکه مـی‌دانیم فیثاغورس‌ سفری‌ به مشرق نموده و با اعـتقادات مغان‌ و بابلی‌ها و مصری‌ها آشنا شده و چه‌بسا چیزها از آنها دیده و شنیده و آموخته که در‌ عقائد‌ وی‌ و پیروانش تأثیر وافی داشته است<ref>ر.ک: همان، ص372-373</ref>‏.  
از کثرت پیروان و آرای مختلف آنان در مسائل گوناگون برمی‌آید که آرای او و پیروانش در افکار فلاسفه غـربی و شـرقی تأثیرات‌ عمیق‌ داشته است؛ بنابراین اگر بخواهیم‌ درست به ماهیت حکمت فیثاغورس پی ببریم، نخست باید مآخذ و منابع و علل و موجباتی‌ را که باعث پیدایش آن شده، دریابیم. این جستجو باید هم در‌ یونان ‌(اساطیر‌، عقاید جاری‌ فلاسفه قبل از‌ وی، محیط‌ اجتماعی روزگار او و نفود محل خاص در آرای فیثاغورس) صورت پذیرد و هم تأثیری که ملل مشرق در پیدایش این معتقدات داشته‌اند‌، باید‌ مورد مداقه قرار گیرد. خـاصه اینکه مـی‌دانیم فیثاغورس‌ سفری‌ به مشرق نموده و با اعتقادات مغان‌ و بابلی‌ها و مصری‌ها آشنا شده و چه‌بسا چیزها از آنها دیده و شنیده و آموخته که در‌ عقائد‌ وی‌ و پیروانش تأثیر وافی داشته است<ref>ر.ک: همان، ص372-373</ref>‏.  


==وفات==
==وفات==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش