پرش به محتوا

نالینو، کارلو آلفونسو: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۵۱: خط ۵۱:


== آثار ==
== آثار ==
کتب و مقالات زیادی از او به زبان ایتالیایی و عربی موجود است. “علم ستاره‌شناسی، تاریخ اعراب در قرون وسطی”، “تاریخ هنر عرب”، “زبان عامیانه عربی در مصر” از جمله کتاب‌ها و مقاله “پیشگامان اروپایی در یمن” از تحقیقات شاخص اوست. او دو کتاب هم درباره تأثیر شریعت اسلامی بر اروپا دارد:” تمدن اسلامی در اروپا در قرون وسطا”و “جهان اسلام و اروپا”. در ایران نالینو را بیشتر به خاطر کتاب “تاریخ نجوم اسلامی” ترجمه احمد آرام می‌شناسند. نالینو در این کتاب درباره علم ستاره‌شناسی و اهمیت آن نزد مسلمانان و عرب زبانان سخن می‌گوید. او عقیده دارد آنچه متدینین را به علم نجوم جلب کرد، آیات قرآنی بود که در مورد سودمندی اجرام سماوی و حرکات آنها بحث می‌کنند و مردم را به تدبر در آنها امر می‌نمایند. به همین جهت است که در تفسیرهای بزرگی چون مفاتیح‌الغیب فخرالدین رازی و تفسیر نظام‌الدین الحسن القمی النیشابوری ملاحظه می‌کنید که هرجا فرصت به دست آمده، به تفصیل درباره مسائل فلکی به بحث پرداخته‌اند. منظور از اعراب در این کتاب، تمام کسانی است که در ممالک اسلامی با زبان عربی کار می‌کردند یعنی می‌نوشتند، می‌خواندند و غیره.
کتب و مقالات زیادی از او به زبان ایتالیایی و عربی موجود است.  
# منتخباتى از قرآن (لايپزيگ 1893)؛
# تكوين قبايل عربى پيش از اسلام (1893)؛
# صحنه‌اى از زندگى مصرى (4 - 1893)؛
# شكل زمين (1895)؛
# چاپ متن و ترجمه لاتينى زيج بتّانى با تحقيق و تعليق و تفسير مشكلات (رم 1907 - 1899)؛
# كتابى در «قواعد و مفردات عربى عاميانه مصر» (ميلانو 1900)؛
# فهرست نسخه‌هاى خطى عربى كتابخانه تورينو (1901)؛
# نشر «كتاب البيان» [[ابن رشد، محمد بن احمد|ابن رشد]] (سرقسطة 1904)؛
# بعضى از سنگ‌نوشته‌هاى عربى قبور جنوب ايتاليا (پالرم 1906).
#علم ستاره‌شناسی، تاریخ اعراب در قرون وسطی
#تاریخ هنر عرب
#زبان عامیانه عربی در مصر
#پیشگامان اروپایی در یمن”
او دو کتاب هم درباره تأثیر شریعت اسلامی بر اروپا دارد:” تمدن اسلامی در اروپا در قرون وسطا”و “جهان اسلام و اروپا”. در ایران نالینو را بیشتر به خاطر کتاب “تاریخ نجوم اسلامی” ترجمه احمد آرام می‌شناسند. نالینو در این کتاب درباره علم ستاره‌شناسی و اهمیت آن نزد مسلمانان و عرب زبانان سخن می‌گوید. او عقیده دارد آنچه متدینین را به علم نجوم جلب کرد، آیات قرآنی بود که در مورد سودمندی اجرام سماوی و حرکات آنها بحث می‌کنند و مردم را به تدبر در آنها امر می‌نمایند. به همین جهت است که در تفسیرهای بزرگی چون مفاتیح‌الغیب فخرالدین رازی و تفسیر نظام‌الدین الحسن القمی النیشابوری ملاحظه می‌کنید که هرجا فرصت به دست آمده، به تفصیل درباره مسائل فلکی به بحث پرداخته‌اند. منظور از اعراب در این کتاب، تمام کسانی است که در ممالک اسلامی با زبان عربی کار می‌کردند یعنی می‌نوشتند، می‌خواندند و غیره.


دختر او ماریا نالینو<ref>Nallino Maria</ref> جا پای پدر نهاد و ‌به شرق‌شناسی روی آورد و مسئولیت انتشار آثار پدرش را بر عهده گرفت. او زبان عربی را تقریبا بدون لهجه صحبت می‌کرد. خانه نالینو و دخترش به مؤسسه فرهنگی تبدیل شده است و ماریا نالینو تا زمان مرگ مدیریت آن را برعهده داشت.
دختر او ماریا نالینو<ref>Nallino Maria</ref> جا پای پدر نهاد و ‌به شرق‌شناسی روی آورد و مسئولیت انتشار آثار پدرش را بر عهده گرفت. او زبان عربی را تقریبا بدون لهجه صحبت می‌کرد. خانه نالینو و دخترش به مؤسسه فرهنگی تبدیل شده است و ماریا نالینو تا زمان مرگ مدیریت آن را برعهده داشت. همه آثار او را جمع آورده و انستيتوى شرقى رم آن‌ها را در شش جلد بدين ترتيب چاپ و منتشر كرده است:
 
# عربستان جنوبى، 303ص (1939)؛
# عقيده اسلامى، 474ص (1940)؛
# تاريخ عرب پيش از اسلام، 470ص (1941)؛
# شريعت اسلام، 724ص (1942)؛
# نجوم و احكام نجوم و جغرافيا، 558ص (1944)؛
# ادبيات و لغت و فلسفه، 724ص (1948).


==پانویس==
==پانویس==
خط ۵۹: خط ۸۰:


== منابع مقاله ==
== منابع مقاله ==
[http://clisel.com/carlo-alfonso-nallino/ پایگاه مرکز و کتابخانه مطالعات اسلامی زبان اروپایی]
#نلينو، كرلو آلفونسو، تاريخ نجوم اسلامى، ترجمه علم الفلك تاريخه عند العرب في القرون الوسطى، مقدمه مترجم ([[احمد آرام]]) صفحه هفت، شماره ثبت دفتر مخصوص كتابخانه ملى 1311، به تاريخ 49/12/23.
#[http://clisel.com/carlo-alfonso-nallino/ پایگاه مرکز و کتابخانه مطالعات اسلامی زبان اروپایی]


==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش