پرش به محتوا

نرم‌افزار دانشنامه علوی (نسخه2) دائرةالمعارف رایانه‌ای سخنان امام علی علیه‌السلام: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'به‎صورت' به 'به‌‎صورت'
جز (جایگزینی متن - 'سه‎زبانه' به 'سه‌‎زبانه')
جز (جایگزینی متن - 'به‎صورت' به 'به‌‎صورت')
خط ۲۴: خط ۲۴:


==پیشینه برنامه ==
==پیشینه برنامه ==
نسخه اول نرم‌افزار دانشنامه علوی حدود سال 1380 توسط مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به‎صورت سه‌‎زبانه تولید و عرضه شد و به‌‎طور گسترده مورد استفاده جامعه محققین در سراسر دنیا قرار گرفت. این نرم‌افزار در دو قالب دانشنامه و کتابخانه طراحی شده است که در بخش دانشنامه فعالیت‎های انجام‌‎شده، اعم از شرح، ترجمه، لغت، مصادر و... مرتبط با متن این کتاب شریف ارائه شده است و در بخش کتابخانه منابع درجه یک مرتبط را در دسترس مخاطبان قرار داده‎ایم.
نسخه اول نرم‌افزار دانشنامه علوی حدود سال 1380 توسط مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به‌‎صورت سه‌‎زبانه تولید و عرضه شد و به‌‎طور گسترده مورد استفاده جامعه محققین در سراسر دنیا قرار گرفت. این نرم‌افزار در دو قالب دانشنامه و کتابخانه طراحی شده است که در بخش دانشنامه فعالیت‎های انجام‌‎شده، اعم از شرح، ترجمه، لغت، مصادر و... مرتبط با متن این کتاب شریف ارائه شده است و در بخش کتابخانه منابع درجه یک مرتبط را در دسترس مخاطبان قرار داده‎ایم.


==محتوا و اجزا ==
==محتوا و اجزا ==
خط ۳۵: خط ۳۵:


===ب)- تجزیه و ترکیب:===
===ب)- تجزیه و ترکیب:===
علی‎رغم اینکه مع‎الاسف کار فراگیری در زمینه تجزیه و ترکیب متن نهج البلاغه تا به ‎حال صورت نگرفته است، در این نسخه از دانشنامه علوی سعی شده با استفاده از شرح‎هایی که به این مقوله اهتمام بیشتری داشته‌‎اند، تجزیه و ترکیب بخشی از عبارات این کتاب شریف استخراج گردیده و مثل علوم بلاغی، هم به‎صورت گزینه پژوهشی و هم اصطلاح‎نامه معجم قواعد صرف و نحو ارائه گردد.
علی‎رغم اینکه مع‎الاسف کار فراگیری در زمینه تجزیه و ترکیب متن نهج البلاغه تا به ‎حال صورت نگرفته است، در این نسخه از دانشنامه علوی سعی شده با استفاده از شرح‎هایی که به این مقوله اهتمام بیشتری داشته‌‎اند، تجزیه و ترکیب بخشی از عبارات این کتاب شریف استخراج گردیده و مثل علوم بلاغی، هم به‌‎صورت گزینه پژوهشی و هم اصطلاح‎نامه معجم قواعد صرف و نحو ارائه گردد.


===ج)- موضوعات:===
===ج)- موضوعات:===
خط ۴۱: خط ۴۱:


===د)- ترجمه ذیل متن:===
===د)- ترجمه ذیل متن:===
در این نسخه علاوه بر ارائه ترجمه‎های نهج البلاغه به‎صورت مقایسه‎ای که خود امکان جدیدتری نسبت به نسخه قبل است، در همه فضاهای نمایش متن، امکان مشاهده ترجمه دلخواه به‎صورت زیرنویس فراهم گردیده است.
در این نسخه علاوه بر ارائه ترجمه‎های نهج البلاغه به‌‎صورت مقایسه‎ای که خود امکان جدیدتری نسبت به نسخه قبل است، در همه فضاهای نمایش متن، امکان مشاهده ترجمه دلخواه به‌‎صورت زیرنویس فراهم گردیده است.


===ه)- نگارخانه:===
===ه)- نگارخانه:===
یکی از جلوه‎های زیبای این نسخه ارائه عکس‎ها و فیلم‎های مرتبط با جملات حضرت است که جنبه‌‎های تاریخی کلام حضرت را (مخصوصا در فیلم‎ها) ملموس‎تر می‎سازد. در این قسمت، پنجاه‎واندی بخش چند دقیقه‎ای از سریال امام علی(ع) و بیش از هزاروصد عکس مربوط به کلام حضرت، هم به‎صورت نگارخانه مستقل و هم بر روی متن ارائه شده است.
یکی از جلوه‎های زیبای این نسخه ارائه عکس‎ها و فیلم‎های مرتبط با جملات حضرت است که جنبه‌‎های تاریخی کلام حضرت را (مخصوصا در فیلم‎ها) ملموس‎تر می‎سازد. در این قسمت، پنجاه‎واندی بخش چند دقیقه‎ای از سریال امام علی(ع) و بیش از هزاروصد عکس مربوط به کلام حضرت، هم به‌‎صورت نگارخانه مستقل و هم بر روی متن ارائه شده است.


===و)- مصادر: ===
===و)- مصادر: ===
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش