پرش به محتوا

ابن رشد اليوم: تفاوت میان نسخه‌ها

۷۰۵ بایت اضافه‌شده ،  ‏۳ مهٔ ۲۰۲۱
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۰: خط ۳۰:
}}
}}


'''ابن رشد اليوم'''، تحریر مراد وهبه و منی ابوسنه، عنوان کتابی است به زبان عربی با موضوع فلسفه اسلامی و تطبیقی. در واقع این اثر مجموعه مقالاتی بوده که به زبان انگلیسی تحت اشراف مراد وهبه و منی ابوسنه نگاشته شده و سپس آن مقالات به زبان عربی ترجمه شده و مقالاتی که مختص خواننده عربی است هم به آن افزوده شده است. ویراستار اجرایی نسخه عربی آن بثینه ابوسیف است.
'''ابن رشد اليوم'''، تحریر [[وهبه، مراد|مراد وهبه]] و [[ابو سنه، مني|منی ابوسنه]]، عنوان کتابی است به زبان عربی با موضوع فلسفه اسلامی و تطبیقی. در واقع این اثر مجموعه مقالاتی بوده که به زبان انگلیسی تحت اشراف مراد وهبه و [[ابو سنه، مني|منی ابوسنه]] نگاشته شده و سپس آن مقالات به زبان عربی ترجمه شده و مقالاتی که مختص خواننده عربی است هم به آن افزوده شده است. ویراستار اجرایی نسخه عربی آن بثینه ابوسیف است.


==ساختار==
==ساختار==
خط ۳۶: خط ۳۶:


==گزارش محتوا==
==گزارش محتوا==
در مقدمه محرران این نسخه (مراد وهبه و منی ابوسنه) در توضیح اثر حاضر آمده: چرا «ابن رشد اليوم؟». امید است این کتابِ غیر ادواری، با عنوان «ابن رشد اليوم» جواب به این سؤال باشد. ابن رشد در دوران جدید، تنها یک فیلسوف نیست، بلکه یک سیاسی مقنّع است. به نظر نویسندگان این اثر، همین جنبه مخفی‌مانده از ابن رشد بود که وجهه اروپا را تغییر داد و نگاه سیاسی ابن رشد، از عوامل اساسی‌ای بود که اروپا را از قبضه سلطه دینی، خارج کرد.
در مقدمه محرران این نسخه ([[وهبه، مراد|مراد وهبه]] و [[ابو سنه، مني|منی ابوسنه]]) در توضیح اثر حاضر آمده: چرا «ابن رشد اليوم؟». امید است این کتابِ غیر ادواری، با عنوان «ابن رشد اليوم» جواب به این سؤال باشد. [[ابن رشد، محمد بن احمد|ابن رشد]] در دوران جدید، تنها یک فیلسوف نیست، بلکه یک سیاسی مقنّع است. به نظر نویسندگان این اثر، همین جنبه مخفی‌مانده از [[ابن رشد، محمد بن احمد|ابن رشد]] بود که وجهه اروپا را تغییر داد و نگاه سیاسی [[ابن رشد، محمد بن احمد|ابن رشد]]، از عوامل اساسی‌ای بود که اروپا را از قبضه سلطه دینی، خارج کرد.
مهم‌ترین کتاب ابن رشد که همان «فصل المقال في ما بين الشريعة والحكمة من الاتصال» او است، حقایق نهایی در نظر ابن رشد را ارائه نکرده؛ این کتاب، صرفا مرشدی است برای آزادی‌طلبان و انسان‌دوستان. این کتاب و سایر کتاب‌هایی که ابن رشد نوشته، از اتهامی که به وی زده‌اند (اتهام الحاد)، عبور کرده است؛ چراکه وی یکی از مؤسسان روشنگری اروپایی شمرده شده است<ref>ر.ک: مقدمه کتاب، ج1، ص7</ref>.


آیا کوشش در احیای ابن رشد، محرکی خواهد بود در تأسیس روشنگری جدید؟ مشکلاتی که این امر ممکن است به بار آورد چیست؟ آیا ممکن است که برداشت وی از تأویل، در تضاد حیاتی با اصول دینی باشد؟ اینها سؤالاتی اساسی است که این کتاب به لطف مقالات مهمی که از فلاسفه و دانشمندان از حوزه‌ها و فرهنگ‌های مختلف برای ما خواهد آمد، سعی در پاسخ به آنها دارد. هدف نهایی از این کار طرح افکار فلسفی ابن رشد است از این جهت که اندیشه‌های وی برانگیزاننده گفتگوی جدید بین فرهنگ‌ها در پرتو قرن بیست‌ویکم و با چشم‌انداز آینده آن است<ref>ر.ک: همان</ref>.
مهم‌ترین کتاب [[ابن رشد، محمد بن احمد|ابن رشد]] که همان «فصل المقال في ما بين الشريعة والحكمة من الاتصال» او است، حقایق نهایی در نظر [[ابن رشد، محمد بن احمد|ابن رشد]] را ارائه نکرده؛ این کتاب، صرفا مرشدی است برای آزادی‌طلبان و انسان‌دوستان. این کتاب و سایر کتاب‌هایی که [[ابن رشد، محمد بن احمد|ابن رشد]] نوشته، از اتهامی که به وی زده‌اند (اتهام الحاد)، عبور کرده است؛ چراکه وی یکی از مؤسسان روشنگری اروپایی شمرده شده است<ref>ر.ک: مقدمه کتاب، ج1، ص7</ref>.


جمعیت جهانی ابن رشد و روشنگری، همان گروهی است که متصدی چاپ این کتاب غیر ادواری به دو زبان عربی و انگلیسی است. این جمعیت متفرع از جمعیت فلسفی آفروآسیایی است که جمعیتی جهانی و غیر دولتی و عضو اتحاد جهانی جمعیت‌های فلسفی است. اشراف بر تحریر این کتاب توسط مراد وهبه و منی ابوسنه انجام شده است. مقالات چاپ‌شده در نسخه عربی در واقع همان ترجمه مقالات منتشرشده به زبان انگلیسی است، به‌اضافه مقالاتی که مختص خوانندگان عربی نوشته شده است. ناشر این مقالات، انتشارات دارقباء قاهره است.
آیا کوشش در احیای [[ابن رشد، محمد بن احمد|ابن رشد]]، محرکی خواهد بود در تأسیس روشنگری جدید؟ مشکلاتی که این امر ممکن است به بار آورد چیست؟ آیا ممکن است که برداشت وی از تأویل، در تضاد حیاتی با اصول دینی باشد؟ اینها سؤالاتی اساسی است که این کتاب به لطف مقالات مهمی که از فلاسفه و دانشمندان از حوزه‌ها و فرهنگ‌های مختلف برای ما خواهد آمد، سعی در پاسخ به آنها دارد. هدف نهایی از این کار طرح افکار فلسفی [[ابن رشد، محمد بن احمد|ابن رشد]] است از این جهت که اندیشه‌های وی برانگیزاننده گفتگوی جدید بین فرهنگ‌ها در پرتو قرن بیست‌ویکم و با چشم‌انداز آینده آن است<ref>ر.ک: همان</ref>.
 
جمعیت جهانی [[ابن رشد، محمد بن احمد|ابن رشد]] و روشنگری، همان گروهی است که متصدی چاپ این کتاب غیر ادواری به دو زبان عربی و انگلیسی است. این جمعیت متفرع از جمعیت فلسفی آفروآسیایی است که جمعیتی جهانی و غیر دولتی و عضو اتحاد جهانی جمعیت‌های فلسفی است. اشراف بر تحریر این کتاب توسط [[وهبه، مراد|مراد وهبه]] و [[ابو سنه، مني|منی ابوسنه]] انجام شده است. مقالات چاپ‌شده در نسخه عربی در واقع همان ترجمه مقالات منتشرشده به زبان انگلیسی است، به‌اضافه مقالاتی که مختص خوانندگان عربی نوشته شده است. ناشر این مقالات، انتشارات دارقباء قاهره است.


==وضعیت کتاب==
==وضعیت کتاب==
نویسندگان این اثر مراد وهبه، مؤسس و رئیس جمعیت فلسفی آفروآسیایی و رئیس جمعیت جهانی ابن رشد و روشنگری و منی ابوسنه، دبیرکل جمعیت فلسفی آفروآسیاسی و دبیر جمعیت جهانی ابن رشد و روشنگری هستند و ویراستار اجرایی نسخه عربی آن بثینه ابوسیف است.
نویسندگان این اثر [[وهبه، مراد|مراد وهبه]]، مؤسس و رئیس جمعیت فلسفی آفروآسیایی و رئیس جمعیت جهانی [[ابن رشد، محمد بن احمد|ابن رشد]] و روشنگری و [[ابو سنه، مني|منی ابوسنه]]، دبیرکل جمعیت فلسفی آفروآسیاسی و دبیر جمعیت جهانی [[ابن رشد، محمد بن احمد|ابن رشد]] و روشنگری هستند و ویراستار اجرایی نسخه عربی آن بثینه ابوسیف است.


==پانویس==
==پانویس==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش