پرش به محتوا

الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
<div class="boxTitle"><big>'''[[موسوعة الإمام الهادي عليه‌السلام]]'''</big></div>
<div class="boxTitle"><big>'''[[موسوعة الغدير في الكتاب و السنة و الأدب]]'''</big></div>
[[پرونده:NUR01027J1.jpg|بندانگشتی|موسوعة الإمام الهادي عليه‌السلام|175px]]
[[پرونده:NUR15445J1.jpg|بندانگشتی|موسوعة الغدير في الكتاب و السنة و الأدب|175px]]


'''موسوعة الإمام الهادي عليه‌السلام''' توسط گروه علمى مؤسسه ولى عصر(عج) شامل آقايان [[صالحی نجف‌آبادی، عبدالله |سيد محمد موسوى، عبدالله صالحى]]، [[مهدى اسماعيلى]] و [[سيد ابوالفضل طباطبايى]]، تحت اشراف [[حسينی قزوينی، محمد|سيد محمد حسینى قزوينى]]، تأليف و در سال 1424ق منتشر شده است.
'''موسوعة الغدير في الكتاب و السنة و الأدب'''، اثر [[امینی نجفی، عبدالحسین|علامه شيخ عبدالحسين احمد امينى نجفى]]، كتابى است در اثبات ولايت بلافصل [[امام على(ع)|حضرت على(ص)]] بعد از پيامبر(ص) و اثبات حقانيت مذهب شيعه كه به زبان عربى نوشته شده است.


از جمله اهداف نگارندگان در اين دايرةالمعارف، بررسى موضوعات كلامى، فقهى، تاريخى و غير آن بر حسب كلام امام(ع) بوده است. بر اين اساس، هر حديث به‌طور كامل در باب مخصوص به آن گردآورى و در پاورقى به منابع آن اشاره شده است.
برخى اين كتاب را معتبرترين كتاب براى اثبات حقانيت شيعه مى‌دانند. نویسنده در اين كتاب، به 110 تن از صحابه و 84 نفر از تابعين پيامبر(ص) كه حديث غدير را روايت كرده‌اند اشاره مى‌كند. آنگاه 360 تن از راويان حديث غدير از قرن دوم تا چهاردهم را برمى‌شمارد. در پايان هم اشعار شاعران مختلف را درباره اين موضوع ذكر مى‌كند.


باب اول، داراى شش فصل بوده و در آن، احاديث مربوط به نسب و احوال امام هادى(ع)، از جمله تاريخ ولادت، اسامى، شمايل، مادر، همسران، فرزندان، اقوام، سن و مدت امامت و شهادت ايشان ذكر شده است.
از آنجا كه كتاب‌شناسى اين اثر در نرم‌افزار موجود مى‌باشد، در اين مقاله به بررسى نسخه‌اى پرداخته شده است كه توسط مركز مطالعات اسلامى الغدير، به اشراف [[هاشمی شاهرودی، محمود|آيت‌الله سيد محمود هاشمى]] شاهرودى تحقيق و منتشر شده است.


امام هادى(ع) در سال 212 يا 213 يا 214ق در دومين يا سومين يا سيزدهمين روز ماه رجب، ولادت يافت و برخى نيمه يا 27 يا آخرين روز ذيحجه را روز ولادت آن حضرت دانسته‌اند. ولادت ايشان در محلى به نام «صربا» يا «صريا» در سه مايلى مدينه بوده است. اين محل، به دست شريف حضرت موسى بن جعفر(ع) احداث شده بود. آن حضرت در سال 220ق در حالى كه فقط شش سال و چند ماه داشت، مسئوليت خطير امامت را عهده‌ار شد. مدت امامت ايشان، حدود 33 سال بود.
اين مجموعه در چهارده جلد تنظيم شده است. جلد اول، به مقدمه محقق اختصاص يافته و جلد سيزدهم و چهاردهم، به فهارس فنى كتاب.


باب دوم، طى شش فصل ذيل، به معرفى فضايل امام هادى(ع) اختصاص يافته است: نصوص بر امامت (از طرف حضرت خضر(ع)، پيامبر(ص) و ساير ائمه(ع))؛ نصوص بر امامت و مناقب ايشان؛ فضايل و نشانه‌هاى امامت؛ كرامات و معجزات و امور خارق العاده‌اى كه از امام هادى(ع) ظاهر شد؛ زيارت و توسل به آن حضرت؛ آنچه از علما و غيرعلما در عظمت آن حضرت گفته شده است.
در مقدمه محقق، ابتدا زندگى‌نامه مفصلى از [[علامه امينى]] ارائه گرديده و سپس به تعريف كتاب «الغدير» و بيان نكاتى پيرامون خصوصيات و ويژگى‌هاى آن پرداخته شده است. از جمله مباحث مطرح‌شده در اين مقدمه، عبارتند از: مسئله بحث تاريخى الغدير؛ تبريز مدينه ابواب نه‌گانه و مهد [[علامه امينى]]؛ مشكلات تاريخى مطالعه غدير؛ ضرورت وجود امام؛ خصائص امام؛ روايت واقعه غدير توسط صحابه، تابعين و علما؛ واقعه غدير در شعر قرن اول تا دوازده هجرى و رسائل و تقاريظ نوشته‌شده در مورد كتاب الغدير


<div class="mw-ui-button">[[موسوعة الإمام الهادي عليه‌السلام|'''ادامه''']]</div>
<div class="mw-ui-button">[[موسوعة الغدير في الكتاب و السنة و الأدب|'''ادامه''']]</div>
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش