پرش به محتوا

الضمانات الفقهية و أسبابها: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
}}  
}}  
   
   
این عنوان فاقد مقاله است، خوب است که شما دست‌به‌قلم شده و برای آن مقاله‌ای بنویسید.
'''الضمانات الفقهية و أسبابها'''، شرحی است بر بخش «الضمان» از کتاب «العروة الوثقی» سید محمدکاظم یزدی (متوفی 1337ق) که توسط آیت‌الله محمدآصف محسنی (متوفی 1398ش) صورت گرفته است.
 
آیت‌الله محسنی درباره این اثر می‌گوید: این کتاب، شرح کتاب ضمان از عروة الوثقی و بیان هریک از اقسام ضمان است که برای خود و شاگردانم در حوزه علمیه قم، برای یک سال تحصیلی (از اواخر شهریور 1380 تا اواسط خرداد 1381ش)، نوشته‌ام<ref>ر.ک: خطبه آغازین کتاب، ص13</ref>.
 
ایشان، کتابش را با مقدمه‌ای دو بخشی آغاز نموده که در بخش اول، از حسن تعبدی ضمانت، از لحاظ شرعی، به دلیل روایات فراوانی که حاوی امر به قضای حاجت مؤمنان یا مسلمانان هستند و به دلیل آیاتی هممچون '''مَنْ يشْفَعْ شَفَاعَةً حَسَنَةً يكُنْ لَهُ نَصِيبٌ مِنْهَا''' ﴿نساء: 85﴾، سخن گفته است<ref>ر.ک: مقدمه، ص13-14</ref>.
 
در بخش دوم، از اقسام و اسباب ضمان (که حقیقت آن تعلق مالی از قبیل عین یا منفعت یا عمل، به ذمه انسان است)، بحث کرده و بیست‌وسه قسم و نوزده سبب را خاطرنشان نموده است<ref>ر.ک: همان، ص14-18</ref>.
 
شیوه شارح چنین است که در هر بخش، عبارتی چند سطری را از کتاب عروه، در حالی که آن را مصدّر به «قال قدس سره» یا «قال» یا «مسألة...» نموده، به‌صورت پررنگ‌تر نقل کرده و قسمت‌هایی از آن را که نیاز به توضیح داشته، شماره‌گذاری نموده و سپس در ذیل آن متن، طبق آن شماره‌ها، شرح خود را ارائه کرده است. البته چون این کتاب، حاصل تدریس خارج مؤلف است، وی تنها به شرح عبارات عروه اکتفا نکرده، بلکه در موارد متعدد، به نقد و بررسی نشسته و نظریه خویش را بیان کرده و از آرای دیگر فقیهان سخن گفته و نکات و فوائد متنوعی را خاطرنشان نموده است که اینها در مجموع، این اثر را کتابی جامع در موضوع ضمانت، قرار داده است.
 
فهرست محتویات، در ابتدای کتاب آمده است.
پاورقی‌ها به ذکر منابع و مصادر، اختصاص یافته است.
 
==پانویس==
<references/>
 
==منابع مقاله==
مقدمه و متن کتاب.
 


لطفا قبل از نوشتن، [[شیوه‌نامه ویکی‌نور]] را به دقت مطالعه کنید.


== وابسته‌ها ==
== وابسته‌ها ==
۵۳٬۳۲۷

ویرایش