پرش به محتوا

سؤال و جواب: تفاوت میان نسخه‌ها

۳٬۸۶۸ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۹ فوریهٔ ۲۰۲۰
بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR00732J1.jpg | عنوان =‏ | عنوان‌های دیگر = | پدیدآوران =...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =
| پیش از =
}}  
}}  
این عنوان فاقد مقاله است، خوب است که شما دست‌به‌قلم شده و آن را بنویسید.
'''سؤال و جواب'''، مجموعه‌ای است از فتاوای آیت‌الله محمدحسین کاشف‌الغطاء (متوفی 1333ش) در قالب پرسش و پاسخ، پیرامون مسائل دینی که به زبان عربی نوشته شده است.


لطفا قبل از نوشتن، [[شیوه‌نامه ویکی‌نور]] را به دقت مطالعه کنید.
==انگیزه تألیف==
تکرار مراجعات مؤمنین و سؤالات ایشان پیرامون مسائل و احکام دینی و تعیین تکالیف شرعی، انگیزه نگارش اثر حاضر بوده است<ref>مقدمه مؤلف، ص1</ref>.
 
==ساختار==
کتاب با دو مقدمه از ناشر و نویسنده آغاز و مطالب به دو بخش کلی عبادات و معاملات تقسیم شده است.
 
==گزارش محتوا==
مقدمه ناشر، مقدمه‌ای است کوتاه در بیان هویت کتاب و اشاره به نام و نویسنده آن<ref>مقدمه اول، ص1</ref>. در مقدمه مؤلف نیز به انگیزه تألیف و روش ارائه مطالب اشاره شده است<ref>مقدمه مؤلف، همان</ref>.
 
پیش از آغاز مطالب کتاب، در تمهید، به تقسیم احکام شرعی به اصول و فروع، پرداخته شده است. احکام فرعیه نیز خود به عبادات، معاملات، ایقاعات و احکام تقسیم شده و سپس، به چند سؤال پیرامون موضوع تقلید، پاسخ داده شده است<ref>متن کتاب، ص2- 4</ref>.
 
در بخش نخست، به تقسیم عبادات به سه قسمت زیر، پرداخته شده است:
# عبادات بدنی؛ که مهم‌ترین و عظیم‌ترین آن، نماز دانسته شده که عمود دین و معراج متقین بوده و ترک آن، در بعضی از احادیث شریف، کفر به خداوند دانسته شده است. این عبادت مهم، دارای مقدمات زیادی که مهم‌ترین آن، طهارت می‌باشد. لذا در این قسمت، ابتدا به سؤالات مربوط به طهارت شامل احکام آبها<ref>متن کتاب، ص18</ref>، وضو و مقدمات آن<ref>همان، ص27</ref>، غسل<ref>همان، ص21</ref> و تیمم<ref>همان، ص45</ref> پاسخ داده شده و سپس، سؤالات مربوط به نماز<ref>همان، ص50- 101</ref> و پس‌ازآن سؤالات روزه، پاسخ داده شده است<ref>همان101- 111</ref>.
# عبادات مالی محض؛ که عبارتند از زکات<ref>همان، ص111</ref>، خمس<ref>همان، ص121</ref> و کفارات<ref>همان، ص127</ref>.
# عبارات بدنی و مالی؛ که شامل جهاد<ref>همان، ص129</ref> و حج می‌باشد<ref>همان، ص130</ref>.
 
در بخش دوم، به بیان احکام و اقسام مکاسب، پرداخته شده است. در این بخش، ابتدا به سؤالی پیرامون وجه حرمت معاملات و مکاسب محرمه پاسخ داده شده<ref>همان، ص130</ref> و سپس، اقسام زمین‌ها و احکام آنها، در پاسخ به سؤالی در همین رابطه، تشریح شده<ref>همان، ص143</ref> و پس‌ازآن، در خاتمه، آداب کسب و تجارت، بیان گردیده است<ref>همان، ص145</ref>.
 
در پایان کتاب، به ذکر برخی از قواعد کلی در موضوع عبادات و معاملات پرداخته شده است. این قواعد به‌منظور سهولت دستیابی مقلدین، بر اساس ابواب فقهی و به ترتیب، تقسیم‌بندی گردیده است: طهارت؛ روزه؛ زکات غلات و چهارپایان؛ خمس؛ کفارات؛ حج؛ امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر؛ وصیت؛ تذکیه؛ بیع و اجاره؛ نکاح؛ متفرقات و تربیت و تعلیم<ref>همان، ص14- 157</ref>.
 
==پانویس ==
<references/>
 
==منابع مقاله==
متن کتاب.


== وابسته‌ها ==
== وابسته‌ها ==
۶۱٬۱۸۹

ویرایش