پرش به محتوا

الفقه الميسر: تفاوت میان نسخه‌ها

۳٬۶۰۹ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۳ فوریهٔ ۲۰۲۰
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
}}  
}}  
   
   
این عنوان فاقد مقاله است، خوب است که شما دست‌به‌قلم شده و برای آن مقاله‌ای بنویسید.


لطفا قبل از نوشتن، [[شیوه‌نامه ویکی‌نور]] را به دقت مطالعه کنید.
'''الفقه الميسّر'''، شیوه نوینی از ارائه احکام فقهی و استفتائات مطابق با فتاوای آیت‌الله‌العظمی سید علی حسینی سیستانی (متولد 1309ش) مرجع بزرگ شیعه است. این اثر به زبان عربی با تصحیح علی کعبی منتشر شده است.
 
==ساختار==
کتاب مشتمل بر مقدمه ناشر و دو بخش عبادات و معاملات است. در این دو بخش احکام مرتبط با عناوین فقهی دسته‌بندی و در قالب 734 مسأله ارائه شده است. در ذیل هر مسئله، استفتائات متعلق به آن در صورت وجود ارائه شده است.
 
در نقل استفتائات، بر منابعی چون منهاج الصالحين، المسائل المنتخبة، الفقه المغتربين، الفتاوی الميسرة و فقه الحضارة اعتماد شده است<ref>ر.ک: مقدمه، ص6-5</ref>.
 
==گزارش محتوا==
در مقدمه کتاب از پرسش‌های نوین ضروری سخن رفته که پاسخ‌های روشن و دقیق می‌طلبد؛ این پاسخ‌ها باید مطابق با تحولات زمان و پاسخگوی مشکلات مختلف آن باشد. سپس به نقش بارز زعیم بزرگ حوزه علمیه نجف اشرف آیت‌الله‌العظمی سید علی حسینی سیستانی در این عرصه و حضور فعال ایشان در قلمروهای مختلف تفکر اسلامی اشاره شده است<ref>ر.ک: همان، ص5</ref>‏.
 
در این راستا ضرورت تهیه کتابی مختصر و میسر که مشتمل بر مهم‌ترین مسائل فقهی مورد ابتلا در عبادات و معاملات و مطابق با فتاوای آیت‌الله‌العظمی سیستانی باشد مطرح شده است. در این رابطه استفتائاتی که از نقاط مختلف جهان پرسیده شده و پاسخ‌های آنها گردآوری و برای وصول آسان به آنها تا حد امکان بر ابواب کتاب توزیع شده است<ref>ر.ک: همان</ref>‏.
 
پیش از طرح احکام اجتهاد و تقلید به‌عنوان تمهید، تعریفی از احکام و اقسام پنج‌گانه آن ارائه شده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص7</ref>‏.
 
از ویژگی‌های این کتاب طرح احکام مطابق با پیشرفت‌ تکنولوژی و با نگاه به نیاز جامعه امروز است؛ به‌عنوان‌مثال در مسأله 2 کتاب در ضمن راه‌هایی که می‌توان فتوای مجتهد را به‌دست آورد علاوه بر راه‌هایی چون شنیدن از خود مجتهد یا رجوع به رساله عملیه، از رجوع به صفحه اینترنتی که اطمینان آور باشد، به‌عنوان یکی از راه‌های دست‌یابی به احکام فقهی یاد کرده است<ref>ر.ک: همان، ص10</ref>‏.
 
یا در استفتاء دیگری از تطهیر به‌وسیله ماشین‌های برقی عادی و اتوماتیک (خودکار) پرسیده شده که علم داریم به این‌که گاه اتصال به آب کر از آن قطع می‌‌شود آیا تطهیر با آن صحیح است؟ در پاسخ تطهیر با این وسایل صحیح دانسته شده است<ref>ر.ک: همان، ص34، شماره 17</ref>‏.
 
==وضعیت کتاب==
منابع استفتائات در پاورقی‌های کتاب و فهرست مطالب در انتهای آن ذکر شده است.
 
==پانویس ==
<references/>
 
==منابع مقاله==
مقدمه و متن کتاب.
 
 


== وابسته‌ها ==
== وابسته‌ها ==
خط ۳۷: خط ۶۳:
[[رده:فقه مذاهب]]
[[رده:فقه مذاهب]]
[[رده:فقه شیعه]]
[[رده:فقه شیعه]]
 
[[رده:بهمن (98)]]
[[رده:شهریور(98)-فاقد مقاله]]
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش