پرش به محتوا

الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
<div class="boxTitle"><big>'''[[انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن بر محور وصیت‌نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی قدس‌سره]]'''</big></div>
<div class="boxTitle"><big>'''[[فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها]]'''</big></div>
[[پرونده:NUR36537J1.jpg|بندانگشتی|انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن بر محور وصیت‌نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی قدس‌سره|175px]]
[[پرونده:NUR03931J1.jpg|بندانگشتی|فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها|175px]]


'''انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن بر محور وصیت‌نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی قدس‌سره'''، توسط [[باغانی، علی‌اصغر|على‌اصغر باغانى]] به‌مناسبت اولین سالگرد ارتحال حضرت [[امام خمينى(ره)|امام خمينى]](ره) نگارش شده است.
'''فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها'''، تأليف [[محمد عبده يمانى]]، با ترجمه فارسى [[محمدتقى رهبر]]، كتابى است پيرامون معرفى حضرت زهرا(س) و اشاره به گوشه‌هايى از زندگانى آن حضرت.


مقدمه كتاب، مشتمل بر تعريف انقلاب، تعريف اسلام و انقلاب اسلامى، مرورى بر اوضاع سياسى و اجتماعى جهان در عصر طلوع اسلام، سرعت انتشار مكتب مقدس اسلام، پى‌ريزى تداوم نظام اسلام بر محور امامت و ولايت و قضيه غدير خم و شرح حديث ثقلين است.
مهم‌ترين سرفصل‌هايى كه مؤلف براى كتاب برگزيده، عبارتند از:


فصل اول، مشتمل بر بيان علل و انگيزه‌ها در شكل‌گيرى انقلاب اسلامى: انگيزه دينى، انگيزه سياسى، انگيزه اقتصادى و اجتماعى، مرورى بر تلاش و فعالیت‌های سيد‌ ‎جمال‌الدين اسدآبادى، قضيه تنباكو و رهبرى روحانیت شيعه، اوضاع نابسامان ایران در قرن اخير و بسته شدن معاهدات و قراردادهاى ذلت‌بار و اسارت‌آور به‌وسيله قاجاريه و دودمان ننگين پهلوى، مسئله كاپيتالاسيون، كودتاى 1299 و روى كار آمدن رضاخان ميرپنج، قضيه نفت و ملى شدن آن، كودتاى 28 مرداد 1332 و بازگشت محمدرضاى خائن، قضيه انجمن‌هاى ايالتى و ولايتى در 1341 و شروع مبارزات [[امام خمينى(ره)|امام خمينى]](ره) عليه رژيم، كشتار 15 خرداد، زندانى شدن امام و قضيه تبعيد امام به تركيه است.
- تاريخ ولادت فاطمه زهرا(س) كه مؤلف آن را پنج سال قبل از بعثت ذكر كرده است و ما بر اساس روايات شيعى، پنج يا سه سال پس از بعثت مى‌دانيم. نویسنده آنگاه به بيان محل تولد حضرت فاطمه(س)؛ يعنى خانه حضرت محمد(ص) و خديجه(س) در مكه مكرمه پرداخته و به‌طور مشروح درباره محل ولادت وى مطالبى نگاشته است.


نویسنده در ابتداى اين فصل، عنوان كتاب را اين‌گونه توضيح مى‌دهد: «منظور از ريشه‌هاى انقلاب، علل و انگيزه‌هایى است كه باعث به حركت درآمدن مردم گرديد و آنها را به طغيان و عصيان عليه حاكميت موجود وادار كرد تا انقلاب، محقق و پيروز گرديد».
- نام‌گذارى فاطمه(س) و اينكه اين نام به الهام خداوند بوده و اسامى ديگر حضرت زهرا(س) را آورده و به يكى از شاخصه‌هاى حضرتش در اين باب پرداخته و آن لقب «أم أبيها» است و اين نام مبارک را به شيوه‌اى زيبا تجزيه و تحليل كرده است.


وى معتقد است كه در رأس همه انگيزه‌ها، به‌خطرافتادن دين و مبانى احكام دين مردم بود كه بر اثر جريحه‌دار شدن عواطف دينى و احساس خطر جدى مردم بر دين و حاكميت دينى، مردم را به طغيان و عصيان واداشت.
- به نژاد ريشه‌دار اهل‌بيت(ع) در دودمان پيامبر(ص) و اجداد موحد ايشان پرداخته و هرچند سخن به‌درازا كشيده، توضيح داده است كه حضرت محمد(ص)، پدر گرامى حضرت زهرا(س) و جناب خديجه(س)، مادر ارجمندش، هر دو از دودمان قريش و داراى نسب شريف و شخصيت والا بوده‌اند كه هرگز به بت سجده نكردند و مجد و شرف ويژه‌اى داشته‌اند و در بخشى از سخن خود مى‌نويسد:


<div class="mw-ui-button">[[انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن بر محور وصیت‌نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی قدس‌سره|'''ادامه''']]</div>
«اين است ذريه‌اى كه هريك به ديگرى پيوند خورده و خاندانى كه از فضاى عطرآگين شرف و سيادت و فضايل اخلاق و خصال خجسته برخوردارند» و شخصيت گران‌قدر خديجه(س)، «سيده قريش» را نيز توصيف كرده و از فداكارى‌هاى فراموش‌نشدنى حضرتش در اسلام در اين فصل و ساير فصولِ كتاب سخن گفته است.
<div class="mw-ui-button">[[فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها|'''ادامه''']]</div>
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش