پرش به محتوا

منهاج الصالحين (سیستانی): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR00453J1.jpg | عنوان =منهاج الصالحين (سيستاني) | عنوان‌...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۷: خط ۲۷:
| پیش از =
| پیش از =
}}
}}
'''منهاج الصالحين'''، حاوی فتاوای آیت‌الله سید علی سیستانی است که به زبان عربی نگاشته شده است. این کتاب، شامل فتاوای مورد نیاز غالب مردم در امور شرعی خود بوده و از رساله‌های رایج در ایران (رساله توضیح‌ المسائل) مفصل‌تر است و شامل مسائل بیشتر و دقیق‌تری است.
این کتاب در سه جلد، در سال ۱۳۱۵ق، در قم چاپ شده است.
«منهاج الصالحين» در اصل کتاب سید محسن حکیم است که آیت‌الله خویی، فتاوای خود را بر اساس آن و با افزودن ابواب و فصولی به آن منتشر کرد و پس از او، شاگردش آیت‌الله سید علی سیستانی هم همین رویه را ادامه داد.
تاریخ نگارش مقدمه این کتاب از سوی آیت‎الله سیستانی، ۲۰ ذوالحجه ۱۴۱۳ق، ذکر شده است<ref>ر.ک: مقدمه، ج1، ص5</ref>.
جلد اول، به ابواب مربوط به عبادات اختصاص یافته است. ابواب مطرح‌شده در این جلد، به‌ترتیب عبارتند از:
# طهارت: شامل مباحثی چون اقسام آب‌ها و احکام آن‌ها، احکام تخلی، وضو، غسل، تیمم و طهارت از خبث<ref>ر.ک: متن کتاب، ج1، ص21- 150</ref>.
# صلات: شامل اعداد فرایض و نوافل، قبله، ستر و ساتر، افعال مربوط به نماز، اذان و اقامه، نماز آیات، نماز قضا، نماز استیجاری، نماز جماعت، خلل در اجزای نماز، نماز مسافر و نماز جمعه<ref>ر.ک: همان</ref>.
# صوم: شامل نیت، مفطرات، کفاره، شرایط صحت، افطار، ثبوت هلال و قضای ماه رمضان<ref>ر.ک: همان، ص315- 336</ref>. در این فصل، به مسائل مربوط به اعتکاف نیز پرداخته شده است<ref>ر.ک: همان، ص344- 345</ref>.
# زکات: شامل شرایط عامه ثبوت زکات، مواردی که زکات بدان تعلق می‌گیرد، اصناف مستحقین و زکات فطره<ref>ر.ک: همان، ص349- 384</ref>.
# خمس: شامل موارد خمس و مستحقین و مصرف خمس<ref>ر.ک: همان، ص385- 412</ref>.
# امر به معروف و نهی از منکر: در آن به ذکر شروط و مراتب امر به معروف پرداخته شده است<ref>ر.ک: همان، ص415- 425</ref>.
جلد دوم و سوم، احکام و مسائل مربوط به معاملات را در خود جای داده است. این ابواب به‌ترتیب عبارتند از: تجارت، شفعه، اجاره، مزارعه، مساقات، جعاله، سبق و رمایه، شرکت، مضاربه، ودیعه، عاریه، لقطه، غصب، احیاء موات، مشترکات، دین و قرض، رهن، حجر، ضمان، حواله، کفالت، صلح، وکالت، هبه، وصیت و وقف (همگی در جلد دوم) و ابواب نکاح، طلاق، خلع و مبارات، ظهار، ایلاء، لعان، ایمان و نذور و عهود، کفارات، صید و ذباحه، اطعمه و اشربه و میراث (همگی در جلد سوم).
فهرست مطالب هر جلد، در انتهای همان جلد آمده و کتاب فاقد پاورقی است.
==پانویس ==
<references/>
==منابع مقاله==
مقدمه و متن کتاب.




خط ۴۳: خط ۶۹:


[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:آپلود مهر(98)]]
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش