پرش به محتوا

رفیعی قزوینی، سید ابوالحسن: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۲۲ اوت ۲۰۱۹
جز
جایگزینی متن - 'ی‎ر' به 'ی‌ر'
جز (جایگزینی متن - 'ی‎ن' به 'ی‌ن')
جز (جایگزینی متن - 'ی‎ر' به 'ی‌ر')
خط ۳۵: خط ۳۵:
</div>
</div>


'''ابوالحسن رفیعی قزوینی''' (1268-1353ش)، از علمای بزرگ فلسفه، حکمت و اجتهاد و از شاگردان مؤسس حوزه علمیه قم، [[حائری یزدی، عبدالکریم|آیت‌الله حائری یزدی]] بود. [[خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]]، [[حسن‌زاده آملی، حسن|علامه حسن‎زاده آملی]] و [[آشتیانی، جلال‌الدین|سید جلال‎الدین آشتیانی]] از جمله شاگردان او به شمار می‎روند. شرح دعای سحر، رساله معراج و رساله اسفار اربعه از جمله آثار ایشان است.
'''ابوالحسن رفیعی قزوینی''' (1268-1353ش)، از علمای بزرگ فلسفه، حکمت و اجتهاد و از شاگردان مؤسس حوزه علمیه قم، [[حائری یزدی، عبدالکریم|آیت‌الله حائری یزدی]] بود. [[خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]]، [[حسن‌زاده آملی، حسن|علامه حسن‎زاده آملی]] و [[آشتیانی، جلال‌الدین|سید جلال‎الدین آشتیانی]] از جمله شاگردان او به شمار می‌روند. شرح دعای سحر، رساله معراج و رساله اسفار اربعه از جمله آثار ایشان است.


==تولد==
==تولد==
سید ابوالحسن رفیعی قزوینی، در سال 1310ق/ 1268ش، به دنیا آمد. تبار او از خاندان‎های علمی شیعه در قزوین است. آنان از سادات حسینی به شمار می‎آیند و از ذریه سید میرزا محمد زمان طالقانی قزوینی، از اکابر علمای عصر خویش و از شاگردان ملا خلیل قزوینی‌اند. سید میرزا رفیع (متوفی 1272ق) از فرزندان سید محمدباقر، از مجتهدان و حکمای الهی عصر خویش بود که نامش عنوان این خاندان جلیل گشت. بدین ترتیب این سلسله به آل رفیعی شهرت یافتند. نسب سید ابوالحسن با یک واسطه به سید میرزا رفیع می‎رسد و سیادت و علم را از این تبار پاک به ارث برده است. نسب مادریش نیز به‎واسطه آیت‌الله حاج سید علی مجتهد قزوینی به آیت‌الله سید ابراهیم می‎رسد<ref>سید کباری، سید علی‎رضا</ref>.
سید ابوالحسن رفیعی قزوینی، در سال 1310ق/ 1268ش، به دنیا آمد. تبار او از خاندان‎های علمی شیعه در قزوین است. آنان از سادات حسینی به شمار می‎آیند و از ذریه سید میرزا محمد زمان طالقانی قزوینی، از اکابر علمای عصر خویش و از شاگردان ملا خلیل قزوینی‌اند. سید میرزا رفیع (متوفی 1272ق) از فرزندان سید محمدباقر، از مجتهدان و حکمای الهی عصر خویش بود که نامش عنوان این خاندان جلیل گشت. بدین ترتیب این سلسله به آل رفیعی شهرت یافتند. نسب سید ابوالحسن با یک واسطه به سید میرزا رفیع می‌رسد و سیادت و علم را از این تبار پاک به ارث برده است. نسب مادریش نیز به‎واسطه آیت‌الله حاج سید علی مجتهد قزوینی به آیت‌الله سید ابراهیم می‌رسد<ref>سید کباری، سید علی‌رضا</ref>.


==اساتید==
==اساتید==
خط ۱۲۲: خط ۱۲۲:


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
سید کباری، سید علی‎رضا، «زندگی‌نامه علامه سید ابوالحسن رفیعی قزوینی»، برگرفته از پایگاه اطلاع‎رسانی حوزه به آدرس:
سید کباری، سید علی‌رضا، «زندگی‌نامه علامه سید ابوالحسن رفیعی قزوینی»، برگرفته از پایگاه اطلاع‎رسانی حوزه به آدرس:
http://www.hawzah.net/fa/Mostabser/View/5519
http://www.hawzah.net/fa/Mostabser/View/5519


۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش