پرش به محتوا

في ظلال الصحيفة السجادية: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'نويسنده' به 'نویسنده')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۰: خط ۳۰:
}}
}}


'''في ظلال الصحيفة السجادية''' اثر عربى علامه شيخ [[مغنیه، محمدجواد|محمدجواد مغنيه]] (متولد 1322ق)، با تحقيق سامى الغريرى، مشتمل بر 54 دعا از [[امام سجاد(ع)]] است كه نگارنده هر دعا را بررسى و نكات مهم آن را تشريح كرده است. نویسنده عبارات صحيفه را در پرانتز ذكر كرده و شرح و توضيح داده است.  
'''في ظلال الصحيفة السجادية''' اثر عربى علامه شيخ [[مغنیه، محمدجواد|محمدجواد مغنيه]] (متولد 1322ق)، با تحقيق سامى الغريرى، مشتمل بر 54 دعا از [[امام سجاد(ع)]] است كه نگارنده هر دعا را بررسى و نكات مهم آن را تشريح كرده است. نويسنده عبارات صحيفه را در پرانتز ذكر كرده و شرح و توضيح داده است.  


شارح كتاب با استفاده از آيات قرآنى و روايات اهل‌بيت(ع) به تشريح ادعيه سيدالساجدين پرداخته و علاوه بر جنبه‌هاى ادبى آن، به مسائل كلامى و... نيز اشاره نموده است. <ref>سليمانى آشتيانى، مهدى، ص303</ref>
شارح كتاب با استفاده از آيات قرآنى و روايات اهل‌بيت(ع) به تشريح ادعيه سيدالساجدين پرداخته و علاوه بر جنبه‌هاى ادبى آن، به مسائل كلامى و... نيز اشاره نموده است.


يك مقدمه از ناشر و دو مقدمه از شارح، آغازگر كتاب مى‌باشد. در مقدمه ناشر، معرفى كوتاهى از كتاب و اهميت آن صورت گرفته است. در ادامه زندگى‌نامه مختصرى از شارح و آثار او ارائه گرديده است.<ref>مقدمه ناشر، ص15- 20</ref>
يك مقدمه از ناشر و دو مقدمه از شارح، آغازگر كتاب مى‌باشد. در مقدمه ناشر، معرفى كوتاهى از كتاب و اهميت آن صورت گرفته است. در ادامه زندگى‌نامه مختصرى از شارح و آثار او ارائه گرديده است.  


در مقدمه اول نویسنده، ابتدا به بررسى سلسله سند و راويان صحيفه پرداخته شده و سپس، عنوان 54 دعایى كه شرح شده، ذكر گرديده است. برخى از اين عناوين، عبارتند از: حمد خداوند؛ دعا و صلوات بر محمد و آل محمد(ص)؛ دعا براى حاميلن عرش؛ دعا بر تصديق‌كنندگان انبيا؛ استعاذه؛ دعا در ظلمات؛ دعا در محذورات؛ مكارم اخلاق؛ وداع با ماه رمضان؛ دعا در روز عرفه و..<ref>مقدمه نویسنده، ص21- 29</ref>
در مقدمه اول نويسنده، ابتدا به بررسى سلسله سند و راويان صحيفه پرداخته شده و سپس، عنوان 54 دعایى كه شرح شده، ذكر گرديده است. برخى از اين عناوين، عبارتند از: حمد خداوند؛ دعا و صلوات بر محمد و آل محمد(ص)؛ دعا براى حاميلن عرش؛ دعا بر تصديق‌كنندگان انبيا؛ استعاذه؛ دعا در ظلمات؛ دعا در محذورات؛ مكارم اخلاق؛ وداع با ماه رمضان؛ دعا در روز عرفه و..  


در مقدمه دوم، نوشتن كتاب حاضر، فضيلت و لطف خداوند بر نویسنده دانسته شده و سپس به ويژگى‌هاى صحيفه سجاديه، اشاره شده است<ref>همان، ص31- 43</ref>
در مقدمه دوم، نوشتن كتاب حاضر، فضيلت و لطف خداوند بر نويسنده دانسته شده و سپس به ويژگى‌هاى صحيفه سجاديه، اشاره شده است  


محقق تلاش نموده است تا روايات مورد استفاده شارح را از مصادر روايى معتبر، تخريج نموده و بدين‌وسيله، به غناى بيشتر كتاب، بيفزايد.<ref>سليمانى آشتيانى، مهدى، ص303</ref>
محقق تلاش نموده است تا روايات مورد استفاده شارح را از مصادر روايى معتبر، تخريج نموده و بدين‌وسيله، به غناى بيشتر كتاب، بيفزايد.  


فهرست مطالب، در ابتداى كتاب آمده است.
فهرست مطالب، در ابتداى كتاب آمده است.
خط ۴۶: خط ۴۶:
محقق در پاورقى‌هاى كتاب آدرس آيات، روايات و ارجاعات فراوانى ذكر كرده است.  
محقق در پاورقى‌هاى كتاب آدرس آيات، روايات و ارجاعات فراوانى ذكر كرده است.  


اصل کتاب «'''في ظلال الصحيفة السجادية»'''در سال 1390خورشیدی به فارسی ترجمه شده و درسال1391 خورشیدی با نام:«در سایه سار صحیفه» در546 صفحه وزیری به چاپ رسیده است6.
== وضعیت کتاب ==
 
في ظلال الصحيفة السجادية در سال 1390ش به فارسی ترجمه شده و درسال1391ش با نام «در سایه سار صحیفه» در546 صفحه وزیری به چاپ رسیده است<ref>مغنیه، محمدجواد، درسایه سار صحیفه، ترجمه محمودرضاافتخارزاده، تهران، نشر جامی، 1391ش</ref>.  
نک: محمدجواد مغنیه /'''في ظلال الصحيفة السجادية = درسایه سار صحیفه(ترجمه محمودرضاافتخارزاده.تهران.نشر جامی.1391خورشیدی)'''
 


== پانویس ==
<references />
== منابع مقاله ==
== منابع مقاله ==


#مقدمه و متن كتاب.
#مقدمه و متن كتاب.
#[[:noormags:1172|سليمانى آشتيانى، مهدى، «تازه‌هاى نشر»، پايگاه مجلات تخصصى نور، مجله علوم حديث، شماره 28، تابستان 1382]].
#[[:noormags:1172|سليمانى آشتيانى، مهدى، «تازه‌هاى نشر»، پايگاه مجلات تخصصى نور، مجله علوم حديث، شماره 28، تابستان 1382]].
==پانویس==
<references />


[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
۶۱٬۱۸۹

ویرایش