پرش به محتوا

تاریخ روابط پزشکی ایران و پاکستان: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۱۳ نوامبر ۲۰۱۸
جز
جایگزینی متن - 'پاك' به 'پاک'
جز (جایگزینی متن - 'مى‌كردند' به 'می‌كردند')
جز (جایگزینی متن - 'پاك' به 'پاک')
خط ۲۹: خط ۲۹:
}}
}}


'''تاريخ روابط پزشکى ایران و پاكستان''' تألیف [[حکیم نیر واسطی|حكيم نير واسطى]] از آثار ارزشمند و مختصرى است كه در تاريخ علم پزشکى مبتنى بر تجارب علمى و تحقيقات فراوان نگارش شده است.
'''تاريخ روابط پزشکى ایران و پاکستان''' تألیف [[حکیم نیر واسطی|حكيم نير واسطى]] از آثار ارزشمند و مختصرى است كه در تاريخ علم پزشکى مبتنى بر تجارب علمى و تحقيقات فراوان نگارش شده است.


مؤلف انگيزه‌اش را از نگارش كتاب كم‌توجهى به آثار پزشکى و تأليفات اندك در اين موضوع دانسته است.
مؤلف انگيزه‌اش را از نگارش كتاب كم‌توجهى به آثار پزشکى و تأليفات اندك در اين موضوع دانسته است.
خط ۴۲: خط ۴۲:


==گزارش محتوا==
==گزارش محتوا==
موضوع رابطه طب بين ایران در شبه قاره پاكستان و هندوستان مخصوصاً پاكستان از دوره‌هاى قديم برقرار بوده است و تا آنجا كه تاريخ نشان مى‌دهد از دوران هخامنشيان مى‌باشد.
موضوع رابطه طب بين ایران در شبه قاره پاکستان و هندوستان مخصوصاً پاکستان از دوره‌هاى قديم برقرار بوده است و تا آنجا كه تاريخ نشان مى‌دهد از دوران هخامنشيان مى‌باشد.


ازآن پس، اين ارتباط بسط زيادترى يافته مخصوصاً در دوران ساسانيان و به ويژه در زمان انوشيروان شاهنشاه بزرگ ساسانى بسيار نزدیک گرديده كه تا به حال برقرار مى‌باشد و اصولاً بايد گفت بين ایران و پاكستان ازنظر طبى مرزى نمى‌توان يافت.
ازآن پس، اين ارتباط بسط زيادترى يافته مخصوصاً در دوران ساسانيان و به ويژه در زمان انوشيروان شاهنشاه بزرگ ساسانى بسيار نزدیک گرديده كه تا به حال برقرار مى‌باشد و اصولاً بايد گفت بين ایران و پاکستان ازنظر طبى مرزى نمى‌توان يافت.


نویسنده در اين كتاب طب قديم در پاكستان و هند و خدمات پزشکان ایرانى و پزشکان هندى در شبه قاره هند و پاكستان و اصول علم طب و زبان پارسى در اين شبه قاره، كتب درسى پارسى در مكاتب و مدارس طبى شبه قاره، اختلاط طب هندى و طب ایرانى و بيمارستان‌ها و كتابخانه‌ها و مكاتب طبى را با دقتى كم نظير به رشته تحرير درآورده است.
نویسنده در اين كتاب طب قديم در پاکستان و هند و خدمات پزشکان ایرانى و پزشکان هندى در شبه قاره هند و پاکستان و اصول علم طب و زبان پارسى در اين شبه قاره، كتب درسى پارسى در مكاتب و مدارس طبى شبه قاره، اختلاط طب هندى و طب ایرانى و بيمارستان‌ها و كتابخانه‌ها و مكاتب طبى را با دقتى كم نظير به رشته تحرير درآورده است.


شاهكار بزرگ آقاى پروفسور نير واسطى بيشتر در فصل آخر يا تتمه كتاب است كه با وجدانى پاك و ايمانى محكم و تجربه‌اى بى‌نظيرتوانسته است طب [[ابن سینا، حسین بن عبدالله|ابن سينا]]يى را به عالميان نشان دهد. اين بخش در حقيقت يك دوره طب سينايى است يا بهتر عرض كنم هر كه اين قسمت ازكتاب را بخواند بمانند آن است كه قانون [[ابن سینا، حسین بن عبدالله|ابن سينا]] را خوانده است و ديگر احتياجى به خواندن چند صد صفحه كتاب‌هاى پنجگانه قانون را نخواهد داشت.
شاهكار بزرگ آقاى پروفسور نير واسطى بيشتر در فصل آخر يا تتمه كتاب است كه با وجدانى پاک و ايمانى محكم و تجربه‌اى بى‌نظيرتوانسته است طب [[ابن سینا، حسین بن عبدالله|ابن سينا]]يى را به عالميان نشان دهد. اين بخش در حقيقت يك دوره طب سينايى است يا بهتر عرض كنم هر كه اين قسمت ازكتاب را بخواند بمانند آن است كه قانون [[ابن سینا، حسین بن عبدالله|ابن سينا]] را خوانده است و ديگر احتياجى به خواندن چند صد صفحه كتاب‌هاى پنجگانه قانون را نخواهد داشت.


==وضعيت كتاب==
==وضعيت كتاب==
كتاب در سال 1353ش (1394ق1974/م) توسط انتشارات مركز تحقيقات فارسی ایران و پاكستان منتشر شده است.
كتاب در سال 1353ش (1394ق1974/م) توسط انتشارات مركز تحقيقات فارسی ایران و پاکستان منتشر شده است.


در ابتداى كتاب دكتر محمود نجم آبادى مقدمه‌اى پيرامون كتاب و ارزش آن نگاشته است. در آخر كتاب نيز فهرست نام اشخاص، فهرست نام كتاب‌ها و فهرست نام اماكن تدوين و تنظيم شده است.
در ابتداى كتاب دكتر محمود نجم آبادى مقدمه‌اى پيرامون كتاب و ارزش آن نگاشته است. در آخر كتاب نيز فهرست نام اشخاص، فهرست نام كتاب‌ها و فهرست نام اماكن تدوين و تنظيم شده است.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش