پرش به محتوا

مجموع كتب و رسائل الإمام القاسم بن إبراهيم الرسي: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۱۱ نوامبر ۲۰۱۸
جز
جایگزینی متن - 'نويسنده' به 'نویسنده'
جز (جایگزینی متن - 'مهدويت' به 'مهدویت')
جز (جایگزینی متن - 'نويسنده' به 'نویسنده')
خط ۴: خط ۴:
| عنوان‌های دیگر =
| عنوان‌های دیگر =
| پدیدآوران =  
| پدیدآوران =  
[[رسی، قاسم بن ابراهیم]] (نويسنده)
[[رسی، قاسم بن ابراهیم]] (نویسنده)


[[جدبان، عبدالکریم احمد]] (محقق)
[[جدبان، عبدالکریم احمد]] (محقق)
خط ۱۸: خط ۱۸:
| سال نشر = 1422 ق یا 2001 م
| سال نشر = 1422 ق یا 2001 م


| کد اتوماسیون =AUTOMATIONCODE1295AUTOMATIONCODE
| کد اتوماسیون =AUTOMATIONCODE01295AUTOMATIONCODE
| چاپ =1
| چاپ =1
| تعداد جلد =2
| تعداد جلد =2
| کتابخانۀ دیجیتال نور =2253
| کتابخانۀ دیجیتال نور =2253
| کتابخوان همراه نور =01295
| کد پدیدآور =
| کد پدیدآور =
| پس از =
| پس از =
خط ۵۳: خط ۵۴:
[[الرد على النصارى]]
[[الرد على النصارى]]


در اين رساله نويسنده به ردّ عقيده مسيحيان دربارۀ عيسى كه وى را پسر خدا مى‌دانند مى‌پردازد و در اين‌باره برهانى عقلى مبتنى بر لزوم مشابهت فرع با اصل اقامه كرده و به آيات قرآنى به جنبۀ بشرى عيسی‌ عليه‌السلام احتجاج مى‌نمايد.از آن پس به بيان عقيده تثليت و اختلاف نصارى در اين موضوع مى‌پردازد.
در اين رساله نویسنده به ردّ عقيده مسيحيان دربارۀ عيسى كه وى را پسر خدا مى‌دانند مى‌پردازد و در اين‌باره برهانى عقلى مبتنى بر لزوم مشابهت فرع با اصل اقامه كرده و به آيات قرآنى به جنبۀ بشرى عيسی‌ عليه‌السلام احتجاج مى‌نمايد.از آن پس به بيان عقيده تثليت و اختلاف نصارى در اين موضوع مى‌پردازد.


[[كتاب المسترشد]]
[[كتاب المسترشد]]


در اين رساله نويسنده به ردّ عقايد مشبهه و مجسّمه دربارۀ مكان‌مند بودن خداوند پرداخته است.مشبهه در اثبات مدعاى خويش به نصوص قرآنى استناد مى‌كنند و نويسنده در مقابل نصوص ديگرى از قرآن ارائه مى‌كند و معتقد است «اليه يصعد الكلمة الطيب» معانى متعددى دارد كه وافى به مقصود مشبهه نمى‌باشد.
در اين رساله نویسنده به ردّ عقايد مشبهه و مجسّمه دربارۀ مكان‌مند بودن خداوند پرداخته است.مشبهه در اثبات مدعاى خويش به نصوص قرآنى استناد مى‌كنند و نویسنده در مقابل نصوص ديگرى از قرآن ارائه مى‌كند و معتقد است «اليه يصعد الكلمة الطيب» معانى متعددى دارد كه وافى به مقصود مشبهه نمى‌باشد.


[[الرد على المجبرة]]
[[الرد على المجبرة]]


به ردّ عقايد قدريه مجبره اختصاص يافته و در آن به آيات قرآنى استشهاد مى‌شود.پس از آن نويسنده به ايراد سؤالاتى در قبال مجبره پرداخته و از آنها پاسخ مى‌طلبد.
به ردّ عقايد قدريه مجبره اختصاص يافته و در آن به آيات قرآنى استشهاد مى‌شود.پس از آن نویسنده به ايراد سؤالاتى در قبال مجبره پرداخته و از آنها پاسخ مى‌طلبد.


«الرد على الرافضة» و «الرد على الروافض من اهل الغلو» عنوان دو رساله است كه در آنها نويسنده به ردّ مدعاى رافضى‌ها كه معتقدند هيچ زمانى از زمانها خالى از وصى پيامبر يا وصيّ وصى كه حجت خداوند بر بندگان است و داراى دانش ويژه و حالات خاصى است و اطاعت و پيروى از او واجب است، نمى‌باشد، پرداخته است.
«الرد على الرافضة» و «الرد على الروافض من اهل الغلو» عنوان دو رساله است كه در آنها نویسنده به ردّ مدعاى رافضى‌ها كه معتقدند هيچ زمانى از زمانها خالى از وصى پيامبر يا وصيّ وصى كه حجت خداوند بر بندگان است و داراى دانش ويژه و حالات خاصى است و اطاعت و پيروى از او واجب است، نمى‌باشد، پرداخته است.


در اين دو رساله نويسنده به نقد ديدگاه شيعه اثناعشرى در مورد موضوع امامت و وصايت پرداخته و عقيدۀ شيعه در مورد مهدویت و رجعت را نقد مى‌كند.
در اين دو رساله نویسنده به نقد ديدگاه شيعه اثناعشرى در مورد موضوع امامت و وصايت پرداخته و عقيدۀ شيعه در مورد مهدویت و رجعت را نقد مى‌كند.


[[العدل و التوحيد]]
[[العدل و التوحيد]]
خط ۷۹: خط ۸۰:
[[المديح القرآن الصغير]]
[[المديح القرآن الصغير]]


به بيان توصيه نويسنده نسبت به قرآن كريم اختصاص يافته و سياست انحرافى حكّام جبّار به عنوان عامل تحريف قرآن از حقيقت خويش معرفى گرديده است.
به بيان توصيه نویسنده نسبت به قرآن كريم اختصاص يافته و سياست انحرافى حكّام جبّار به عنوان عامل تحريف قرآن از حقيقت خويش معرفى گرديده است.


[[الناسخ و المنسوخ]]
[[الناسخ و المنسوخ]]
خط ۸۵: خط ۸۶:
رساله‌ايست كه به موضوع ناسخ و منسوخ در قرآن كريم مى‌پردازد.
رساله‌ايست كه به موضوع ناسخ و منسوخ در قرآن كريم مى‌پردازد.


نويسنده شناخت ناسخ و منسوخ قرآن را باعث نجات فرد از هلاكت و جهالت دانسته، پس از آن به بيان معناى نسخ و اقسام آن مى‌پردازد.در اين رساله همچنين به موضوع محكم و متشابه در قرآن كريم پرداخته شده است.
نویسنده شناخت ناسخ و منسوخ قرآن را باعث نجات فرد از هلاكت و جهالت دانسته، پس از آن به بيان معناى نسخ و اقسام آن مى‌پردازد.در اين رساله همچنين به موضوع محكم و متشابه در قرآن كريم پرداخته شده است.


[[تفسير القرآن]]  
[[تفسير القرآن]]  
خط ۹۳: خط ۹۴:
[[تثبيت الإمامة]]
[[تثبيت الإمامة]]


در اين رساله نويسنده به سؤالى كه دربارۀ امامت و وجوب آن از وى شده پاسخ مى‌گويد.نويسنده در اين رساله در تثبيت انديشۀ امامت به آيات‌فراوانى از قرآن مجيد استناد مى‌كند كه خود نشان از فهم عميق وى نسبت به قرآن كريم دارد.
در اين رساله نویسنده به سؤالى كه دربارۀ امامت و وجوب آن از وى شده پاسخ مى‌گويد.نویسنده در اين رساله در تثبيت انديشۀ امامت به آيات‌فراوانى از قرآن مجيد استناد مى‌كند كه خود نشان از فهم عميق وى نسبت به قرآن كريم دارد.


هدف وى از استناد به آيات قرآنى بر موضوع امامت تأكيد بر اين نكته است كه امامت امرى وحيانى و جزء سنن لا يتغير الهى است كه در امت‌هاى پيشين نيز سابقه داشته است.به اعتقاد نويسنده واژۀ امام بر هيچ‌يك از صحابه پيامبر(ص) جز على بن ابى‌طالب(ع)قابل اطلاق نيست و آيات قرآنى و احاديث نبوى دال بر امامت بلافصل على بن ابى‌طالب مى‌باشند.
هدف وى از استناد به آيات قرآنى بر موضوع امامت تأكيد بر اين نكته است كه امامت امرى وحيانى و جزء سنن لا يتغير الهى است كه در امت‌هاى پيشين نيز سابقه داشته است.به اعتقاد نویسنده واژۀ امام بر هيچ‌يك از صحابه پيامبر(ص) جز على بن ابى‌طالب(ع)قابل اطلاق نيست و آيات قرآنى و احاديث نبوى دال بر امامت بلافصل على بن ابى‌طالب مى‌باشند.


دو رسالۀ «الامامة» و «امامة على بن ابى‌طالب» نيز به موضوع امامت بلافصل علی‌ عليه‌السلام اختصاص يافته و نويسنده معتقد است بر همگان فرمانبردارى از علی‌ عليه‌السلام و مقدم داشتن وى بر ساير خلفاء لازم و واجب است چراكه علی‌ عليه‌السلام داراى خصايص و ويژگى‌هايى است كه ديگران فاقد آنها هستند.
دو رسالۀ «الامامة» و «امامة على بن ابى‌طالب» نيز به موضوع امامت بلافصل علی‌ عليه‌السلام اختصاص يافته و نویسنده معتقد است بر همگان فرمانبردارى از علی‌ عليه‌السلام و مقدم داشتن وى بر ساير خلفاء لازم و واجب است چراكه علی‌ عليه‌السلام داراى خصايص و ويژگى‌هايى است كه ديگران فاقد آنها هستند.


[[القتل و القتال]]
[[القتل و القتال]]
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش