پرش به محتوا

تاريخ معرة النعمان: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۶ نوامبر ۲۰۱۸
جز
جایگزینی متن - 'نويسنده' به 'نویسنده'
جز (جایگزینی متن - '== ساختار ==' به '==ساختار==')
جز (جایگزینی متن - 'نويسنده' به 'نویسنده')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۶: خط ۶:
| پدیدآوران =  
| پدیدآوران =  
[[کحاله، عمر رضا]] (محقق)
[[کحاله، عمر رضا]] (محقق)
[[جندی، محمد سلیم]] (نويسنده)
[[جندی، محمد سلیم]] (نویسنده)
|زبان  
|زبان  
| زبان =عربی
| زبان =عربی
خط ۲۸: خط ۲۸:
}}
}}


'''تاريخ معرة النعمان'''، تأليف محمد سليم جندى (متوفى 1375ق)، نويسنده سورى، به زبان عربى است. نويسنده، در اين اثر دو جلدى، تاريخ زادگاه خود را به تفصيل و از زواياى مختلف تاريخى، جغرافيايى، فرهنگى و اجتماعى مورد بررسى قرار داده است.
'''تاريخ معرة النعمان'''، تأليف محمد سليم جندى (متوفى 1375ق)، نویسنده سورى، به زبان عربى است. نویسنده، در اين اثر دو جلدى، تاريخ زادگاه خود را به تفصيل و از زواياى مختلف تاريخى، جغرافيايى، فرهنگى و اجتماعى مورد بررسى قرار داده است.


==ساختار==
==ساختار==
خط ۳۴: خط ۳۴:


==گزارش محتوا==
==گزارش محتوا==
محقق كتاب، پيش از شروع به تحقيق اين كتاب تاريخى، لازم ديده است كه براى شناخت معالم و اطلاع از احوال معرة النعمان به آن‌جا سفر كند. او، در اين سفر با سيد ناصر جندى، يكى از دوستان مؤلف آشنا شده و به اتفاق او به تحقيق در اين سرزمين مى‌پردازد. تصاويرى نيز از اين منطقه به دست مى‌آورد. پس از بازگشت به دمشق به اين فكر مى‌افتد كه در ترتيب و نظم كتاب، تغييراتى داده و برخى مطالب را حذف و برخى را باقى گذارد. پس از دقت و تفكر عميق در اين مطلب، به اين نتيجه مى‌رسد كه تاريخ مذكور را به حال خود باقى گذارد و با افزودن برخى معلومات و يافته‌ها و تعليقه بر مطالب غامض آن، خواننده را در فهم كتاب يارى رساند، لذا بسيارى از اعلام تاريخى و جغرافيايى كتاب را توضيح داده و بعضى الفاظ و مصطلحات تاريخى مستعمله در بعضى از ازمنه را تفسير كرده است. وى به جهت مشخص شدن تعليقات خود از تعليقات نويسنده، تعليقات وى را با رمز (ج) نشان داده است.
محقق كتاب، پيش از شروع به تحقيق اين كتاب تاريخى، لازم ديده است كه براى شناخت معالم و اطلاع از احوال معرة النعمان به آن‌جا سفر كند. او، در اين سفر با سيد ناصر جندى، يكى از دوستان مؤلف آشنا شده و به اتفاق او به تحقيق در اين سرزمين مى‌پردازد. تصاويرى نيز از اين منطقه به دست مى‌آورد. پس از بازگشت به دمشق به اين فكر مى‌افتد كه در ترتيب و نظم كتاب، تغييراتى داده و برخى مطالب را حذف و برخى را باقى گذارد. پس از دقت و تفكر عميق در اين مطلب، به اين نتيجه مى‌رسد كه تاريخ مذكور را به حال خود باقى گذارد و با افزودن برخى معلومات و يافته‌ها و تعليقه بر مطالب غامض آن، خواننده را در فهم كتاب يارى رساند، لذا بسيارى از اعلام تاريخى و جغرافيايى كتاب را توضيح داده و بعضى الفاظ و مصطلحات تاريخى مستعمله در بعضى از ازمنه را تفسير كرده است. وى به جهت مشخص شدن تعليقات خود از تعليقات نویسنده، تعليقات وى را با رمز (ج) نشان داده است.


نويسنده، در تاريخ معرة النعمان، مطالب متنوع و مباحث متعددى را مطرح كرده است كه به‌طور خلاصه مى‌توان به اين موارد اشاره نمود:
نویسنده، در تاريخ معرة النعمان، مطالب متنوع و مباحث متعددى را مطرح كرده است كه به‌طور خلاصه مى‌توان به اين موارد اشاره نمود:


تعريف لغوى و عرفى معره؛
تعريف لغوى و عرفى معره؛
۶۱٬۱۸۹

ویرایش