پرش به محتوا

الذخيرة في علم الكلام: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'سيد ' به 'سيد‌‎'
جز (جایگزینی متن - ' | کتابخانۀ دیجیتال نور =' به '| کتابخانۀ دیجیتال نور =')
جز (جایگزینی متن - 'سيد ' به 'سيد‌‎')
خط ۲۵: خط ۲۵:
}}
}}


'''الذخيرة في علم الكلام''' كه به '''الذخيرة''' و '''ذخيرة العالم و بصيرة المعلم''' نيز شهرت يافته است يكى از مهمترين كتب كلامى [[علم‌الهدی، علی بن حسین|سيد مرتضى]] محسوب مى‌شود. [[علم‌الهدی، علی بن حسین|سيد مرتضى]] اين كتاب را بعد از ديگر كتاب كلامى خويش؛ يعنى الملخص في اصول‌الدين نگاشته است. او كتاب اول را كه درصدد بيان عقائد شيعه در اصول دين بود، نوشته كه متأسفانه ناقص مانده است. لذا او در اين كتاب قصد داشته آنچه را كه در كتاب اول بيان ننموده است را بيان كند و در واقع اين كتاب مكمل و متمم كتاب اول مى‌باشد.
'''الذخيرة في علم الكلام''' كه به '''الذخيرة''' و '''ذخيرة العالم و بصيرة المعلم''' نيز شهرت يافته است يكى از مهمترين كتب كلامى [[علم‌الهدی، علی بن حسین|سيد‌‎مرتضى]] محسوب مى‌شود. [[علم‌الهدی، علی بن حسین|سيد‌‎مرتضى]] اين كتاب را بعد از ديگر كتاب كلامى خويش؛ يعنى الملخص في اصول‌الدين نگاشته است. او كتاب اول را كه درصدد بيان عقائد شيعه در اصول دين بود، نوشته كه متأسفانه ناقص مانده است. لذا او در اين كتاب قصد داشته آنچه را كه در كتاب اول بيان ننموده است را بيان كند و در واقع اين كتاب مكمل و متمم كتاب اول مى‌باشد.


اهميت اين كتاب به اين است كه مى‌توان گفت كتاب الذخيره، تنها كتاب مؤلف در كلام است كه به عموم مسائل كلامى پرداخته و نظرات خود را در آنها بيان نموده است. اين كتاب بعد از مؤلف مورد توجه علماء شيعه واقع شده است و از آن استفاده نموده‌اند و گاه بر آن شرح نوشته‌اند كه از آن جمله، مى‌توان به شرح شاگرد [[علم‌الهدی، علی بن حسین|سيد مرتضى]] يعنى حلبى بر اين كتاب نام برد.
اهميت اين كتاب به اين است كه مى‌توان گفت كتاب الذخيره، تنها كتاب مؤلف در كلام است كه به عموم مسائل كلامى پرداخته و نظرات خود را در آنها بيان نموده است. اين كتاب بعد از مؤلف مورد توجه علماء شيعه واقع شده است و از آن استفاده نموده‌اند و گاه بر آن شرح نوشته‌اند كه از آن جمله، مى‌توان به شرح شاگرد [[علم‌الهدی، علی بن حسین|سيد‌‎مرتضى]] يعنى حلبى بر اين كتاب نام برد.


==ساختار و گزارش محتوا==
==ساختار و گزارش محتوا==
خط ۷۰: خط ۷۰:




اين كتاب براى اولين بار در سال 1370ق توسط موسسۀ نشر اسلامى وابسطه به جامعۀ مدرسين با تصحيح [[حسینی اشکوری، احمد|سيد احمد حسينى]] در 644 صفحه به چاپ رسيده است.
اين كتاب براى اولين بار در سال 1370ق توسط موسسۀ نشر اسلامى وابسطه به جامعۀ مدرسين با تصحيح [[حسینی اشکوری، احمد|سيد‌‎احمد حسينى]] در 644 صفحه به چاپ رسيده است.


در اين كتاب مصحح مقدمه‌اى كوتاه حول كتاب و مقدمه‌اى نسبتا طولانى حول شخصيت مؤلف نوشته است.
در اين كتاب مصحح مقدمه‌اى كوتاه حول كتاب و مقدمه‌اى نسبتا طولانى حول شخصيت مؤلف نوشته است.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش