فتنة الوهابية: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۲۶ سپتامبر ۲۰۱۸
جز
جایگزینی متن - 'برخي' به 'برخی'
جز (جایگزینی متن - ' | کتابخانۀ دیجیتال نور =' به '| کتابخانۀ دیجیتال نور =')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
جز (جایگزینی متن - 'برخي' به 'برخی')
خط ۴۸: خط ۴۸:
از نخستين روزي كه آئين ساختگي وهّابيّت در سرزمين مقدّس حجاز شكل گرفت، تعداد فراواني از علماي اسلام، با تأليف كتاب‌هاي ارزشمندي، پوچي و بى‌پايگي افكار و عقايد «محمّد بن عبدالوهّاب» را اعلام كرده، مسلمانان را از گرايش به اين مسلكساس بر حذر داشتند.
از نخستين روزي كه آئين ساختگي وهّابيّت در سرزمين مقدّس حجاز شكل گرفت، تعداد فراواني از علماي اسلام، با تأليف كتاب‌هاي ارزشمندي، پوچي و بى‌پايگي افكار و عقايد «محمّد بن عبدالوهّاب» را اعلام كرده، مسلمانان را از گرايش به اين مسلكساس بر حذر داشتند.


نويسنده در آغاز اثر خويش با اشاره به وقايع رخ داده در صده سيزدهم هجری قمری و آشوب‌هايي كه در منطقه حجاز روي داده به دو فتنه مهمي كه در آن ايام به وقوع پيوسته و منجر به قتل و غارت و صدها فتنه ديگر گرديد، اشاره نموده و آن گاه با اشاره به بنيانگذار اين فرقه؛ يعني محمد بن عبدالوهاب به گمراهي‌هاي وي و آنچه كه از او موجب گمراهي ديگران گرديده است، اشاره نموده و برخي از مخالفت‌هايي كه با وي صورت گرفته را بيان نموده كه اولين آنان برادرش شيخ سليمان عبدالوهاب و نيز اساتيد خود او بوده‌اند. در ادامه به بيان برخي از عقايد انحرافي عبدالوهاب كه نشأت گرفته از برداشت و فهم ناصواب وي از آيات و روايات نبوي بوده است، پرداخته و خط بطلاني بر تصور وهم آلود او كشيده است كه مي‌پنداشت مسلمانان از سال 600ق. به بعد مشرك بوده‌اند و او آمده و با بيان اين مطالب اسلام را زنده نموده است. آن گاه با مصاديقي از افكار غلط وي به برخي از اشتباهات او درباره توحيد و تعريف عبدالوهاب از آن پرداخته و مواردي از جمله استغاثه به پيامبر اكرم(ص) و توسل به آن حضرت را كه به اعتقاد محمد بن عبدالوهاب شرك محسوب مي‌شده است را، پاسخ داده است.
نويسنده در آغاز اثر خويش با اشاره به وقايع رخ داده در صده سيزدهم هجری قمری و آشوب‌هايي كه در منطقه حجاز روي داده به دو فتنه مهمي كه در آن ايام به وقوع پيوسته و منجر به قتل و غارت و صدها فتنه ديگر گرديد، اشاره نموده و آن گاه با اشاره به بنيانگذار اين فرقه؛ يعني محمد بن عبدالوهاب به گمراهي‌هاي وي و آنچه كه از او موجب گمراهي ديگران گرديده است، اشاره نموده و برخی از مخالفت‌هايي كه با وي صورت گرفته را بيان نموده كه اولين آنان برادرش شيخ سليمان عبدالوهاب و نيز اساتيد خود او بوده‌اند. در ادامه به بيان برخی از عقايد انحرافي عبدالوهاب كه نشأت گرفته از برداشت و فهم ناصواب وي از آيات و روايات نبوي بوده است، پرداخته و خط بطلاني بر تصور وهم آلود او كشيده است كه مي‌پنداشت مسلمانان از سال 600ق. به بعد مشرك بوده‌اند و او آمده و با بيان اين مطالب اسلام را زنده نموده است. آن گاه با مصاديقي از افكار غلط وي به برخی از اشتباهات او درباره توحيد و تعريف عبدالوهاب از آن پرداخته و مواردي از جمله استغاثه به پيامبر اكرم(ص) و توسل به آن حضرت را كه به اعتقاد محمد بن عبدالوهاب شرك محسوب مي‌شده است را، پاسخ داده است.


== نسخه شناسی ==
== نسخه شناسی ==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش