پرش به محتوا

منهاج الصلاح في اختصار المصباح: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(لینک درون متنی)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۹: خط ۳۹:
هرچند كه علامه اين اثر را در تلخيص «مصباح المتهجد» نوشته، اما نمى‌توان آن را صرف تلخيص ناميد، زيرا داراى امتيازات ويژه‌اى است كه مى‌توان آنها را در مؤلفه‌هاى زير، خلاصه نمود:
هرچند كه علامه اين اثر را در تلخيص «مصباح المتهجد» نوشته، اما نمى‌توان آن را صرف تلخيص ناميد، زيرا داراى امتيازات ويژه‌اى است كه مى‌توان آنها را در مؤلفه‌هاى زير، خلاصه نمود:


1- اضافات: علامه بعضى از عبارات و مطالبى كه احساس مى‌نمود احتياج به ذكر آن‌ها وجود دارد را با تعبير «مما لابد منه و لا يستغني عنه»، به كتاب افزوده است. از جمله اين اضافات مى‌توان به مقدمات بعضى از ادعيه، ادعيه فراوانى كه برخى به منزله باب مستقلى است، باب اول (كه در بيان ماهيت و فضيلت دعا نوشته شده است) و باب يازدهم اشاره نمود <ref>مقدمه محقق، ص33</ref>.
#اضافات: علامه بعضى از عبارات و مطالبى كه احساس مى‌نمود احتياج به ذكر آن‌ها وجود دارد را با تعبير «مما لابد منه و لا يستغني عنه»، به كتاب افزوده است. از جمله اين اضافات مى‌توان به مقدمات بعضى از ادعيه، ادعيه فراوانى كه برخى به منزله باب مستقلى است، باب اول (كه در بيان ماهيت و فضيلت دعا نوشته شده است) و باب يازدهم اشاره نمود <ref>مقدمه محقق، ص33</ref>.
 
#ترتيب و تبويب: در حالى كه مطالب «مصباح» فقط بر طبق فصول تقسيم‌بندى شده است، [[حلی، حسن بن یوسف|علامه حلى]] مطالب كتاب خويش را به يازده باب تقسيم و مباحث آن را ضمن عناوين «المطلب»، «القطب» و «الفصل»، تنظيم نموده است <ref>همان، ص35</ref>.
2- ترتيب و تبويب: در حالى كه مطالب «مصباح» فقط بر طبق فصول تقسيم‌بندى شده است، [[حلی، حسن بن یوسف|علامه حلى]] مطالب كتاب خويش را به يازده باب تقسيم و مباحث آن را ضمن عناوين «المطلب»، «القطب» و «الفصل»، تنظيم نموده است <ref>همان، ص35</ref>.
#فتاواى فقهيه: از جمله امتيازاتى كه باعث افزايش اهميت اين اثر گرديده، شمول و احتواء آن بر فتاواى فقهى [[حلی، حسن بن یوسف|علامه حلى]] مى‌باشد كه در ضمن ابواب و فصول كتاب آمده شده است <ref>همان</ref>.
 
#تقديم و تأخير: علامه برخى از ادعيه را بر خلاف ترتيب ذكر شده در «مصباح»، به دليل آسانى در دريافت و يا مزيد استفاده در هنگام خواندن، مقدم يا مؤخر نموده است <ref>همان، ص 36</ref>.
3- فتاواى فقهيه: از جمله امتيازاتى كه باعث افزايش اهميت اين اثر گرديده، شمول و احتواء آن بر فتاواى فقهى [[حلی، حسن بن یوسف|علامه حلى]] مى‌باشد كه در ضمن ابواب و فصول كتاب آمده شده است <ref>همان</ref>.
 
4- تقديم و تأخير: علامه برخى از ادعيه را بر خلاف ترتيب ذكر شده در «مصباح»، به دليل آسانى در دريافت و يا مزيد استفاده در هنگام خواندن، مقدم يا مؤخر نموده است <ref>همان، ص 36</ref>.


== گزارش محتوا ==
== گزارش محتوا ==
خط ۸۱: خط ۷۸:
== منابع مقاله ==
== منابع مقاله ==


1- مقدمه و متن كتاب.
#مقدمه و متن كتاب.
 
#زادهوش، محمدرضا، «كتاب شناسى باب حادى عشر»، پايگاه مجلات تخصصى نور، نشريه آينه پژوهش، مرداد و شهريور 1383، شماره 87، ص 114 تا 118.
2- زادهوش، محمدرضا، «كتاب شناسى باب حادى عشر»، پايگاه مجلات تخصصى نور، نشريه آينه پژوهش، مرداد و شهريور 1383، شماره 87، ص 114 تا 118.
#«تازه‌هاى كتاب»، پايگاه مجلات تخصصى نور، نشريه نور علم، مهر و آبان 1371، شماره 47، ص 171 تا 179.
 
#جعفرى، يعقوب، «گزارشى از كتاب كلامى [[حلی، حسن بن یوسف|علامه حلى]] (قسمت دوم)»، پايگاه مجلات تخصصى نور، نشريه كلام اسلامى، پاييز 1372، شماره 7، ص 13 تا 33.
3- «تازه‌هاى كتاب»، پايگاه مجلات تخصصى نور، نشريه نور علم، مهر و آبان 1371، شماره 47، ص 171 تا 179.
 
4- جعفرى، يعقوب، «گزارشى از كتاب كلامى [[حلی، حسن بن یوسف|علامه حلى]] (قسمت دوم)»، پايگاه مجلات تخصصى نور، نشريه كلام اسلامى، پاييز 1372، شماره 7، ص 13 تا 33.


[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:25 تیر الی 24 مرداد]]
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش