پرش به محتوا

الآداب الدينية للخزانة المعينية: تفاوت میان نسخه‌ها

لینک درون متنی
جز (جایگزینی متن - ' ==معرفى کتاب==' به '')
(لینک درون متنی)
خط ۳۹: خط ۳۹:
}}
}}


'''الآداب‌الدينية للخزانة المعينية''' ترجمه [[عابدی، احمد|احمد عابدى]]» کتابى است كه به موضوع آداب شرعى پرداخته و تلاش نموده، تمام مباحث اين موضوع را گردآورى نمايد.


اين کتاب به ذكر دعا و اعمال مستحبى كه سزاوار است براى درك اجر معنوى بدان‌ها عمل شود اختصاص يافته است.


«الآداب‌الدينية للخزانة المعينية ترجمه عابدى» کتابى است كه به موضوع آداب شرعى پرداخته و تلاش نموده تمام مباحث اين موضوع را گردآورى نمايد.اين کتاب به ذكر دعا و اعمال مستحبى كه سزاوار است براى درك اجر معنوى بدان‌ها عمل شود اختصاص يافته است.ادب عبارتست از حفظ حد و اندازۀ هر چيزى و عدم تجاوز از آن.تفاوتى كه ادب با اخلاق دارد در اينست كه اخلاق يك حالت و ملكه نفسانى است كه به روح و باطن انسان مربوط است اما ادب مربوط به اعمال بيرونى و جوارحى انسان است.به گفته [[طباطبایی، محمدحسین|علامه طباطبايى]] هر هيئت نيكويى كه براى اعمال انسان باشد آن را ادب مى‌نامند.بنا بر اين بهترين شكل انجام عمل را ادب آن ناميده و فعل با آن شكل و هيئت را مؤدبانه مى‌نامند.بهترين هدف از رعايت آداب شرعى رسيدن به توحيد و اينكه تمام اعمال انسان رنگ توحيد به خود گيرد، مى‌باشد.و کتاب «الآداب‌الدينية» خواننده و طالب را در راه رسيدن به اين هدف يارى مى‌رساند.
ادب عبارتست از حفظ حد و اندازۀ هر چيزى و عدم تجاوز از آن.تفاوتى كه ادب با اخلاق دارد در اينست كه اخلاق يك حالت و ملكه نفسانى است كه به روح و باطن انسان مربوط است اما ادب مربوط به اعمال بيرونى و جوارحى انسان است.
 
به گفته [[طباطبایی، محمدحسین|علامه طباطبايى]] هر هيئت نيكويى كه براى اعمال انسان باشد آن را ادب مى‌نامند. بنا بر اين بهترين شكل انجام عمل را ادب آن ناميده و فعل با آن شكل و هيئت را مؤدبانه مى‌نامند.
 
بهترين هدف از رعايت آداب شرعى رسيدن به توحيد و اينكه تمام اعمال انسان رنگ توحيد به خود گيرد، مى‌باشد.و کتاب «الآداب‌الدينية» خواننده و طالب را در راه رسيدن به اين هدف يارى مى‌رساند.


==ساختار==
==ساختار==
خط ۵۸: خط ۶۴:
آداب لباس، آداب حمام، آداب مسواك، آداب غذا خوردن و آشاميدن، آداب نگاه، آداب سفر، آداب ازدواج، آداب تجارت و غيره.
آداب لباس، آداب حمام، آداب مسواك، آداب غذا خوردن و آشاميدن، آداب نگاه، آداب سفر، آداب ازدواج، آداب تجارت و غيره.


==اهميت کتاب از ديدگاه [[نوری، حسین بن محمدتقی|ميرزا حسين نورى]](ره)==
==اهميت کتاب از ديدگاه ميرزا حسين نورى(ره)==




خط ۶۶: خط ۷۲:


==نسخه‌شناسى==
==نسخه‌شناسى==
 
# نسخۀ خطى کتابخانۀ آستانۀ مقدسۀ حضرت معصومه سلام‌اللّه‌عليهابه شمارۀ 39
 
# نسخه‌هاى خطى کتابخانۀ آستان قدس رضوى به شماره‌هاى 7468 و 6043
1-نسخۀ خطى کتابخانۀ آستانۀ مقدسۀ حضرت معصومه سلام‌اللّه‌عليهابه شمارۀ 39
 
1-نسخه‌هاى خطى کتابخانۀ آستان قدس رضوى به شماره‌هاى 7468 و 6043


==نسخۀ برنامه==
==نسخۀ برنامه==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش