پرش به محتوا

وسائل الشيعة و مستدركها: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - ' <ref>' به '<ref>')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۸: خط ۳۸:




«[[تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة|وسائل الشيعة]] و مستدركها»، اثر شيخ [[حر عاملی، محمد بن حسن|محمد بن حسن حر عاملى]] (1104ق) و حاج [[نوری، حسین بن محمدتقی|ميرزا حسين نورى]] مى‌باشد كه توسط شيخ رحمت‌الله رحمتى، گردآورى شده است.
'''وسائل الشيعة و مستدركها'''، اثر شيخ [[حر عاملی، محمد بن حسن|محمد بن حسن حر عاملى]] (1104ق) و حاج [[نوری، حسین بن محمدتقی|ميرزا حسين نورى]] مى‌باشد كه توسط شيخ رحمت‌الله رحمتى، گردآورى شده است.


از آنجا كه نسخه ديگرى از اين كتاب، در نرم‌افزار موجود است، در اين نوشتار، به بررسى نسخه‌اى پرداخته شده كه توسط جامعه مدرسين، عرضه شده است.
از آنجا كه نسخه ديگرى از اين كتاب، در نرم‌افزار موجود است، در اين نوشتار، به بررسى نسخه‌اى پرداخته شده كه توسط جامعه مدرسين، عرضه شده است.
خط ۵۶: خط ۵۶:
پاره‌اى از اقدامات محقق در اين اثر، عبارت است از:
پاره‌اى از اقدامات محقق در اين اثر، عبارت است از:


1. مقابله روايات منقوله با مصادر معتبر و اشاره به اختلافاتى كه دخيل در معنى مى‌باشند و مقابله آن‌ها در درجه دوم، با تحقيق ذكرشده (توسط شيخ عبدالرحيم ربانى شيرازى) و ترجيح و ذكر آنچه صحيح‌تر به نظر مى‌رسيد و همچنين اشاره به مرجوح، در ذيل آن و اعراض از موارد اشتباه و نيز اختلافاتى كه دخلى در فهم مراد و معنى ندارند. در مورد مستدرك نيز از تحقيق مؤسسه آل‌البيت(ع) استفاده شده و همين شيوه در مورد آن به كار رفته است<ref>همان، ص 4 - 5</ref>
#مقابله روايات منقوله با مصادر معتبر و اشاره به اختلافاتى كه دخيل در معنى مى‌باشند و مقابله آن‌ها در درجه دوم، با تحقيق ذكرشده (توسط شيخ عبدالرحيم ربانى شيرازى) و ترجيح و ذكر آنچه صحيح‌تر به نظر مى‌رسيد و همچنين اشاره به مرجوح، در ذيل آن و اعراض از موارد اشتباه و نيز اختلافاتى كه دخلى در فهم مراد و معنى ندارند. در مورد مستدرك نيز از تحقيق مؤسسه آل‌البيت(ع) استفاده شده و همين شيوه در مورد آن به كار رفته است<ref>همان، ص 4 - 5</ref>
 
#از آنجا كه عناوين ابواب مستدرك، مگر در مواردى نادر، همانند عناوين «[[تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة|وسائل الشيعة]]» مى‌باشد، به عناوين اصلى اكتفا شده و موارد اختلافى، در پاورقى‌ها ذكر گرديده است<ref>همان، ص 5</ref>
2. از آنجا كه عناوين ابواب مستدرك، مگر در مواردى نادر، همانند عناوين «[[تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة|وسائل الشيعة]]» مى‌باشد، به عناوين اصلى اكتفا شده و موارد اختلافى، در پاورقى‌ها ذكر گرديده است<ref>همان، ص 5</ref>
#اشاره به مواردى كه صاحب وسائل با عبارت «ما تقدم و ما يأتي» ذكر فرموده، در آخر ابواب. در اين ميان در صورت تطابق هر دو تحقيق (ربانى و آل‌البيت)، بر آنها اعتماد شده و در صورت اختلاف، به موارد يادشده مراجعه گرديده و آنچه صواب به نظر مى‌رسيده، ثبت شده است.
 
#ارجاع احاديث هر دو كتاب (وسائل و مستدرك) به مصادر اصلى و معتبر و...<ref>همان</ref>
3. اشاره به مواردى كه صاحب وسائل با عبارت «ما تقدم و ما يأتي» ذكر فرموده، در آخر ابواب. در اين ميان در صورت تطابق هر دو تحقيق (ربانى و آل‌البيت)، بر آنها اعتماد شده و در صورت اختلاف، به موارد يادشده مراجعه گرديده و آنچه صواب به نظر مى‌رسيده، ثبت شده است.
 
4. ارجاع احاديث هر دو كتاب (وسائل و مستدرك) به مصادر اصلى و معتبر و...<ref>همان</ref>


مقدمه‌اى از محقق در توضيح مراحل تحقيق و تصحيح، در ابتداى كتاب آمده و مطالب در بيست و دو جلد، تنظيم شده است.
مقدمه‌اى از محقق در توضيح مراحل تحقيق و تصحيح، در ابتداى كتاب آمده و مطالب در بيست و دو جلد، تنظيم شده است.
خط ۷۴: خط ۷۱:
== منابع مقاله ==
== منابع مقاله ==


1. مقدمه و متن كتاب.
# مقدمه و متن كتاب.
 
# [[:noormags:629936|ربانى، حسن «روش‌شناسى تدوين حديث در وسائل الشيعة»، پايگاه مجلات تخصصى نور، نشريه: فصلنامه فقه، زمستان 1388، شماره 62 (17 صفحه، از 195 تا 211)]].
2. ربانى، حسن «روش‌شناسى تدوين حديث در [[تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة|وسائل الشيعة]]»، پايگاه مجلات تخصصى نور، نشريه: فصلنامه فقه، زمستان 1388، شماره 62 (17 صفحه، از 195 تا 211).




۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش