پرش به محتوا

المزار (شهيد اول): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - ' ' به ' ')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۰: خط ۴۰:




«المزار»، تأليف محمد بن مكى عاملى، معروف به [[شهيد اول]] (734 - 786ق)، همان‌گونه كه از نامش پيداست منتخب زيارات بوده و در مورد اعمال و آداب مشاهد مشرّفه معصومين(ع) نگاشته شده است. از آنجا كه نسخه ديگرى از اين كتاب در برنامه موجود است، و در آنجا كتاب‌شناسى شده است در اين نوشتار ويژگى‌هاى نسخه موجود بيان مى‌شود.كار تحقيق اين نسخه را «محمود البدرى» به عهده داشته است.
'''المزار'''، تأليف محمد بن مكى عاملى، معروف به [[شهيد اول]] (734 - 786ق)، همان‌گونه كه از نامش پيداست منتخب زيارات بوده و در مورد اعمال و آداب مشاهد مشرّفه معصومين(ع) نگاشته شده است. از آنجا كه نسخه ديگرى از اين كتاب در برنامه موجود است، و در آنجا كتاب‌شناسى شده است در اين نوشتار ويژگى‌هاى نسخه موجود بيان مى‌شود.كار تحقيق اين نسخه را «محمود البدرى» به عهده داشته است.


وى در مقدمه اثر مطالبى و رواياتى در رابطه با زيارت و فوائد و آداب آن مى‌نويسد، سپس متذكر مى‌شود كه همين فوائد زيارات و مانند آن سبب شده كه علما به تدوين زيارات و نقل و روايت آنها از ائمه اطهار(ع) اقدام كنند. اهميت زيارت در مكتب تشيع، به حدى است كه شيخ [[آقابزرگ تهرانی، محمدمحسن|آقابزرگ طهرانى]] در كتابش «[[الذريعة إلی تصانيف الشيعة|الذريعة إلى تصانيف الشيعة]]» تصريح مى‌كند كه بيش از 300 كتاب در باب زيارات نوشته شده است (مقدمه محقق، 11 - 15).
وى در مقدمه اثر مطالبى و رواياتى در رابطه با زيارت و فوائد و آداب آن مى‌نويسد، سپس متذكر مى‌شود كه همين فوائد زيارات و مانند آن سبب شده كه علما به تدوين زيارات و نقل و روايت آنها از ائمه اطهار(ع) اقدام كنند. اهميت زيارت در مكتب تشيع، به حدى است كه شيخ [[آقابزرگ تهرانی، محمدمحسن|آقابزرگ طهرانى]] در كتابش «[[الذريعة إلی تصانيف الشيعة|الذريعة إلى تصانيف الشيعة]]» تصريح مى‌كند كه بيش از 300 كتاب در باب زيارات نوشته شده است.<ref>مقدمه محقق، 11 - 15</ref>


محقق در ادامه، شرح حال مؤلف، اقوال علما درباره او، اساتيد، شاگردان و مهم‌ترين آثار وى را ذكر كرده است. وى همچنين مشخصات هشت نسخه از كتاب را كه در كتابخانه آيت‌الله مرعشى نجفى موجود بوده و در تصحيح اثر از آنها استفاده كرده، ارائه نموده است (همان، ص 16 - 23).
محقق در ادامه، شرح حال مؤلف، اقوال علما درباره او، اساتيد، شاگردان و مهم‌ترين آثار وى را ذكر كرده است. وى همچنين مشخصات هشت نسخه از كتاب را كه در كتابخانه آيت‌الله مرعشى نجفى موجود بوده و در تصحيح اثر از آنها استفاده كرده، ارائه نموده است.<ref>همان، ص 16 - 23</ref>


اختلاف نسخ و آدرس منابع مختلف ناقل ادعيه و زيارات در پاورقى كتاب ذكر شده است. نويسنده، برخى مطالب را مفصل‌تر در پاورقى توضيح داده است؛ مثلاً خطبه و واقعه غديرخم را به‌طور كامل از [[الاحتجاج (نشر المرتضی)|احتجاج]] طبرسى نقل كرده است (پاورقى، ص 93 - 108).
اختلاف نسخ و آدرس منابع مختلف ناقل ادعيه و زيارات در پاورقى كتاب ذكر شده است. نويسنده، برخى مطالب را مفصل‌تر در پاورقى توضيح داده است؛ مثلاً خطبه و واقعه غديرخم را به‌طور كامل از [[الاحتجاج (نشر المرتضی)|احتجاج]] طبرسى نقل كرده است .<ref>پاورقى، ص 93 - 108</ref>


از ويژگى‌هاى كتاب، ذكر فهارس آيات قرآن كريم، اماكن و بقاع، مصادر و مراجع و فهرست موضوعات در انتهاى كتاب است.
از ويژگى‌هاى كتاب، ذكر فهارس آيات قرآن كريم، اماكن و بقاع، مصادر و مراجع و فهرست موضوعات در انتهاى كتاب است.
خط ۵۴: خط ۵۴:


مقدمه محقق و متن كتاب.
مقدمه محقق و متن كتاب.
==پانویس ==
<references />
==وابسته‌ها==
[[المزار]]




خط ۶۳: خط ۷۰:
[[رده:مباحث خاص آداب و رسوم]]
[[رده:مباحث خاص آداب و رسوم]]
[[رده:ادعیه، اذکار، اوراد، اعمال]]
[[رده:ادعیه، اذکار، اوراد، اعمال]]
[[رده:قدیم 25 مرداد الی 24 شهریور]]
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش