پرش به محتوا

كشف الأسرار في شرح الاستبصار: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۶ اوت ۲۰۱۷
جز
جایگزینی متن - 'مولف' به 'مؤلف'
جز (جایگزینی متن - ' ،' به '،')
جز (جایگزینی متن - 'مولف' به 'مؤلف')
خط ۵۶: خط ۵۶:




محقق شش ويژه‌گى برشمرده است: 1- مولف اين كتاب را بعد از كتب مهم خود؛ مانند انوار النعمانيه و شرح التهذيب، و بعد از [[بحارالانوار|بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار(ع)]]  [[علامه مجلسى]]، نوشته و سبب شده تا عصاره و زبده كتاب‌هاى قبل از خود باشد. 2- مشتمل بر جواهر دهگانه، درباره علم حديث و رجال است كه براى هر خواننده حديث لازم مى‌باشد. 3-در بسيارى از مقامات كتاب، شرح مفصل‌ترى نسبت به ساير شروح الاستبصار، انجام گرفته است. 4- سيد به ساير شروحى كه بر استبصار و تهذيب نوشته شده، توجه و نظر داشته است و از آنها نيز استفاده نموده و سعى در تفصيل و تدقيق آنها نموده است. 5- به خود كتب استبصار و تهذيب نيز توجه و اعمال دقت نموده، بيش از آنچه كه [[علامه مجلسى]] در ملاذ الاخيار توجه و امعان نظر داشته است. 6- بر خلاف [[علامه مجلسى]] كه به مذاهب عامه در شرحش نظر نداشته است، سيد نعمه الله نظر آنان را نيز در شرح خود اشاره نموده است.
محقق شش ويژه‌گى برشمرده است: 1- مؤلف اين كتاب را بعد از كتب مهم خود؛ مانند انوار النعمانيه و شرح التهذيب، و بعد از [[بحارالانوار|بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار(ع)]]  [[علامه مجلسى]]، نوشته و سبب شده تا عصاره و زبده كتاب‌هاى قبل از خود باشد. 2- مشتمل بر جواهر دهگانه، درباره علم حديث و رجال است كه براى هر خواننده حديث لازم مى‌باشد. 3-در بسيارى از مقامات كتاب، شرح مفصل‌ترى نسبت به ساير شروح الاستبصار، انجام گرفته است. 4- سيد به ساير شروحى كه بر استبصار و تهذيب نوشته شده، توجه و نظر داشته است و از آنها نيز استفاده نموده و سعى در تفصيل و تدقيق آنها نموده است. 5- به خود كتب استبصار و تهذيب نيز توجه و اعمال دقت نموده، بيش از آنچه كه [[علامه مجلسى]] در ملاذ الاخيار توجه و امعان نظر داشته است. 6- بر خلاف [[علامه مجلسى]] كه به مذاهب عامه در شرحش نظر نداشته است، سيد نعمه الله نظر آنان را نيز در شرح خود اشاره نموده است.


== ساختار و محتوا ==
== ساختار و محتوا ==




جلد اول، در دو بخش به شرح حال مؤلف و خاندان و فرزندان وى پرداخته و در ضمن آن به تفضيل از سوانح زندگى و آثارش سخن گفته است. كه مفصل‌ترين و سودمندترين شرح حالى است كه از مؤلف تاكنون نوشته شده است. بخش اول مطالبى درباره‌ى مولف شامل سيره، شاگردان، اساتيد، سفربه حويزه، شيراز، اصفهان، شوشتر و عتبات عاليات و كرامات و اتفاقات جالب و آموزندهاى كه براى وى افتاده است، چنانچه در سفر كربلا مقدارى از تربت قدم امام حسين(ع) را با تربت‌هاى ديگر از ائمه مخلوط نموده و آن را سرمه‌ى چشم خود مى‌نمايد، از آن پس ديدگانش قوت افزونى بر سابق پيدا مى‌كند و اين تربت را براى خود دواى هر دردى قرار مى‌دهد، شرح حال 4 فرزند وى كه داراى مقامات علمى و درجات معنوى نيز بوده‌اند. و معرفى اجمالى تأليفات سيد، كه در حدود 53 عنوان مى‌باشد. بخش دوم؛ شامل يك خاتمه در وفات وكراماتى كه از قبر سيد نعمت‌الله مشاهده شده، همچنين تصاويرى از مرقد و دست خط ايشان و نيز مقدمه‌ى وى بر كتاب استبصار آمده است.
جلد اول، در دو بخش به شرح حال مؤلف و خاندان و فرزندان وى پرداخته و در ضمن آن به تفضيل از سوانح زندگى و آثارش سخن گفته است. كه مفصل‌ترين و سودمندترين شرح حالى است كه از مؤلف تاكنون نوشته شده است. بخش اول مطالبى درباره‌ى مؤلف شامل سيره، شاگردان، اساتيد، سفربه حويزه، شيراز، اصفهان، شوشتر و عتبات عاليات و كرامات و اتفاقات جالب و آموزندهاى كه براى وى افتاده است، چنانچه در سفر كربلا مقدارى از تربت قدم امام حسين(ع) را با تربت‌هاى ديگر از ائمه مخلوط نموده و آن را سرمه‌ى چشم خود مى‌نمايد، از آن پس ديدگانش قوت افزونى بر سابق پيدا مى‌كند و اين تربت را براى خود دواى هر دردى قرار مى‌دهد، شرح حال 4 فرزند وى كه داراى مقامات علمى و درجات معنوى نيز بوده‌اند. و معرفى اجمالى تأليفات سيد، كه در حدود 53 عنوان مى‌باشد. بخش دوم؛ شامل يك خاتمه در وفات وكراماتى كه از قبر سيد نعمت‌الله مشاهده شده، همچنين تصاويرى از مرقد و دست خط ايشان و نيز مقدمه‌ى وى بر كتاب استبصار آمده است.


جلد دوم كتاب، با شرح حالى درباره‌ى [[طوسی، محمد بن حسن|شيخ طوسى]] و تقريظى از سيد محمد موسوى جزايرى آغاز و در ادامه اشاره‌اى به جواهر دهگانه است كه براى هر خواننده حديث لازم مى‌باشد:
جلد دوم كتاب، با شرح حالى درباره‌ى [[طوسی، محمد بن حسن|شيخ طوسى]] و تقريظى از سيد محمد موسوى جزايرى آغاز و در ادامه اشاره‌اى به جواهر دهگانه است كه براى هر خواننده حديث لازم مى‌باشد:
خط ۷۶: خط ۷۶:




تحقيق و تعليق اين كتاب توسط سيّد طيب موسوى جزائرى، از نوادگان مولف صورت پذيرفته است. سيد طيب، طى يك جلد به شرح حال سيد نعمه‌الله و فرزندان وى پرداخته كه كتاب حاضر را به سه جلد تبديل كرده است. به گفته‌ى سيد طيب، از قرن دوازدهم به بعد اين اولين شرح و تعليقه‌اى است كه بر كتاب سيد نعمت‌الله نوشته شده است.
تحقيق و تعليق اين كتاب توسط سيّد طيب موسوى جزائرى، از نوادگان مؤلف صورت پذيرفته است. سيد طيب، طى يك جلد به شرح حال سيد نعمه‌الله و فرزندان وى پرداخته كه كتاب حاضر را به سه جلد تبديل كرده است. به گفته‌ى سيد طيب، از قرن دوازدهم به بعد اين اولين شرح و تعليقه‌اى است كه بر كتاب سيد نعمت‌الله نوشته شده است.


پاورقى‌ها جهت توضيح مطالب، از محقق بوده و بيشتر، مربوط به ذكر اسناد است و در پاره‌اى از موارد شامل توضيح و شرح لغات نيز مى‌گردد.
پاورقى‌ها جهت توضيح مطالب، از محقق بوده و بيشتر، مربوط به ذكر اسناد است و در پاره‌اى از موارد شامل توضيح و شرح لغات نيز مى‌گردد.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش