پرش به محتوا

زهر الآداب و ثمر الألباب: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'جاحظ' به 'جاحظ '
جز (جایگزینی متن - ' ' به ' ')
جز (جایگزینی متن - 'جاحظ' به 'جاحظ ')
خط ۳۲: خط ۳۲:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''زهر الآداب و ثمر الألباب'''، مشهورترین اثر ابراهیم بن علی حصری قیروانی (متوفی 453ق) است که آن را به درخواست ابوالفضل عباس بن سلیمان (متوفی قرن پنجم) از کاتبان بزرگ قیروان در سه جلد تألیف کرد. وی با استفاده از «البيان و التبيين» جاحظ، «سحر البلاغة» عبدالملک ثعالبی و منابع دیگر، برترین اشعار و متون ادبی و حکایت‌های اخلاقی و طنزآمیز و نیز بسیاری از فنون بدیعی و شیوه‌ها و سبک‌های متنوع نثر را در این کتاب گرد آورد.
'''زهر الآداب و ثمر الألباب'''، مشهورترین اثر ابراهیم بن علی حصری قیروانی (متوفی 453ق) است که آن را به درخواست ابوالفضل عباس بن سلیمان (متوفی قرن پنجم) از کاتبان بزرگ قیروان در سه جلد تألیف کرد. وی با استفاده از «البيان و التبيين» [[جاحظ، عمرو بن بحر|جاحظ]] ، «سحر البلاغة» عبدالملک ثعالبی و منابع دیگر، برترین اشعار و متون ادبی و حکایت‌های اخلاقی و طنزآمیز و نیز بسیاری از فنون بدیعی و شیوه‌ها و سبک‌های متنوع نثر را در این کتاب گرد آورد.
این کتاب را می‌توان دایرة‌المعارفی ادبی بشمار آورد که از حیث محتوا با «الکامل» مبرد و «البيان و التبيين» جاحظ درخور مقایسه است. این اثر برای دستیابیبه مطالبی از کتاب‌های مفقودشده، نظیر «مثالب العرب» ابوعبیده معمر بن مثنی، تنها مأخذ موجود است<ref>حسینی آهق، زحل، ص510</ref>این نسخه از کتاب با مقدمه، شرح و تعلیقه یوسف علی طویل منتشر شده است.
این کتاب را می‌توان دایرة‌المعارفی ادبی بشمار آورد که از حیث محتوا با «الکامل» مبرد و «البيان و التبيين» [[جاحظ، عمرو بن بحر|جاحظ]]  درخور مقایسه است. این اثر برای دستیابیبه مطالبی از کتاب‌های مفقودشده، نظیر «مثالب العرب» ابوعبیده معمر بن مثنی، تنها مأخذ موجود است<ref>حسینی آهق، زحل، ص510</ref>این نسخه از کتاب با مقدمه، شرح و تعلیقه یوسف علی طویل منتشر شده است.


== ساختار ==
== ساختار ==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش