پرش به محتوا

تاریخ تفسیر: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - ' (ع)' به '(ع)'
جز (جایگزینی متن - ' (ص)' به '(ص)')
جز (جایگزینی متن - ' (ع)' به '(ع)')
خط ۵۱: خط ۵۱:
اول:  
اول:  


پيغمبر اكرم(ص) بعد از دريافت وحى و حفظ آن، در آموزش آن به اصحاب با صبر كافى عمل ميكردند تا اينكه اصحاب آنرا بهتر فرا گيرند و به كاتبان وحى نيز دستور مى‌داد تا املا كنند، اگر هر جا از قرآن براى فهم بهتر نياز به بيان بود با قول و عمل و تقرير آن را بيان ميفرمود تا نكته‌ى ابهامى در آن نباشد و اين مكتب در تفسير، بدليل حديث ثقلين به ائمه اطهار نيز به ارث رسيده است و باليقين معلوم است كه مفسران بعد از پيغمبر ائمه معصومين (ع) ميباشند.
پيغمبر اكرم(ص) بعد از دريافت وحى و حفظ آن، در آموزش آن به اصحاب با صبر كافى عمل ميكردند تا اينكه اصحاب آنرا بهتر فرا گيرند و به كاتبان وحى نيز دستور مى‌داد تا املا كنند، اگر هر جا از قرآن براى فهم بهتر نياز به بيان بود با قول و عمل و تقرير آن را بيان ميفرمود تا نكته‌ى ابهامى در آن نباشد و اين مكتب در تفسير، بدليل حديث ثقلين به ائمه اطهار نيز به ارث رسيده است و باليقين معلوم است كه مفسران بعد از پيغمبر ائمه معصومين(ع) ميباشند.


قول ائمه (ع) بر اثبات حقانيت خويش و دليل وراثت علم پيغمبر با استفاده از قرآن مطرح ميشود و تفسير برخى از آيات از زبان ائمه (ع) بيان و نتيجه گيرى ميشود كه براى فهم قرآن بايد به ائمه (ع) كه باب مدينة العلم و وارث علم پيغمبر هستند مراجعه كرد.
قول ائمه(ع) بر اثبات حقانيت خويش و دليل وراثت علم پيغمبر با استفاده از قرآن مطرح ميشود و تفسير برخى از آيات از زبان ائمه(ع) بيان و نتيجه گيرى ميشود كه براى فهم قرآن بايد به ائمه(ع) كه باب مدينة العلم و وارث علم پيغمبر هستند مراجعه كرد.


دوم: صحابه  
دوم: صحابه  


راجع به نظر شيعه در مورد تفسير صحابه، مشخصات تفسير در عهد صحابه و وثاقت برخى از مفسرين صحابه مانند حضرت على (ع)، ابن عباس، عبدالله بن مسعود و ابى بن كعب بحث ميشود.
راجع به نظر شيعه در مورد تفسير صحابه، مشخصات تفسير در عهد صحابه و وثاقت برخى از مفسرين صحابه مانند حضرت على(ع)، ابن عباس، عبدالله بن مسعود و ابى بن كعب بحث ميشود.


سوم: تابعين  
سوم: تابعين  
خط ۱۴۴: خط ۱۴۴:
در اين قسمت با نظرات اين دو نفر در مورد تفسير و مشيشان در برابر برخى از آيات قرآن آشنا ميشويد. سپس به سير تاريخى صوفيه و عملكرد دول وقت در مقابل اين مكتب را بيان ميكند.
در اين قسمت با نظرات اين دو نفر در مورد تفسير و مشيشان در برابر برخى از آيات قرآن آشنا ميشويد. سپس به سير تاريخى صوفيه و عملكرد دول وقت در مقابل اين مكتب را بيان ميكند.


در پايان اين بخش به عنوان فصل الخطاب ترجمه خطبه متقين حضرت اميرالمومنين على (ع) را ذكر ميكند.
در پايان اين بخش به عنوان فصل الخطاب ترجمه خطبه متقين حضرت اميرالمومنين على(ع) را ذكر ميكند.


دهم: مكتب فلاسفه  
دهم: مكتب فلاسفه  
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش