پرش به محتوا

المسائل العشر في الغيبة: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - ' (ع)' به '(ع)'
جز (جایگزینی متن - 'ه(' به 'ه (')
جز (جایگزینی متن - ' (ع)' به '(ع)')
خط ۶۳: خط ۶۳:




موضوعات اين پرسش‌ها عبارت است از:اعتقاد فرق اسلامى غيرشيعه به اين كه امام حسن عسگرى (ع) اصلاً فرزند پسر نداشته است، تكذيب جعفر بن على برادر امام حسن عسگرى (ع) بر پسر داشتن امام يازدهم، عدم ذكر نام مهدى (ع) در وصيت نامه امام حسن عسگرى (ع) به مادرش، عدم امكان طولانى بودن عمر انسان به اندازه عمر امام مهدى (ع)، ادعاى بعضى از فرق اسلامى غير شيعه مبنى بر زنده بودن پيشوايان آن‌ها نظير فرفه ممطوره، كيسانيّه، نا روسيه و اسماعيليه و...
موضوعات اين پرسش‌ها عبارت است از:اعتقاد فرق اسلامى غيرشيعه به اين كه امام حسن عسگرى(ع) اصلاً فرزند پسر نداشته است، تكذيب جعفر بن على برادر امام حسن عسگرى(ع) بر پسر داشتن امام يازدهم، عدم ذكر نام مهدى(ع) در وصيت نامه امام حسن عسگرى(ع) به مادرش، عدم امكان طولانى بودن عمر انسان به اندازه عمر امام مهدى(ع)، ادعاى بعضى از فرق اسلامى غير شيعه مبنى بر زنده بودن پيشوايان آن‌ها نظير فرفه ممطوره، كيسانيّه، نا روسيه و اسماعيليه و...


[[شيخ مفيد]]، انتقاد اول را مطلبى بسيار نادرست و مخالف با واقع مى‌داند و پاسخ مى‌دهد كه اثبات ولادت فرزند براى انسان از چندين راه؛ از جمله قابله و يا زن ديگرى در هنگام ولادت حاضر باشند و در حضور مردم به فرزند بودن مولود، براى شخص مورد نظر تصريح كند و ديگر خود صاحب فرزند اعتراف كند كه صاحب فرزند گرديده است و سوم دو نفر مسلمان عادل شهادت دهند كه پدر، اقرار به وجود فرزند كرده است. در مورد امام زمان (عج) همه اين راه‌ها به اثبات رسيده است به گونه‌اى كه گروه زيادى از اهل فضل و علم و از مردان و زنان متديّن، همواره از امام عسگرى (ع) نقل كرده‌اند كه وجود فرزندى به نام مهدى (ع) اعتراف نموده و در حضور آنان به امامت ايشان بعد از خود تصريح كرده است.
[[شيخ مفيد]]، انتقاد اول را مطلبى بسيار نادرست و مخالف با واقع مى‌داند و پاسخ مى‌دهد كه اثبات ولادت فرزند براى انسان از چندين راه؛ از جمله قابله و يا زن ديگرى در هنگام ولادت حاضر باشند و در حضور مردم به فرزند بودن مولود، براى شخص مورد نظر تصريح كند و ديگر خود صاحب فرزند اعتراف كند كه صاحب فرزند گرديده است و سوم دو نفر مسلمان عادل شهادت دهند كه پدر، اقرار به وجود فرزند كرده است. در مورد امام زمان (عج) همه اين راه‌ها به اثبات رسيده است به گونه‌اى كه گروه زيادى از اهل فضل و علم و از مردان و زنان متديّن، همواره از امام عسگرى(ع) نقل كرده‌اند كه وجود فرزندى به نام مهدى(ع) اعتراف نموده و در حضور آنان به امامت ايشان بعد از خود تصريح كرده است.


و در مورد انتقاد دوم، شيخ معتقدند كه مانند انتقاد قبلى كاملاً بى‌اساس بوده، زيرا استدلال به عمل فردى بر صحت آن عمل، در صورتى صحيح و پذيرفته است كه معصوم و به دور از هر گونه خطاء و اشتباه باشد و همه امت‌هاى اسلامى بر اين عقيده هستند كه جعفر داراى چنين مقامى نبوده است. انتقاد سوم را هم شيخ نقد و پاسخ مى‌دهند كه وصيّت امام حسن عسگرى به مادرش، مويّد اين مطلب است كه وى مى‌خواسته ولادت و وجود فرزند خود را پنهان داشته و از ريختن خونش به دست آن كسانى كه چنين كارى را حلال و درست دانسته‌اند، جلوگيرى كند و اگر در وصيت نامى از فرزند خود مى‌برد و يا شخصاً به مادرش وصيت مى‌نمود، بدون ترديد نقض غرض مى‌شد و هدف نهايى ايشان كه حفظ امام(ع) بود، به دست نمى‌آمد. شيخ در ادامه، ديگر انتقادات را هم كاملاً بى‌اساس و پاسخ لازم را براى هر كدام ارائه مى‌دهند و به ذكر فلسفه غيبت، طول عمر، آثار وجودى، استمرار امامت، كيفيت شناخت امام(عج) و تفاوت نظريه اماميّه و ديگر فرق شيعه درباره حضرت مهدى (ع) را بررسى و تحليل مى‌كند.
و در مورد انتقاد دوم، شيخ معتقدند كه مانند انتقاد قبلى كاملاً بى‌اساس بوده، زيرا استدلال به عمل فردى بر صحت آن عمل، در صورتى صحيح و پذيرفته است كه معصوم و به دور از هر گونه خطاء و اشتباه باشد و همه امت‌هاى اسلامى بر اين عقيده هستند كه جعفر داراى چنين مقامى نبوده است. انتقاد سوم را هم شيخ نقد و پاسخ مى‌دهند كه وصيّت امام حسن عسگرى به مادرش، مويّد اين مطلب است كه وى مى‌خواسته ولادت و وجود فرزند خود را پنهان داشته و از ريختن خونش به دست آن كسانى كه چنين كارى را حلال و درست دانسته‌اند، جلوگيرى كند و اگر در وصيت نامى از فرزند خود مى‌برد و يا شخصاً به مادرش وصيت مى‌نمود، بدون ترديد نقض غرض مى‌شد و هدف نهايى ايشان كه حفظ امام(ع) بود، به دست نمى‌آمد. شيخ در ادامه، ديگر انتقادات را هم كاملاً بى‌اساس و پاسخ لازم را براى هر كدام ارائه مى‌دهند و به ذكر فلسفه غيبت، طول عمر، آثار وجودى، استمرار امامت، كيفيت شناخت امام(عج) و تفاوت نظريه اماميّه و ديگر فرق شيعه درباره حضرت مهدى(ع) را بررسى و تحليل مى‌كند.


== گزارش وضعيت==
== گزارش وضعيت==




در مقدّمه محقّق كه توسط شيخ فارس حسون نگارش يافته اين مطالب: چرا به امام عصر (عج) اين قدر اهتمام و تاكيد شده است؟ كتاب شناسى مختصرى از نگارش‌هاى عالمان شيعه در باب حضرت مهدى (ع)، اهتمام [[شيخ مفيد]] به بحث مهدويّت، معرفى كامل اثر حاضر شامل نام كتاب، اهميّت آن، تاريخ تألیف، پرسش‌گر وسائل، نسخ شناسى اثر و روش محقق در رابطه با چگونگى تحقيق، مورد بررسى قرار گرفته است.
در مقدّمه محقّق كه توسط شيخ فارس حسون نگارش يافته اين مطالب: چرا به امام عصر (عج) اين قدر اهتمام و تاكيد شده است؟ كتاب شناسى مختصرى از نگارش‌هاى عالمان شيعه در باب حضرت مهدى(ع)، اهتمام [[شيخ مفيد]] به بحث مهدويّت، معرفى كامل اثر حاضر شامل نام كتاب، اهميّت آن، تاريخ تألیف، پرسش‌گر وسائل، نسخ شناسى اثر و روش محقق در رابطه با چگونگى تحقيق، مورد بررسى قرار گرفته است.


اثر فوق به زبان فارسى با عنوان ده انتقاد و پاسخ پيرامون غيبت امام مهدى (ع)توسط [[خالصی، محمدباقر|محمدباقر خالصى]] ترجمه شده است.
اثر فوق به زبان فارسى با عنوان ده انتقاد و پاسخ پيرامون غيبت امام مهدى(ع)توسط [[خالصی، محمدباقر|محمدباقر خالصى]] ترجمه شده است.


همچنين محقق در پاورقى‌ها به معرفى اعلام، كتب، فرق، شهرها و شرح بعضى از كلمات، لغات و عبارات دشوار كه در متن وارد شده، پرداخته است.
همچنين محقق در پاورقى‌ها به معرفى اعلام، كتب، فرق، شهرها و شرح بعضى از كلمات، لغات و عبارات دشوار كه در متن وارد شده، پرداخته است.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش