پرش به محتوا

منتهی الدراية في توضيح الكفاية: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - ' »' به '»')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۳: خط ۴۳:




كتاب «منتهى الدراية في توضيح الكفاية»، در هشت جلد، به زبان عربى، توسط آيت‌الله سيد محمد جعفر جزائرى شوشترى مروج از اساتيد بزرگ حوزه علميه نجف اشرف و از علماى مشهور منطقه خوزستان، تأليف شده است.
'''منتهى الدراية في توضيح الكفاية'''، در هشت جلد، به زبان عربى، توسط آيت‌الله سيد محمد جعفر جزائرى شوشترى مروج از اساتيد بزرگ حوزه علميه نجف اشرف و از علماى مشهور منطقه خوزستان، تأليف شده است.


اين كتاب، در شرح و توضيح عبارات و مطالب كتاب «[[كفاية الأصول]]» نوشته محقق خراسانى است و تعليقه‌هاى متعددى نيز بر آن كتاب دارد.
اين كتاب، در شرح و توضيح عبارات و مطالب كتاب «[[كفاية الأصول]]» نوشته محقق خراسانى است و تعليقه‌هاى متعددى نيز بر آن كتاب دارد.
خط ۵۶: خط ۵۶:
كتاب، در هشت جلد تنظيم شده و مباحث آن از سه بخش تشكيل يافته است:
كتاب، در هشت جلد تنظيم شده و مباحث آن از سه بخش تشكيل يافته است:


1. متن كفاية.
#متن كفاية.
 
#توضيح عبارات كفاية كه با شماره‌گذارى مشخص شده است.
2. توضيح عبارات كفاية كه با شماره‌گذارى مشخص شده است.
#تعليقه و نظريات مؤلف در باره مطالب كفاية. در برخى جاها كه مؤلف ديدگاه خاصى نداشته به بخش اول و دوم اكتفا شده است.
 
3. تعليقه و نظريات مؤلف در باره مطالب كفاية. در برخى جاها كه مؤلف ديدگاه خاصى نداشته به بخش اول و دوم اكتفا شده است.


== گزارش محتوا ==
== گزارش محتوا ==
خط ۷۶: خط ۷۴:




1. [[آخوند خراسانی، محمدکاظم بن حسین|مؤلف]]، در اين كتاب به بررسى ديدگاه‌هاى اصولى گوناگون پرداخته و بعد از آن، نظريات خود را نيز مطرح نموده است.
#[[آخوند خراسانی، محمدکاظم بن حسین|مؤلف]]، در اين كتاب به بررسى ديدگاه‌هاى اصولى گوناگون پرداخته و بعد از آن، نظريات خود را نيز مطرح نموده است.
 
#از ديگر ويژگى‌هاى اين كتاب، اشاره به نام علمايى است كه صاحب كفاية نظرياتى را از آنها مطرح نموده، ولى اشاره‌اى به نام آنها ندارد.
2. از ديگر ويژگى‌هاى اين كتاب، اشاره به نام علمايى است كه صاحب كفاية نظرياتى را از آنها مطرح نموده، ولى اشاره‌اى به نام آنها ندارد.
#[[آخوند خراسانی، محمدکاظم بن حسین|مؤلف]]، در اين كتاب، گاهى به بررسى و مقايسه عبارات علماى علم اصول با عبارات [[آخوند خراسانى]] در كفاية مى‌پردازد و احيانا عبارات كفاية را ترجيح مى‌دهد.
 
#وى، در اين كتاب، گاهى نيز به بحث‌هاى لفظى پرداخته و مرجع ضمير و صله و موصول و فاعل و مفعول را براى توضيح عبارات كفاية مشخص كرده است.
3. [[آخوند خراسانی، محمدکاظم بن حسین|مؤلف]]، در اين كتاب، گاهى به بررسى و مقايسه عبارات علماى علم اصول با عبارات [[آخوند خراسانى]] در كفاية مى‌پردازد و احيانا عبارات كفاية را ترجيح مى‌دهد.
#گاهى مباحثى جداگانه و مستقل را كه مناسبتى با مباحث كفاية دارد، آورده و مفصلا به بحث در باره آنها مى‌پردازد، مانند خاتمه‌اى در باره حج كه در مبحث اجزاى امر اضطرارى آورده است.
 
#وى، به پيروى از [[آخوند خراسانی، محمدکاظم بن حسین|مرحوم آخوند]] كه مباحث فلسفى را وارد مباحث اصولى كرده، به طرح مباحث فلسفى و استفاده از اصطلاحات آن پرداخته است.
4. وى، در اين كتاب، گاهى نيز به بحث‌هاى لفظى پرداخته و مرجع ضمير و صله و موصول و فاعل و مفعول را براى توضيح عبارات كفاية مشخص كرده است.
#وى، داراى نسخ متعددى از كفاية بوده و گاهى به بررسى نسخه‌هاى گوناگون كتاب مى‌پردازد، مانند نسخه حاشيه علامه جليل شيخ عبدالحسين رشتى از شاگردان [[آخوند خراسانى]]. وى، در برخى موارد نسخه ايشان را ترجيح مى‌دهد.
 
5. گاهى مباحثى جداگانه و مستقل را كه مناسبتى با مباحث كفاية دارد، آورده و مفصلا به بحث در باره آنها مى‌پردازد، مانند خاتمه‌اى در باره حج كه در مبحث اجزاى امر اضطرارى آورده است.
 
6. وى، به پيروى از [[آخوند خراسانی، محمدکاظم بن حسین|مرحوم آخوند]] كه مباحث فلسفى را وارد مباحث اصولى كرده، به طرح مباحث فلسفى و استفاده از اصطلاحات آن پرداخته است.
 
7. وى، داراى نسخ متعددى از كفاية بوده و گاهى به بررسى نسخه‌هاى گوناگون كتاب مى‌پردازد، مانند نسخه حاشيه علامه جليل شيخ عبدالحسين رشتى از شاگردان [[آخوند خراسانى]]. وى، در برخى موارد نسخه ايشان را ترجيح مى‌دهد.


== چاپ‌هاى كتاب ==
== چاپ‌هاى كتاب ==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش