پرش به محتوا

ابوحاتم رازی، احمد بن حمدان: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'محمد بن زكرياى رازى' به 'محمد بن زكرياى رازى '
جز (جایگزینی متن - 'مولف' به 'مؤلف')
جز (جایگزینی متن - 'محمد بن زكرياى رازى' به 'محمد بن زكرياى رازى ')
خط ۳۸: خط ۳۸:
مقام علمى او در حدّى بود كه مأموريت اصلاح خطاها و برقرارى سازش و هماهنگى ميان معتقدات جوامع مختلف اسماعيلى (در بخشى از ايران) به او واگذار شد.
مقام علمى او در حدّى بود كه مأموريت اصلاح خطاها و برقرارى سازش و هماهنگى ميان معتقدات جوامع مختلف اسماعيلى (در بخشى از ايران) به او واگذار شد.


ابوحاتم با تأليفات خويش به دفاع از مذهب اسماعيليه برخاست تا جايى كه وى را با دو تن از يارانش، ابويعقوب سجستانى و محمد بن احمد نسفى، از اساطين دعوت اسماعيلى شمرده‌اند كه كوششهايشان اثر ملموسى در نشر فرهنگ اسماعيلى و فلسفه جديد آن داشته است. مناظراتى بين او و محمد بن زكرياى رازى در حضور مرداويج صورت گرفت كه در مكتب اسماعيلى از لحاظ اثرى كه بر متفكران بعدى داشت، اهميت ويژه‌اى دارد. ابوحاتم شرح اين مناظرات و گفتگوهاى خود را با رازى در کتاب خويش «أعلام النبوة» آورده و به ويژه بيشتر به شرح نظريات خود در ردّ وى پرداخته است. او در اين کتاب از رازى به نام ياد نكرده و فقط در اشارت بدو به لفظ «ملحد» اكتفا كرده است.
ابوحاتم با تأليفات خويش به دفاع از مذهب اسماعيليه برخاست تا جايى كه وى را با دو تن از يارانش، ابويعقوب سجستانى و محمد بن احمد نسفى، از اساطين دعوت اسماعيلى شمرده‌اند كه كوششهايشان اثر ملموسى در نشر فرهنگ اسماعيلى و فلسفه جديد آن داشته است. مناظراتى بين او و [[رازی، محمد بن زکریا‏|محمد بن زكرياى رازى]]  در حضور مرداويج صورت گرفت كه در مكتب اسماعيلى از لحاظ اثرى كه بر متفكران بعدى داشت، اهميت ويژه‌اى دارد. ابوحاتم شرح اين مناظرات و گفتگوهاى خود را با رازى در کتاب خويش «أعلام النبوة» آورده و به ويژه بيشتر به شرح نظريات خود در ردّ وى پرداخته است. او در اين کتاب از رازى به نام ياد نكرده و فقط در اشارت بدو به لفظ «ملحد» اكتفا كرده است.


==آثار==
==آثار==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش