پرش به محتوا

الزيدية: تفاوت میان نسخه‌ها

۴ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۲ مارس ۲۰۱۷
جز
جایگزینی متن - 'ى(' به 'ى ('
جز (جایگزینی متن - 'ن(' به 'ن (')
جز (جایگزینی متن - 'ى(' به 'ى (')
خط ۴۷: خط ۴۷:




لفظ زيديه اشاره به انتساب اين فرقه به زيد بن على بن حسين بن على بن ابى‌طالب دارد. ارتباط زيديه با زيد بن على(ع) از نوع علاقه تبعيت در قضاياى علمى نيست. زيديه اگرچه رأى زيد بن على(ع) را مى‌پذيرند، اما ملتزم به تقليد از او بلكه از ديگر ائمه اهل بيت(ع) نيستند. زيديه، معتقد است كه اجتهاد در هر عصرى و در هر مكانى براى هركس كه اسباب اجتهاد را دارا باشد واجب است <ref>متن كتاب، ص 93</ref>. برخى از معاصرين معتقدند كه زيديه تنها منسوب به امام زيد است و هيچ علاقه‌اى بين اين دو نيست <ref>همان، ص 93</ref>.
لفظ زيديه اشاره به انتساب اين فرقه به زيد بن على بن حسين بن على بن ابى‌طالب دارد. ارتباط زيديه با زيد بن على (ع) از نوع علاقه تبعيت در قضاياى علمى نيست. زيديه اگرچه رأى زيد بن على (ع) را مى‌پذيرند، اما ملتزم به تقليد از او بلكه از ديگر ائمه اهل بيت(ع) نيستند. زيديه، معتقد است كه اجتهاد در هر عصرى و در هر مكانى براى هركس كه اسباب اجتهاد را دارا باشد واجب است <ref>متن كتاب، ص 93</ref>. برخى از معاصرين معتقدند كه زيديه تنها منسوب به امام زيد است و هيچ علاقه‌اى بين اين دو نيست <ref>همان، ص 93</ref>.


نويسنده در بخشى از كتاب به تبيين ديدگاه زيديه در باره خلافت پرداخته است. اولويّت على(ع) به خلافت، بين فِرَق زيديه مشترك است. از ديگر موضوعاتى كه بين فرق زيديه مشترك است عبارت است از: برخطا دانستن ابوبكر و همراهان در امور زير:
نويسنده در بخشى از كتاب به تبيين ديدگاه زيديه در باره خلافت پرداخته است. اولويّت على (ع) به خلافت، بين فِرَق زيديه مشترك است. از ديگر موضوعاتى كه بين فرق زيديه مشترك است عبارت است از: برخطا دانستن ابوبكر و همراهان در امور زير:


#برگرداندن مقام خلافت از على(ع)؛
#برگرداندن مقام خلافت از على (ع)؛
#منع فاطمه(س) از فدك كه از پيامبر (ص) به آن حضرت به ارث رسيد <ref>همان، ص 96</ref>.
#منع فاطمه(س) از فدك كه از پيامبر (ص) به آن حضرت به ارث رسيد <ref>همان، ص 96</ref>.


۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش