پرش به محتوا

الجوهر الثمين في تفسير الكتاب المبين: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'ر«' به 'ر «'
جز (جایگزینی متن - 'و«' به 'و «')
جز (جایگزینی متن - 'ر«' به 'ر «')
خط ۶۹: خط ۶۹:
دكتر سيد محمد بحر العلوم، در ضمن مقدمه مفصل و سودمند خود براين تفسير، در باره آن نوشته‌اند:
دكتر سيد محمد بحر العلوم، در ضمن مقدمه مفصل و سودمند خود براين تفسير، در باره آن نوشته‌اند:


در چهارچوپ جريان تفسيرنگارى شيعى، در روشن تفسيرى، پس از«مجمع البيان»، اين تفسير را مى‌توان حلقه مفقوده‌اى دانست كه در جمع بين جنبه‌هاى عقلانى در تفسير و تلاش براى دست يافتن به روشى سهل و آسان در تعبير و عرضه مطالب، همت ورزيده است. در نگارش و تبيين مطالب، توضيح روشن و رسا، نثر روان و استوار محدود ساختن مطالب در محدوده روشن‌گرى پيرامون آيات و پرهيز از«اطناب ممل» و «ايجاز مخل»، دقت شايسته در انتخاب روايت و منقولات و... از جمله ويژگى‌هاى برجسته اين تفسير است. اين تفسير، تفسير متوسط مؤلف است؛ از تفسير«الوجيز» وى، گسترده‌تر است و از«صفوة التفاسير»، كوچك‌تر و خلاصه‌تر.
در چهارچوپ جريان تفسيرنگارى شيعى، در روشن تفسيرى، پس از«مجمع البيان»، اين تفسير را مى‌توان حلقه مفقوده‌اى دانست كه در جمع بين جنبه‌هاى عقلانى در تفسير و تلاش براى دست يافتن به روشى سهل و آسان در تعبير و عرضه مطالب، همت ورزيده است. در نگارش و تبيين مطالب، توضيح روشن و رسا، نثر روان و استوار محدود ساختن مطالب در محدوده روشن‌گرى پيرامون آيات و پرهيز از«اطناب ممل» و «ايجاز مخل»، دقت شايسته در انتخاب روايت و منقولات و... از جمله ويژگى‌هاى برجسته اين تفسير است. اين تفسير، تفسير متوسط مؤلف است؛ از تفسير «الوجيز» وى، گسترده‌تر است و از«صفوة التفاسير»، كوچك‌تر و خلاصه‌تر.


== وضعيت كتاب ==
== وضعيت كتاب ==
خط ۷۸: خط ۷۸:
در پاورقى نيز برخى از عبارات مغلق توضيح داده شده است.
در پاورقى نيز برخى از عبارات مغلق توضيح داده شده است.


آقاى دكتر سيد محمد بحر العلوم، بر اين تفسير، مقدمه‌اى نوشته‌اند مفصل و سودمند و در ضمن آن، از تفسير و مفسران شيعه، ميراث تفسيرى شيعه و گستردگى آن، زندگانى مؤلف و آثار وى، اشاره‌اى به تفسير«الجوهر الثمين» و روش تفسيرى مؤلف و... سخن گفته است.
آقاى دكتر سيد محمد بحر العلوم، بر اين تفسير، مقدمه‌اى نوشته‌اند مفصل و سودمند و در ضمن آن، از تفسير و مفسران شيعه، ميراث تفسيرى شيعه و گستردگى آن، زندگانى مؤلف و آثار وى، اشاره‌اى به تفسير «الجوهر الثمين» و روش تفسيرى مؤلف و... سخن گفته است.


== منابع ==
== منابع ==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش