پرش به محتوا

الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
<div class="boxTitle"><big>'''[[الأحاديث المشتركة حول عيسی المسيح (عليه‌السلام)]]'''</big></div>
<div class="boxTitle"><big>'''[[امام حسن عسکری(ع)]]'''</big></div>
[[پرونده:NUR13445J1.jpg|بندانگشتی|الأحادیث المشترکة حول عیسی المسیح(علیه السلام)|175px]]
[[پرونده:NUR02327.jpg|بندانگشتی|حرم امام حسن عسکری(ع)|175px]]


'''عيسى المسيح عليه‌السلام فى الاحاديث المشتركة بين السنة و الشيعة'''، اثر مهدى منتظرالقائم، کتابى است به زبان عربى كه به بررسى احاديثى كه از طريق اهل سنت و نيز شيعه در رابطه با حضرت مسيح عليه‌السلام در منابع اسلامى درج گرديده است، مى‌پردازد.
'''ابو محمد حسن بن على بن محمد''' امام يازدهم از ائمۀ اثنى عشر(ع)و سيزدهمين معصوم از چهارده معصوم(ع)است.


در منابع مختلف اسلامى درباره شخصيت حضرت مسيح و مادر پاك ايشان حضرت مريم عذراء عليهماالسلام مطالب متنوعى آمده كه نشان از جايگاه اين دو شخصيت ارزشمند در دين اسلام دارد. نويسنده در اين کتاب به تنظيم و دسته‌بندى رواياتى كه در اين زمينه در منابع اسلامى، اعم از منابع شيعى و اهل سنت، آمده پرداخته است كه از موضوع ميلاد حضرت مسيح آغاز و با بررسى سيره و اقوال حضرت و نيز جريان عروج آن حضرت به آسمان و نيز نزول ايشان در آخرآلزمان ادامه مى‌يابد.
پدر بزرگوارش امام هادى(ع)هنگام تولد فرزند،شانزده سال و چند ماه بيشتر نداشت. مادرش بانويى صالحه و عارفه به نام سوسن يا حديثه يا سليل بود.


بيشتر رواياتى كه در كتب شيعه و اهل سنت درباره حضرت مسيح(ع) آمده از جهت لفظ و يا لااقل از جهت معنا با هم اشتراك دارند و تنها تفاوت قابل مشاهده، تفاوت در طرق روايات است. با توجه به اين موضوع و با اهتمام به لزوم وحدت بين مسلمانان، مولف به گردآورى و تنظيم اين دسته از روايات با استفاده از كتب فريقين پرداخته است.
تولدش به اختلاف روايات در ماه ربيع الاول يا ربيع الآخر سال 231 يا 232 ه‍.ق. و بنا به اكثر روايات در مدينه اتفاق افتاده است.22 يا 23 سال داشت كه پس از وفات پدر بزرگوارش امام هادى(ع)(254 ه‍.ق.)به امامت رسيد و در هشتم ربيع الاول سال 260 ه‍.ق. در حدود 28 يا 29 سالگى وفات يافت و در خانۀ خود و جوار قبر پدر خويش در سامرا به خاك سپرده شد.(آستانۀ سامرا)


موضوعاتى كه در ابواب مختلف کتاب حاضر بدان‌ها پرداخته شده، عبارتند از:
در شمايل آن حضرت آورده‌اند كه رنگش گندمگون،چشمانش درشت و سياه،رويش زيبا،قامتش معتدل و اندامش متناسب بود و با آنكه جوان بود مشايخ قريش و رجال و علماى زمان را تحت تأثير خود قرار مى‌داد.دوست و دشمن به برترى او در علم و حلم و جود و زهد و تقوى و ساير مكارم اخلاق اذعان داشتند.


ميلاد عيسى مسيح(ع)، ويژگى‌هاى ظاهرى و اخلاقى وى، اوصياء و حواريان عيسى، بنى اسرائيل(جريان مائده بنى اسرائيل، اختلاف و پراكندگى بنى اسرائيل، غلوّ و گمراهى ايشان و نيز رهبانيت آن‌ها)، رفتن عيسى به آسمان و فرود آمدنش به زمين در آخرالزمان، مسيح در روز قيامت، زهد عيسى(ع)، دعاها و مناجات‌هاى حضرت مسيح، سيره وى در ميان مردم، برخى از آن چه كه از جانب خداوند بر وى وحى گرديده است، پاره‌اى از سخنان گهربار ايشان و در پايان گزيده‌اى از انجيل صحيح و تحريف ناشده.....
چون او و پدر بزرگوارش امام هادى(ع)در محلۀ عسكر(قرارگاه سپاه)در شهر سامرا زندگى مى‌كردند به عسكرى لقب يافتند و نيز اين دو امام مانند امام جواد(ع)به احترام جد بزرگوارشان على بن موسى الرضا(ع)به ابن الرضا مشهور بودند.عثمان بن سعيد عمرى و بعد از او پسرش محمد بن عثمان پيشكار و دربان آن حضرت بودند.
مدت كوتاه حيات امام به سه دوره تقسيم مى‌گردد:تا چهار سال و چند ماهگى(و به قولى تا 13 سالگى)از عمر شريفش را در مدينه بسر برده،تا 23 سالگى به اتفاق پدر بزرگوارش در سامرا مى‌زيسته(254 ه‍.ق.)و تا 29 سالگى يعنى شش سال و اندى پس از رحلت امام دهم(ع)در سامرا، ولايت بر امور و پيشوايى شيعيان را بر عهده داشته است.


<div class="mw-ui-button">[[الأحادیث المشترکة حول عیسی المسیح(علیه السلام)|'''ادامه''']]</div>
<div class="mw-ui-button">[[امام حسن عسکری(ع)|'''ادامه''']]</div>
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش