نفحات انس

    از ویکی‌نور
    نفحات انس
    نفحات انس
    پدیدآورانحسینی طهرانی، محمد محسن (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرمجموعه مصاحبات آیه الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی پیرامون وجود شریف و پر برکت حضرت آقای حاج سید هاشم حداد رضوان الله تعالی علیه ** نفحات انس: شرح حدیث عنوان بصری از امام صادق علیه السلام
    ناشرمکتب وحی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1395ش - 1437ق
    چاپ1
    شابک978-600-6112-40-4
    موضوعاحادیث اخلاقی - قرن 14 - احادیث خاص (عنوان بصری) - نقد و تفسیر - احادیث شیعه - قرن 14 - اخلاق عرفانی - جعفر بن محمد (ع)، امام ششم، 80 - 148ق. - احادیث
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /‎ح۴ح۵ 280/8 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    نفحات انس؛ انسان کامل در فرهنگ شیعه، اثر سید محمدمحسن حسینی طهرانی (1374-1440ق)، مجموعه مصاحباتی است پیرامون عارف کامل، حاج سید هاشم موسوی حداد (1318-1440ق)، عارف شیعى قرن چهاردهم و از شاگردان سید علی قاضی طباطبایی (1282-1366ق).

    کتاب، حاصل سه جلسه مصاحبه با سید محمدمحسن حسینی طهرانی، توسط مؤسسه شمس‌الشموس است که به‌مناسبت مجلس تجلیل و تکریم حاج سید هاشم حداد برگزار شده و هرکدام، بیش از دو ساعت به طول انجامیده است. ایشان در مقدمه‌ای که به ابتدای کتاب افزوده، به بیان این موضوع پرداخته است که قصد داشته در مجلس چهارم به بعد، به زوایای مبانی معرفتی و دیدگاه‌های توحیدی و اصول اخلاقی و قواعد اجتماعی و مسائل خانوادگی و ربط سالک به افق تجرد و معرفت از منظر و مرآی ایشان بپردازد، ولی گویا به جهت ضیق مجال، این مجالس دیگر ادامه نیافته و به همان سه جلسه که در قالب اثر حاضر، در دسترس عموم قرار گرفته، محدود گردیده است. مطالب این مجموعه، از نوار پیاده گشته و به‌صورت اثر حاضر، عرضه شده است[۱].

    در جلسه نخست، به توضیح این موضوع پرداخته شده است که ادراک مقام اولیای الهی، خارج از دایره فکر و طاقت بشر عادی است. کیفیت ملاقات و آشنایی آیت‌الله طهرانی با سید هاشم حداد و ارادت و خضوع آیت‌الله سید مصطفی خمینی نسبت به ایشان، از جمله مطالب این جلسه می‌باشد[۲].

    مطالب جلسه دوم، بیشتر حول مطالب مطرح‌شده در کتاب «روح مجرد» است و مطابق است با همان مطالبی که آنجا هست و سؤالاتی که پیرامون آن ایجاد شده است. در کتاب مذکور، آمده است که: «مرحوم قاضی، نسبت به مرحوم سید هاشم حداد، یک حالت ضنتی داشتند و شاگردان را به ایشان، ارجاع نمی‌دادند و در واقع، یک نوع محافظتی نسبت به ایشان، داشتند». در این جلسه، به این سؤال پاسخ داده شده است که آیا این مسئله، دلیل خاصی داشته و به روحیات خاص مرحوم حداد برمی‌گشته یا مطلب دیگری بوده است؟[۳].

    در کتاب «اسرار ملکوت»، در جایی نوشته شده است: «عارف از مقام و محور توحید، تنازل نمی‌کند». در جلسه سوم، پیرامون این موضوع، توضیحاتی خواسته شده است[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص27
    2. ر.ک: متن کتاب، ص29-94
    3. ر.ک: همان، ص97
    4. ر.ک: همان، ص143

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها