نسل کشی ارامنه: جهان سخن می‌گوید: 2018 - 1915: مدارک و اعلامیه‌ها

    از ویکی‌نور
    نسل کشی ارامنه: جهان سخن می‌گوید: 2018 - 1915: مدارک و اعلامیه‌ها
    نسل کشی ارامنه: جهان سخن می‌گوید: 2018 - 1915: مدارک و اعلامیه‌ها
    پدیدآورانساسونیان، هاروت (نویسنده) امیرانی، محمدباقر (مترجم)
    ناشرنشر ثالث
    مکان نشرتهران
    سال نشر۱۳۹۷
    شابک6-313-405-600-978
    موضوعارامنه‌ -- قتل‌ عا‌م‌، ۱۹۱۵ - ۱۹۲۳م‌
    کد کنگره
    DS۱۹۵/۵/س۲،ن۵‏

    نسل کشی ارامنه: جهان سخن می‌گوید: 2018 - 1915: مدارک و اعلامیه‌ها تألیف هاروت ساسونیان، مترجم محمدباقر امیرانی؛ این کتاب مجموعه‌ی جمع‌آوری شده از اسناد، مدارک و بیانیه‌هایی است که نشان دهنده‌ی به رسمیت شناختن نسل کشی در صدو سه سال گذشته است که جهان به طور فزاینده‌ای وسعت و نتایج نسل کشی ارامنه را به منظور درک واقعی آن ارزیابی کرده است.

    ساختار

    این مجموعه در پنج بخش تهیه و تنظیم شده است:

    بخش اول: بیانیه‌های رؤسای جمهور، مقامات دولتی، اشخاص برجسته

    بخش دوم: قانونگذاری ملی: قوانین، قطعنامه‌ها، اعلامیه‌ها

    بخش سوم: بیانیه‌های سازمان‌های بین‌المللی و پژوهشگران

    بخش چهارم: معاهده‌ها، دادگاه‌ها و رأی‌ها

    گزارش محتوا

    سال 2020 مصادف با صد و سومین سالگرد نسل کشی ارامنه به دست حکومت عثمانی است. نسل کشی با طرحی سیستماتیک به منظور نابودی کامل ارامنه در سرزمینه تاریخی شان به اجرا درآمد. این کتاب مجموعه‌ی جمع‌آوری شده از اسناد، مدارک و بیانیه‌هایی است که نشان دهنده‌ی به رسمیت شناختن نسل کشی در صدو سه سال گذشته است که جهان به طور فزاینده‌ای وسعت و نتایج نسل کشی ارامنه را به منظور درک واقعی آن ارزیابی کرده است. به هر حال، به رغم افزایش به رسمیت شناختن و محکوم کردن این نمونه‌ی شنیع «رفتار غیرانسانی انسان نسبت به انسان»، دولت وقت ترکیه هنوز مجرمیت پیشینیان خود را به رسمیت نشناخته و مسئولیتش را در قبال جبران خسارت آن نپذیرفته است. هدف نویسنده در این جا اثبات نسل کشی علیه ارامنه نیست. اسناد و مدارک بی شماری در آرشیو کشورهای بسیاری وجود دارد که اقدامات جنایت آمیز علیه انسانیت را تأیید می‌کند و مرتکبین آن را بدون هیچ شک و تردیدی شناسایی کرده است. جمع‌آوری اسناد و مدارک و بیانیه‌ها به سادگی دال بر واقعیت نسل کشی ارامنه است. طی صدو سه سال گذشته، بسیای از دولت‌ها، رهبران جهان، افراد برجسته و صاحب نام و سازمانه‌های بین‌المللی آن را به رسمیت شناخته و یادآور آن بوده‌اند. صد و سه سال بعد، نسل کشی ارامنه دیگر یک «نسل کشی فراموش شده نیست»، این جنایت هولناک در سطح گسترده‌ای در خودآگاهی جامعه‌ی جهانی ماندگار شده است؛ و مهم‌تر این که، به رغم اصرار و تلاش ترکیه در انکار آن، در خودآگاهی و ذهن مقامات ترکیه رخنه کرده است؛ جانشینان مرتکبین نسل کشی ارامنه. همان طور که ارامنه سالگرد نسل کشی را به یاد می‌آورند، از تأکید همدلی و حمایت از جامعه‌ی جهانی و این که تراژدی آن‌ها از طرف حافظه‌ی جمعی انسان‌ها همراهی می‌شود دلگرمند. این ماندگارترین خاطره و بهترین تضمین برای عدم تکرار آن است.

    هاروت ساسونیان، ناشر، مقاله نویس، مفسر تلویزیون، تحلیل گر سیاسی، نویسنده، برنده‌ی جوایز مستندسازی، سخنران و فعال حقوق بشر. او ناشر و سردبیر روزنامه‌ی کالیفرنیا کوریر است.تفسیر های هفتگی او به چندین زبان زنده‌ی دنیا ترجمه و در بیش از دویست نشریه و وب سایت‌های گوناگون از جمله هافینگتن پست منتشر می‌شود. او در کشورهای گوناگون درباره‌ی نسل کشی ارامنه سخنرانی کرده است. او مؤسس و رئیس بنیاد ارمنیان متحد است، که ائتلافی از پنج سازمان خیریه‌ی آمریکایی - ارمنی است. ساسونیان به عنوان یکی از اعضای حقوق بشر در سازمان ملل متحد در ژنو سوییس به مدت ده سال از 1978 تا 1988 فعالیت کرد. او در به رسمیت شناختن نسل کشی ارامنه توسط کمیته‌ی فرعی سازمان ملل در پیشگیری از تبعیض و حمایت از اقلیت‌ها در 1985 نقش رهبری را داشت.[۱]

    پانويس


    منابع مقاله

    کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران

    وابسته‌ها