متن كامل صحيفه سجاديه (محمد رسولی)

    از ویکی‌نور
    متن كامل صحيفه سجاديه
    متن كامل صحيفه سجاديه (محمد رسولی)
    پدیدآورانعلی بن حسین(ع)، امام چهارم (نويسنده) رسولی، محمد (مترجم)
    عنوان‌های دیگرالصحيفة السجادية. فارسی - عربی ** صحیفه سجادیه ** صحیفه کامله سجادیه (ترجمه مقابل)
    ناشرفاطمه الزهراء
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1382ش
    چاپ1
    شابک964-5968-71-2
    موضوعدعاها
    زبانعربی - فارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    1382الف 3041ص8ع 267/1 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    متن کامل صحیفه سجادیه، متن کامل کتاب «صحیفه سجادیه» است که با ترجمه فارسی محمد رسولی، توسط انتشارات فاطمة الزهراء(ع)، منتشر شده است.

    کتاب، فاقد هرگونه مقدمه‌ای است که در آن، شیوه و رویکرد مترجم در ترجمه ادعیه و یا ویژگی‌های ترجمه، در آن بیان شده باشد، اما با دقت در متن ترجمه‌شده، می‌توان دریافت که مترجم سعی فراوانی در رعایت اصل امانت در ترجمه داشته و بااین‌حال، تلاش نموده است تا ترجمه‌ای که در اختیار خواننده قرار می‌گیرد، روان بوده و از شیوایی و رسایی مطلوب، برخوردار باشد.

    متن عربی دعاها در صفحات زوج و ترجمه آنها در صفحات فرد ذکر شده است. به‌منظور آشنایی بیشتر با نوع ترجمه، به بخشی از آن، اشاره می‌شود:

    متن:

    «(1) الْحَمْدُ لِلَّهِ الْأَوَّلِ بِلَا أَوَّلٍ کانَ قَبْلَهُ، وَ الْآخِرِ بِلَا آخِرٍ یکونُ بَعْدَهُ. (2) الَّذِی قَصُرَتْ عَنْ رُؤْیتِهِ أَبْصَارُ النَّاظِرِینَ، وَ عَجَزَتْ عَنْ نَعْتِهِ أَوْهَامُ الْوَاصِفِینَ. (3) ابْتَدَعَ بِقُدْرَتِهِ الْخَلْقَ ابْتِدَاعاً، وَ اخْتَرَعَهُمْ عَلَی مَشِیتِهِ اخْتِرَاعاً. (4) ثُمَّ سَلَک بِهِمْ طَرِیقَ إِرَادَتِهِ، وَ بَعَثَهُمْ فِی سَبِیلِ مَحَبَّتِهِ، لَا یمْلِکونَ تَأْخِیراً عَمَّا قَدَّمَهُمْ إِلَیهِ، وَ لَا یسْتَطِیعُونَ تَقَدُّماً إِلَی مَا أَخَّرَهُمْ عَنْهُ. (5) وَ جَعَلَ لِکلِّ رُوحٍ مِنْهُمْ قُوتاً مَعْلُوماً مَقْسُوماً مِنْ رِزْقِهِ، لَا ینْقُصُ مَنْ زَادَهُ نَاقِصٌ، وَ لَا یزِیدُ مَنْ نَقَصَ مِنْهُمْ زَائِدٌ.».

    ترجمه:

    «(1) سپاس و ستایش خدایی را سزاست که اول است و اولی پیش از او نبوده و آخر است و آخری پس از او نخواهد بود. (2) خدایی که چشم‌های بیننده‌ها از دیدن او نارسا و خیال وصف‌کنندگان از وصف او ناتوان است. (3) با قدرت خویش آفریده‌ها را نیکو و زیبا آفرید و آنها را طبق اراده خود با آفرینش تازه و بدیع و بی‌سابقه به وجود آورد. (4) سپس آنها را به اراده خویش راه برد و در راه محبت خود برانگیخت. آنها از آنچه خدا آنان را به آن مقدم داشته، نمی‌توانند تأخیر کنند و از آنچه خدا آنها را از آن تأخیر انداخته، نمی‌توانند پیشی بگیرند. (5) و برای هریک از آنها روزی معین و تقسیم‌شده‌ای را از عطای خود قرار داد. کسی را که خدا روزی او را زیاد داده، هیچ کاهنده‌ای نمی‌تواند از آن بکاهد و کسی که روزی او کم است، هیچ افزاینده‌ای نمی‌تواند آن را زیاد کند»[۱].

    پانویس

    1. ر.ک: متن کتاب، ص36، 37 و 39

    منابع مقاله

    متن کتاب.

    وابسته‌ها