فقه العلاقات الإجتماعية بين الرجل و المرأة الأجنبية

    از ویکی‌نور
    فقه العلاقات الإجتماعية بين الرجل و المرأة الأجنبية
    فقه العلاقات الإجتماعية بين الرجل و المرأة الأجنبية
    پدیدآورانطباطبایی حکیم، محمد سعید (نويسنده) شهابی، محمد جواد رضی (گردآورنده)
    ناشردار الهلال
    مکان نشرعراق - نجف اشرف
    سال نشر1431ق - 2010م
    چاپ2
    شابک978-964-8276-75-6
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    فقه العلاقات الإجتماعية بين الرجل و المرأة الأجنبية، مطابق با فتاوای مرجع تقلید شیعی عراقی معاصر، آیت‌الله سيد محمدسعيد طباطبایی حكيم(1314-1400ش)، به بیان احکام شرعی و آداب اسلامی و مسائل مرتبط با روابط اجتماعی انسان‌ها به‌ویژه «روابط مردان و زنان نامحرم» می‌پردازد. این کتاب را پژوهنده معاصر،محمدجواد رضی شهابی گردآوری و تنظیم کرده است.

    هدف و روش

    ساختار و محتوا

    1. مسائلی درباره حجاب شرعی (حجاب در قرآن، حدود حجاب شرعی، پوشش زن در هنگام بازیگری و...)
    2. احکام نگاه کردن (نگاه کردن مرد به مرد، نگاه کردن مرد به زن، نگاه کردن در زمان خواستگاری، نگاه کردن به دختر ممیز، نگاه کردن به زنان کافر، نگاه به فیلم و...)
    3. احکام پوشش (لباس زن در برابر محارمش، حکم پوشیدن جوراب و کفش صدادار، حکم شرعی پوشیدن لباس زینتی و دارای رنگ جذاب و...)
    4. احکام انگیزش و فریبکاری (سخن گفتن زن با مرد و مرد با زن نامحرم، گوش دادن به صدای زن نامحرم، دست دادن با زن نامحرم، لمس کردن بدن زن نامحرم، مسائلی درباره روبوسی با محارم، حکم دوست داشتن، رانندگی زنان، مسائل پزشکی، رقص و...)

    نمونه مباحث

    • پرسش: آیا بر زن لازم است که جوراب بپوشد؟
    • پاسخ آیت‌الله سيد محمدسعيد طباطبایی حكيم:احتیاط واجب است که زن قدم خودش (یعنی کف و روی پا از سرانگشت تا پنجه) را نیز از نامحرمان بپوشاند و آن پوشاننده (جوراب و مانند آن) نباید شهوت‌انگیز و جذاب باشد.و دانای حقیقی خداست.[۳]
    • پرسش:آیا رقص زن برای شوهرش یا مرد برای همسرش، حرام است؟
    • پاسخ آیت‌الله سيد محمدسعيد طباطبایی حكيم:رقصیدن زن برای شوهرش یا مرد برای همسرش، جایز است اگر بدون ارتکاب حرام باشد و البته احتیاط واجب است که از این رقص اجتناب کنند در صورتی که منظم و هماهنگ با موسیقی باشد هرچند همراه آن، موسیقی نباشد.و دانای حقیقی خداست.[۴]

    پانویس

    1. مقدمه محقق،ص5.
    2. مقدمه ناشر،ص6.
    3. متن کتاب،ص53.
    4. همان،ص111.

    منابع مقاله

    • مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها