فضائل أمیرالمؤمنين عليهالسلام (ابهامزدایی)
(تغییرمسیر از فضائل أميرالمؤمنين(ع) (ابهامزدایی))
فضائل أميرالمؤمنين(ع) ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- فضائل أميرالمؤمنين علي بن أبيطالب(ع) اثر یکی از ائمه اربعه اهل سنت، به نام احمد بن حنبل (164-241ق) است که توسط سید عبدالعزیز طباطبایی مورد تحقیق قرار گرفته و منتشر شده و چندی پیش بهعنوان کتاب سال حوزه انتخاب شده است.
- فضائل أمیر المؤمنين عليهالسلام نوشته احمد بن محمد بن سعيد كوفى، بازسازى شدهى يكى از آثار محدث شیعی قرن سوم و چهارم هجری به نام ابن عقده (۲۴۹-۳۳۲ق)، است كه محقق آن جناب آقای عبدالرزاق محمد حسین حرزالدین روايات را از لابلاى متون و منابع مختلف جمعآورى و به شكل كتاب ارائه كرده است.
- فضائل أمیرالمؤمنين علي بن أبيطالب علیهالسلام في القرآن الكريم اثر نویسنده معاصر؛ سعید ابومعاش، شرح و تفسیری است بر آیاتی از قرآن کریم که در شان و منزلت امام على(ع) نازل شده است.
- كشف اليقين في فضائل أميرالمؤمنين نوشته علامه حلى، با استناد به منابع اهل سنت در فضائل اميرمؤمنان على(ع) از ولادت تا بعد از شهادت آن حضرت است.
- ترجمه كشف اليقين في فضائل اميرالمؤمنين(ع) ترجمه فارسی کتاب كشف اليقين اثر علامه حلى 726ق است كه توسط حمیدرضا آژير از عربى به فارسى ترجمه شده است.
- المعيار و الموازنة في فضائل الإمام أميرالمؤمنين علي بن أبيطالب صلواتاللهعليه و بيان أفضليته علی جميع العالمين بعد الأنبياء و المرسلين تألیف ابوجعفر محمد بن عبدالله سمرقندى اسكافى بغدادى، دانشمند بزرگ معتزلى نيمه اول قرن سوم هجرى و درگذشته به سال 240ق يا پسرش ابوالقاسم جعفر بن محمد اسكافى
- الروضة في فضائل أميرالمؤمنين علي بن أبيطالب«صلواتاللهوسلامهعليه» نوشته شاذان بن جبرئيل قمى از علماى قرن هفتم هجرى است از اين نویسنده كتاب مشابهى با عنوان فضائل وجود دارد كه سبب شده است برخى اين دو كتاب را يكى به شمار آورند. هر دو كتاب، اختصاص به فضائل اميرالمؤمنين دارد با اين تفاوت كه در كتاب حاضر 195 حديث آمده ولى كتاب الفضائل حجم بسيار كمترى دارد و روايات كمترى در آن جمع شده است.
- المراتب في فضائل أميرالمؤمنين و سيد الوصيين علي بن أبيطالب صلواتاللهعليه نوشته ابوالقاسم بستى عالم زيدى معتزلى سده چهارم هجرى، درباره فضائل اميرالمؤمنين على(ع) میباشد.
- شرح تقدمة تقويم الإيمان في فضائل أميرالمؤمنين(ع) که گاه نیز به اشتباه از آن با عنوان «تقويم الإیمان» یاد شده است، شرح مبسوطی است به زبان عربی از خود میرداماد بر خطبه کتاب «تقويم الإيمان» خویش، در بیان و اثبات فضایل حضرت امیر(ع) با استناد به روایات
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |