فرزند هرات: ارج‌نامه نجیب مایل هروی

    از ویکی‌نور
    فرزند هرات: ارج‌نامه نجیب مایل هروی
    فرزند هرات: ارج‌نامه نجیب مایل هروی
    پدیدآوراناوجبی، علی (گردآورنده) مایل هروی، نجیب (صاحب اثر)
    عنوان‌های دیگرارج‌نامه نجیب مایل هروی
    ناشرخانه کتاب
    مکان نشرتهران
    سال نشر1395
    چاپاول
    شابک978-600-222-369-2
    موضوعمایل هروى، نجيب ١٣٢٩ - - يادنامه‌ها، نسخه‌هاى خطى - مقاله‌ها و خطابه‌ها، تصوف- مقاله‌ها و خطابه‌ها
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    4ف2م / 1004 Z

    فرزند هرات: ارج‌نامه نجیب مایل هروی تألیف جمعی از نویسندگان به کوشش علی اوجبی؛ کتابی است که به مناسبت پانزدهمین آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی منتشر شده و به بررسی زندگی، آثار و اندیشه‌های نجیب مایل هروی، پژوهشگر برجسته حوزه نسخه‌شناسی، تصحیح متون و عرفان اسلامی می‌پردازد. این اثر شامل زندگینامه، گفتگوها، معرفی تفصیلی آثار و مقالات اهدایی از اندیشمندان مختلف است.

    ساختار

    این کتاب در پنج فصل اصلی تنظیم شده است:

    فصل اول به زندگینامه استاد هروی اختصاص دارد،

    فصل دوم شامل گفتگویی با ایشان است،

    فصل سوم به معرفی تفصیلی آثار وی می‌پردازد،

    فصل چهارم مجموعه‌ای از مقالات اهدایی پژوهشگران مختلف است و فصل پنجم شامل پنج رساله اهدایی به استاد مایل هروی می‌باشد.

    گزارش کتاب

    کتاب «فرزند هرات» با پیشگفتاری از مدیرعامل خانه کتاب و مقدمه‌ای کلی آغاز می‌شود. فصل اول به زندگی‌نامه نجیب مایل هروی (متولد 1329 در خمام نزدیک هرات) پرداخته و گزارش مفصلی از آثار او توسط جواد ابراهیمی هروی ارائه شده است. اصغر ارشاد سرابی نیز در مقاله‌ای با عنوان «آن شوریده شیرین‌کار» به بررسی شخصیت علمی استاد پرداخته است.

    فصل دوم کتاب حاوی مصاحبه‌ای خواندنی با استاد مایل هروی توسط سید جلال قیامی میرحسینی است که در آن به دیدگاه‌ها و تجربیات این پژوهشگر اشاره شده است.

    فصل سوم به معرفی تفصیلی آثار مایل هروی اختصاص دارد و مقالاتی از پژوهشگران مختلف درباره کتاب‌هایی چون «کتاب‌آرایی در تمدن اسلامی»، «تاریخ رسم‌الخط و آیین نگارش فارسی دری» و دیگر آثار وی ارائه شده است.

    فصل چهارم که بخش عمده کتاب را تشکیل می‌دهد، شامل مقالات ارزشمندی از اندیشمندانی چون غلامحسین ابراهیمی دینانی، سید علی آل داود، غلامرضا امیرخانی و دیگران است که موضوعات متنوعی از فلسفه و عرفان تا نسخه‌شناسی و تاریخ فرهنگی را دربرمی‌گیرد. از جمله می‌توان به مقاله «جامع التواریخ و اهمیت تاریخ‌نگاری ایران در عصر مغول» از اکبر ایرانی و «درآمدی بر خط تعلیق» از حمیدرضا قلیچ‌خانی اشاره کرد.

    فصل پایانی کتاب نیز شامل پنج رساله اهدایی به استاد مایل هروی است که از جمله می‌توان به «منتخب انیس العشاق» از محمد برکت و «ترجمه عوارف المعارف» از اکبر ثقفیان اشاره نمود. این اثر جامع با 760 صفحه، مرجع ارزشمندی برای پژوهشگران حوزه نسخه‌شناسی، تصوف و مطالعات ایرانی است.[۱]

    پانويس

    منابع مقاله

    پایگاه کتابخانه تخصصی ادبیات

    وابسته‌ها