شرحی گویا بر کتاب الوسیط في اصول الفقه

    از ویکی‌نور
    شرحی گویا بر کتاب الوسیط في اصول الفقه
    شرحی گویا بر کتاب الوسیط في اصول الفقه
    پدیدآورانسبحانی تبریزی، جعفر (نويسنده) سبحانی، علی رضا (مترجم)
    ناشرتوحيد
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1398ش - 1399ش
    چاپ1
    شابک978-922-6886-15-4
    زبانفارسی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    س2و5 159/8 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    شرحی گویا بر کتاب الوسيط في أصول الفقه، عنوان ترجمه فارسی و شرحی است از علیرضا سبحانی بر کتاب «الوسيط في أصول الفقه» پدرش، آیت‌الله جعفر سبحانی.

    شیخ جعفر سبحانی دو کتاب اصولی به نام‌های «الموجز» و «الوسيط» در علم اصول فقه نوشته است که اولی کتابی است نسبت به الوسيط مختصرتر و از کتاب‌های درسی حوزه به حساب می‌آید و ترجمه‌ها و شروحی نیز بر آن نوشته شده است. الوسيط به‌لحاظ حجمی و توضیح مطالب بیشتر از الموجز است و گویا پیش از ترجمه و شرح حاضر، ترجمه و شرحی نداشته؛ ازاین‌رو علیرضا سبحانی در مقدمه جلد اول درباره انگیزه نگارش چنین ترجمه و شرحی می‌نویسد: درباره کتاب «الوسيط»، برخی اظهار کرده‌اند بر این کتاب شرحی نوشته نشده است؛ لذا این‌جانب با بضاعت کمی، شرحی بر آن نوشتم[۱].

    این کتاب در دو جلد و به‌صورت تدریجی، یعنی با فاصله زمانی یک ساله نوشته شده و به چاپ رسیده است؛ جلد اول آن در سال 1398 و جلد دومش در 1399ش چاپ شده است[۲].

    جلد اول کتاب از مقدمات مباحث اصولی تا پایان مبحث مجمل و مبیّن را در خود دارد و جلد دوم از مبحث حجج و امارات، شروع شده و با مباحث اجتهاد و تقلید پایان می‌پذیرد. ترجمه کتاب بسیار روان است و گویا مترجم از شیوه ترجمه جمله‌به‌جمله - در عین ملاحظه ربط جملات در پاراگراف - استفاده کرده است. شرح عبارات نیز در ترجمه اثر ترکیب شده است؛ یعنی مترجم در لابه‌لای ارائه ترجمه اثر، به شرح و توضیح آن نیز پرداخته است. فصل‌بندی و عناوین ترجمه و شرح بر اساس همان فصل‌بندی و عناوین اصلی کتاب الوسيط پیش می‌رود. پاورقی‌های کتاب معمولا به ذکر ارجاعات اختصاص دارد، مگر در موارد کمی مانند پاورقی صفحه 153 از جلد اول و صفحه 26 از جلد دوم و...

    در کل، این ترجمه و شرح، ترجمه و شرحی روان است که مطالعه آن برای مبتدیان و دانشجویان در علم اصول فقه، مفید خواهد بود.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ج1، ص12
    2. ر.ک: متن کتاب، همان، ص271؛ متن کتاب، ج2، ص352

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها