سیمای پر فروغ: پژوهشی پیرامون فضایل و مناقب امیرالمؤمنین علیه‌السلام

    از ویکی‌نور
    سیمای پر فروغ: پژوهشی پیرامون فضایل و مناقب امیرالمؤمنین(ع)
    سیمای پر فروغ: پژوهشی پیرامون فضایل و مناقب امیرالمؤمنین علیه‌السلام
    پدیدآورانناظم‌زاده قمی، سید اصغر (نویسنده)
    ناشرانتشارات دفتر تبلیغات اسلامی
    مکان نشرقم
    سال نشر۱۳۷۹ش
    چاپاول
    زبانفارسی
    تعداد جلد1ج.
    کد کنگره
    ‏BP 37/۴/ن۲س۹

    سیمای پر فروغ: پژوهشی پیرامون فضایل و مناقب امیرالمؤمنین علیه‌السلام تألیف سید اصغر ناظم‌زاده قمی(متولد ۱۳۲۳ش)، این کتاب، در بر گیرنده بخش فضیلت‌های انسانی و صفات عالی امام علی(ع) است.

    کتاب در شش بخش به بررسی فضایل امام علی(ع) در دنیا و جایگاه او در آخرت و کرامت‌ها و معجزه‌های آن حضرت پرداخته است.

    نویسنده، با بهره‌گیری از کتاب‌های تاریخی، حدیثی، تفسیری و شرح‌های نهج‌البلاغه تلاش کرده است تا برتری امام علی(ع) را در میان صحابه پیامبر(ص) به اثبات برساند و جایگاه و منزلت آن حضرت را در پیشگاه پیامبر گرامی اسلام(ص) تشریح و عرضه نماید. وی اگر چه برای تدوین این اثر از کتاب‌های اهل سنت نیز بهره گرفته است، اما عمده منابع آن شیعی است.

    کتاب از علاقه پیامبر به امام علی(ع) و کنیه و لقب‌های امام آغاز می‌شود و با هجرت امام به شعب ابوطالب و تعدادی از قبایل و مناطق ادامه می‌یابد.

    مشاهده‌های پیامبر در معراج در باره علی(ع)، و بازگرداندن خورشید برای او، و سفارش‌های پیامبر در باره آن حضرت از قبیل علی(ع)، پدر امت، و علی(ع)، ترازوی حق است، از جمله بحث‌هایی است که نویسنده، آنها را در کتابش گزارش داده و تبیین کرده است. دانش امام و اعلم صحابه بودن وی به اعتراف علمای اهل سنت و خلفا، بخش دیگری از این اثر را به خود اختصاص داده است.

    بخش چهارم کتاب، در باره معجزه‌ها و کرامت‌های امام و پیشگویی‌های آن حضرت با ذکر نمونه‌های متعددی از آنهاست.

    بخش دیگری در تشریح ایمان و اخلاقیات امام و اشتیاق ایشان به شهادت است. شجاعت امام و بردباری، جوانمردی، تواضع و شکیبایی و سخاوت امام نیز با ذکر نمونه‌های فراوان گزارش شده است.

    بخش پایانی کتاب، به منزلت و جایگاه امام در جهان آخرت اختصاص دارد که از احتضار امام شروع می‌شود؛ علی(ع)، مقسم بهشت و جهنم و میزان اعمال بودن او، از جمله آنهاست. در همین بخش، از حضور امام بر بالین محتضران شیعه و از رستگاری شیعیان امام نیز، سخن گفته شده است.[۱]


    پانويس

    1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص235-236


    منابع مقاله

    معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.

    وابسته‌ها