سیره پیشوایان

    از ویکی‌نور
    ‏سیره پیشوایان
    سیره پیشوایان
    پدیدآورانپیشوایی، مهدی (نويسنده) سبحانی تبریزی، جعفر (مقدمه‌نویس)
    عنوان‌های دیگرنگرشی بر زندگانی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی امامان معصوم علیهم‌السلام
    ناشرمؤسسه امام صادق علیه‌السلام
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1397ش
    چاپ42
    شابک964-6243-12-6
    موضوعائمه اثناعشر - سرگذشت‌نامه
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏پ‎‏9‎‏س‎‏9 36/5 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    سیره پیشوایان اثر مهدی پیشوایی، نگرشی است بر زندگانی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی امامان معصوم(ع) که با مقدمه آیت‌الله جعفر سبحانی، به چاپ رسیده است.

    آثار و کتاب‌های ارزشمندی در سال‌های اخیر، توسط نویسندگان و محققان، درباره زندگانی پیشوایان معصوم(ع)، به زبان فارسی منتشرشده است؛ اما هر یک از این آثار، هدف خاصی را تعقیب کرده، یا به شیوه خاصی، تدوین‌شده و یا احتمالاً مخاطب خاصی موردتوجه مؤلف نبوده است. از این نظر، کتاب حاضر، با آثار مزبور، تفاوت‌های فراوانی دارد. شیوه طرح مباحث و موضوعات در کتاب حاضر، بدین گونه است که در تشریح سیره هر امام، نخست دورنمایی از مراحل زندگی وی ارائه‌شده، سپس فضای اجتماعی و سیاسی عصر او تشریح گردیده و آنگاه، خطوط اساسی زندگانی آن پیشوای بزرگوار و پختگی و تناسب مواضع سیاسی، اجتماعی وی، با شرایط حاکم بر جامعه آن روز، موردبحث و بررسی قرارگرفته است. بدین ترتیب، مسئله توجه ائمه(ع) به عنصر زمان و شرایط و نیازها و مقتضیات و محذورات آن، در تبیین زندگانی سراسر جهاد و خدمت آن بزرگواران، در کتاب حاضر، دقیقاً مورد ملاحظه بوده و می‌توان آن را دیگر ویژگی‌های این کتاب برشمرد[۱].

    از دیگر ویژگی‌های کتاب، آن است که در شرح سیره هر یک از ائمه(ع)، فضای سیاسی- اجتماعی و فرهنگی آنان در پرتو اسناد و مدارک تاریخی روشن و مهم‌ترین خطوط زندگی و بزرگ‌ترین فعالیت‌های ارشادی و اصلاحی آنان که با آن فضا سازگار و متناسب بوده، تشریح شده است[۲].

    با این دید، مؤلف هر یک از ابعاد مختلف زندگی آن بزرگواران را از قبیل: بعد سیاسی و مبارزاتی، بعد اجتماعی، بعد فرهنگی، بعد کرامات و خوارق عادات و...، در جایگاه مناسب خود قرار داده و نشان داده است که مناسب‌ترین شیوه، بلکه تنها راه، همان بوده که امام برگزیده است[۳].

    کتاب حاضر با توجه به تنظیم و پرداخت مطالب، سبک قلم و نگارش، شیوه طرح مسائل، استناد به منابع و مآخذ و... در میان اشباه و نظایر خود، کاملاً تازگی دارد[۴].

    این اثر از آغاز چاپ و نشر تاکنون، نه‌تنها موردتوجه و اقبال عمومی در سراسر کشور قرارگرفته، بلکه در مراکز حوزوی و دانشگاهی نیز موردعنایت و استفاده واقع‌شده است. علاوه بر این، در کشور جمهوری آذربایجان و ترکیه، به زبان و خط آن دو کشور ترجمه و منتشر گردیده و در قم نیز جهت استفاده در کشورهای عربی، به زبان عربی ترجمه و چاپ‌شده است[۵].

    پانویس

    1. سخنی با خوانندگان، ص8- 9
    2. ر.ک: مقدمه آیت‌الله سبحانی، ص30
    3. همان
    4. همان
    5. مقدمه نویسنده، ص11

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها