سیره پیامبر اکرم(ص) با نگاهی به قرآن کریم

    از ویکی‌نور
    سیره پیامبر اکرم(ص) با نگاهی به قرآن کریم
    سیره پیامبر اکرم(ص) با نگاهی به قرآن کریم
    پدیدآورانقرائتی، محسن (نویسنده)
    ناشرمرکز فرهنگي درسهايي از قرآن
    مکان نشرايران - تهران
    سال نشر1386ش.
    چاپدهم
    موضوعمحمد(ص)، پيامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. - اخلاق

    محمد(ص)، پيامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. -- سرگذشتنامه

    تفاسير شيعه - قرن 14
    زبانفارسی
    کد کنگره
    ‎‏ق‎‏4‎‏س‎‏9‎‏ / 24/46 BP ‏

    سیره پیامبر اکرم(ص) با نگاهی به قرآن کریم تألیف محسن قرائتی، با هدف بررسی سیره عملی و اخلاقی پیامبر اسلام از دیدگاه قرآن

    یكى از بهترین شیوه‏‌هاى تربیت، معرفى الگوهاى موفق است. الگو به كلیات و تئورى‌‏ها، روح و حیات می‌‏بخشد. الگوى خوب، مردم را از رفتن به سراغ الگوهاى بد باز می‌دارد. الگوى خوب، دعوت و تبلیغ عملى است. آرى، دیدن الگو، مطالب تصورى و ذهنى و شاید محال را به صورت عینى مجسم می‌‏كند.

    سیره نویسان بیشتر از لابلای تاریخ و برخی از لابلای روایات اهل‌بیت علیهم‌السلام سیره پیامبر اکرم را نوشته‌اند و امروزه از طریق نرم افزارهای رایانه‌ای و جستجوی عبارت «کان رسول اللّه» می توان به ابعادی از سیره پیامبر دست یافت.

    اما راهی که خداوند در نوشتن این سیره برای ما برجسته کرد، آن است که سیره پیامبر را از لابلای آیات قرآن جستجو کنیم. با نگاهی به قرآن می فهمیم که چه عنایات ویژه‌ای به پیامبر اکرم شده و سیمای آن حضرت چیست؟

    عنایات ویژه به پیامبر اسلام

    در یتیمی خداوند به او مأوا داد: «أَلَمۡ يَجِدۡكَ يَتِيمࣰا فَـَٔاوَىٰ»

    قرآن در باره الگو بودن پیامبر اسلام مى‏ فرماید: «لَّقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا» همانا براى شما در (سیره) رسول خدا، الگو و سرمشقى نیكوست، (البته) براى كسانى كه به خدا و روز قیامت امید دارند و خدا را بسیار یاد می‌كنند.

    در این کتاب ضمن معرفی الگوهای موفق، سیره اخلاقی و رفتاری حضرت محمد(ص) با عنوان بهترین الگوی زندگی انسان‌ها معرفی شده است. همچنین ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری پیامبر اسلام(ص) در موضوع‌هایی از جمله: قرآن مجسم، سیمای پیامبر(ص) در قرآن، سادگی، دلسوزی، مهربانی، مشورت با مردم، همگام با یاران، وفای به عهد، صداقت، امانت داری، مهمان نوازی، ادب ارائه شده است.[۱]


    پانويس


    منابع مقاله

    پایگاه اطلاع‌رسانی حدیث شیعه (حدیث نت)

    وابسته‌ها