زیبایی‌شناسی فهم انسان: معنای بدن

زیبایی‌شناسی فهم انسان: معنای بدن تألیف مارک جانسون، ترجمه جهانشاه میرزابیگی؛ این کتاب به بررسی ارتباط میان علوم شناختی، زبان و معنا می‌پردازد و نشان می‌دهد چگونه بدن پیش از تکوین خودآگاهی، معنا تولید می‌کند. نویسنده با استفاده از روان‌شناسی و علوم اعصاب، خاستگاه‌های بدنی معنا را کاوش می‌کند.

زیباییشناسی فهم انسان: معنای بدن
زیبایی‌شناسی فهم انسان: معنای بدن
پدیدآورانجانسون، مارک (نویسنده) میرزابیگی، جهانشاه (مترجم)
عنوان‌های دیگرمعنای بدن
ناشرآگاه
مکان نشرتهران
سال نشر1396
شابک978-964-416-385-2
موضوعمعنا (فلسفه)؛ بدن انسان (فلسفه)؛ زیباییشناسی
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
‏B ۱۰۵/م۶ج۲۳ ۱۳۹۶

ساختار

این کتاب از یک مقدمه و سه بخش اصلی تشکیل شده است.

گزارش کتاب

این کتاب، به بررسی ریشه‌های بدنی معنا در فرایندهای حسی-حرکتی و احساسات می‌پردازد. جانسون در این اثر پیشگامانه که ادامه کار قبلی او در کتاب «استعاره‌هایی که با آنها زندگی می‌کنیم» محسوب می‌شود، نشان می‌دهد چگونه معنا حتی پیش از شکل‌گیری آگاهی در انسان پدید می‌آید.

در بخش اول با عنوان «معنای بدنی و حسِ احساس‌شده»، نویسنده به بررسی منشأهای بدنی معنا در فرایندهای حسی-حرکتی و احساسات می‌پردازد. این بخش بر کیفیت‌ها و ساختارهای معنای جسمانی در حرکت، رشد در نوزادی و کودکی، عواطف و مفهوم‌سازی تأکید دارد.

بخش دوم با عنوان «معنای جسمانی و علوم ذهن»، از علوم شناختی و علم اعصاب برای کاوش ریشه‌های معنا استفاده می‌کند. جانسون در این بخش نظریه کلاسیک بازنمایی ذهن را رد کرده و آن را با معنای جسمانی جایگزین می‌کند که مبتنی بر ساختارهای عصب-فیزیولوژیکی است.

در بخش سوم با عنوان «معنای جسمانی، زیبایی‌شناسی و هنر»، نویسنده استدلال می‌کند که هنرها از همان ساختارهای معنی‌سازی روزمره استفاده می‌کنند. این بخش به بررسی جنبه‌های مختلف معنا در شعر، نقاشی و موسیقی می‌پردازد و نشان می‌دهد چگونه هنرها به درک معنا و ارزش‌ها کمک می‌کنند.

جانسون در سراسر کتاب بر این نکته تأکید دارد که فلسفه فقط تا آنجا برای مردم اهمیت دارد که بر اساس ارتباط جسمانی با جهان شکل گرفته باشد. این اثر با ارائه دیدگاهی جدید در مورد معنا، اندیشه و زبان، تأثیر مهمی در فلسفه معاصر داشته است.[۱]

پانويس

منابع مقاله

پایگاه کتابخانه تخصصی ادبیات

وابسته‌ها