دور البنية الصرفية في وصف الظاهرة النحوية و تقعيدها

    از ویکی‌نور
    دور البنية الصرفية في وصف الظاهرة النحوية و تقعيدها
    دور البنية الصرفية في وصف الظاهرة النحوية و تقعيدها
    پدیدآوراننجار، لطیفه ابراهیم (نويسنده)
    ناشردار البشير
    مکان نشراردن - عمان
    سال نشر1414ق - 1994م
    چاپ1
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    دور البنية الصرفية في وصف الظاهرة النحوية و تقعيدها، نوشته لطیفه ابراهیم محمد النجار (معاصر)، به یکی از موضوعات مهم نحوی که عبارت است از نقش ساختارهای صرفی در توصیف پدید نحوی و قانونمند نمودن آن، پرداخته است. نهاد الموسی بر این کتاب مقدمه نوشته است.

    هدف از پژوهشی که در این کتاب دنبال شده، بررسی یک بعد از ابعاد مطالعات نحوی در زبان عربی است؛ یعنی نقش ساختارهای صرفی در پدیده نحوی و قانونمند نمودن آن.

    بحث این کتاب بر یک اصل کلی استوار است که مؤدای آن این است که پدیده نحوی نزد نحویان در دو بعد شکل می‌یابد:

    1. در عرصه ساختار صرفی و آنچه به دنبال آن می‌آید، از قبیل دسته‌بندی و تقسیمات که این ساختار را به‌حسب ضوابط کلی عمومی تعریف می‌کند. این بعد به دو قسم اصلی تقسیم می‌شود: در قسم اول، انواع ساختارها در زبان عربی از جهت اقسام کلی و ضوابط ساختن آنها و وسائل تشکیل آنها مطرح شده و در قسم دوم، از مظاهر تحولی که معنای ابنیه صرفی و مبنای آن یا تنها مبنای آن یا شیوه نطق آن را تغییر داده، سخن رفته است.
    2. دوم در عرصه ترکیب و آنچه متضمن آن است، از قبیل عملیات نظم کلمات در جمله‌ها و اصول ترکیب آنها به‌حسب نظام عربی فصیح. در این بخش نیز نقش ابنیه صرفی در قول به اعراب تقدیری و محلی و نیابتی بررسی شده است. همچنین تأثیر نوع بنا در عملیات ربط و وصل بین مفردات و مانند آن مطرح شده است[۱]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: الملخص، ص13

    منابع مقاله

    الملخص.

    وابسته‌ها