دائرة‍‌المعارف ادیان زنده جهان

    از ویکی‌نور
    دائرة‍‌المعارف ادیان زنده جهان
    دائرة‍‌المعارف ادیان زنده جهان
    پدیدآورانفیشر، ماری‌پت (مؤلف) سلیمانی، مرضیه (مترجم)
    ناشرعلم
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1389
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BL ۳۱/ف۹د۲م

    دائرة‌المعارف ادیان زنده جهان به قلم ماری‌پت فیشر تألیف و توسط مرضیه سلیمانی ترجمه شده است. هدف مؤلف از نگارش این دائرة‌المعارف فشرده نشان دادن حیات جاری دین‌های بزرگ معاصر و تلقی‌های اساسی موجود در چهارچوب همان ادیان است. به همین دلیل مفاهیم بنیادین و موضوعات زنده‌ای را که بدون فهم آن‌ها، امکان ورود به این حوزه معرفتی وجود ندار، توضیح داده و تشریح کرده است.

    فهم تاریخی و بحث در انشعاب‌ها و تمایزها و اختلاف دیدگاه‌ها در درون ادیان بزرگ نیز به مثابه یک واقعیت موجود و مهم از یاد نرفته ولی در این اثر به‌صورت عنصری در یک اندام کامل و جزئی از یک امر کل حی و حاضر و مؤثر بررسی شده است. کتاب از یازده فصل تشکیل شده است. شیوه‌ای که مؤلف در نگارش فصل‌های این کتاب در پیش گرفته، توصیفی است و جز در مواردی نادر که مورد اجماع همه اهل نظر باشد، ارزش‌داوری نکرده است. وی همدلانه به ادیان و مذاهب و پیروان همه آیین‌ها و مسلک‌ها نگریسته و از اظهار فضل‌های بی‌مورد و بی‌نتیجه یا طرح مسائل مرده و آرکائیک پرهیز کرده است. او با علم به ماهیت حساس دین‌ورزی و مجادله‌ها و مسائل پیچیده مذهبی در روزگار ما، وضع معاصر و هویت امروزین هر دین را براساس منابع موثق و درجه اول همان دین توصیف کرده است.

    فصل هشتم از این کتاب به دین مسیحیت اختصاص دارد. مؤلف مسیحیت را دینی می‌داند که بر پایه زندگی، تعالیم و مرگ و رستاخیز عیسی(ع) شکل گرفته است. او کوشیده است در مطالعه مسیحیت پیش از هر کاری به بررسی آن چیزی بپردازد که براساس روایات منقول در کتاب مقدس و دانش مورخان آن روزگار درباره تعالیم و زندگی عیسی می‌توان گفت. سپس تکامل این دین را آن‌گونه که در همه قاره‌ها گسترش یافت و به لحاظ الاهیاتی و نیایشی پیچیده‌تر شد، دنبال می‌کند[۱].

    پانویس

    1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص30-29

    منابع مقاله

    ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، اول، 1392ش

    وابسته‌ها