جريان‌شناسی بهائيت

    از ویکی‌نور
    جريان‌شناسی بهائيت
    پرونده:NUR33369J1.jpg
    پدیدآورانمحمدی، علیرضا (نويسنده) نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها. معاونت آموزش و تبلیغ. اداره مشاوره و پاسخ (تنظیم و نظارت)
    ناشردفتر نشر معارف
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1389ش
    چاپ2
    شابک978-964-531-252-5
    موضوعبهائی‏گری - ایران - تاریخ - 1320 - 1357 - بهایی‏گری - تاریخ
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏م‎‏3‎‏ج‎‏4 330 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    جریان‌شناسی بهائیت، تألیف علیرضا محمدی (معاصر)، مجموعه پرسش‌هایی است که طی سالیانی از سوی نویسنده پاسخ داده شده و اکنون در قالب کتاب منتشر شده است.

    کتاب در سه بخش تنظیم شده است. بخش اول، پاسخ به پرسش‌هایی در رابطه با پیشینه تاریخی بهائیت و چگونگی شکل‌گیری آن است. در این بخش، ده پرسش و پاسخ ارائه شده است. بهائیت، فرقه‌ای منشعب از بابی‌گری است. بنیان‌گذار بابیت، در سال 1266 در تبریز تیرباران شد[۱]. بنیان‌گذار فرقه بهائیت، «میرزا حسینعلی نوری» معروف به بهاءالله نیز پس از تبعید توسط حکومت عثمانی به «عکا» در فلسطین، نه سال در قلعه‌ای در عکا تحت نظر بود و پانزده سال بقیه عمر خویش را نیز در همان شهر گذراند و در سال 1309ق، پس از بیست شبانه‌روز تب از دنیا رفت[۲].

    بخش دوم، در ضمن چهار پرسش، وضعیت بهائیان را در زمان جمهوری اسلامی مورد بررسی قرار داده است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بهائیان فعالیت‌های خود را مخفی‌تر و مرموزانه‌تر تداوم بخشیدند و با توجه به وابستگی و سرسپردگی آنان به دشمنان خونخوار و کینه‌توز اسلام همچون آمریکا، انگلیس و اسرائیل مورد حمایت‌های گسترده سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی آنان قرار گرفته و به گمراه‌سازی و انحطاط‌آفرینی پرداختند[۳]. اقدامات مختلفی در مقابله با این فرقه انجام شده که مجموعه آنها سبب گردیده تا این فرقه ضاله سیاسی نفوذ خود و کارایی مؤثری نه‌تنها برای نسل امروز و فردای مردم مسلمان و آگاه ایران نداشته باشد، بلکه میان خود بهایی‌ها نیز از جاذبه چندانی برخوردار نیست[۴].

    در بخش سوم کتاب، به هفت پرسش در رابطه با ایدئولوژی بهائیت پاسخ داده شده است. نسخ اسلام، الوهیت بهاءالله و عقاید دوازده‌گانه تحری حقیقت، ترک تقلید و... از جمله عقاید این فرقه ضاله است[۵].

    یکی از نجات‌یافتگان از فرقه ضاله بهائیت، «سؤالات زیاد، مجهولات و تناقضات» را علت عمده بیزاری بهائیان از بهائیت دانسته است[۶].

    در انتهای کتاب تحت عنوان «ضمائم»، نه سند ارائه شده که مخالفت بهائیان نسبت به اسلام و مسلمانان و خیانت به ایران را در بر دارد و هم‌سویی و همکاری تنگاتنگ سران و فعالان این فرقه با دولت‌ها و کانون‌های استکبار، به‌ویژه آمریکا و اسرائیل را نمایان می‌کند[۷].

    پانویس

    1. ر.ک: متن کتاب، ص14-13
    2. ر.ک: همان، ص20-14
    3. ر.ک: همان، ص118-117
    4. ر.ک: همان، ص123
    5. ر.ک: همان، ص181
    6. ر.ک: همان، ص267
    7. ر.ک: همان، ص284-275

    منابع مقاله

    متن کتاب.


    وابسته‌ها