تفسیر غریب‌ الحدیث‌ مرتبا‌ً علی‌ الحروف‌

    از ویکی‌نور
    تفسیر غریب‌ الحدیث‌ مرتبا‌ علی‌ الحروف‌
    تفسیر غریب‌ الحدیث‌ مرتبا‌ً علی‌ الحروف‌
    پدیدآورانابن حجر عسقلانی، احمد بن علی (نويسنده)
    ناشردار المعرفة
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر13سده
    چاپ1
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /الف2ت7 106/2 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تفسير غريب الحديث مرتبا علی الحروف، نوشته شهاب‌الدین‌ ابوالفضل، مشهور به «ابن حجر عسقلانى»، «حافظ العصر»، «شیخ‌‌الاسلام» و «امیرالمؤمنین در حدیث» (852-773ق)، یکى از علماى بزرگ مصر در علم حدیث و فقه شافعى است. این اثر، بخشی از مقدمه ابن حجر بر شرح خود بر صحیح بخاری است.

    ابن حجر کتاب حدیثی بخاری را در سیزده جلد شرح نموده است. او مقدمه‌ای را برای این مجموعه از شرحش، در دو جلد - که در ده فصل صورت‌بندی شده - فراهم آورده است. او فصل پنجم این اثر را به معنا و تفسیر واژه‌های لغت عرب که در احادیث بخاری آمده‌اند، ویژه نموده است. محقق کتاب، این فصل پنجم را برای دسترسی آسان خوانندگان، از کتاب جدا نموده و آن را عرضه کرده است.

    ابن حجر در این فصل، واژه‌ها را با عبارت‌های جامع معنا و تفسیر نموده است. درعین‌حال، این عبارت‌ها کوتاه است و او در این کار، درازگویی را پیشه خود نساخته و از آن نیز کم نگذاشته است؛ به‌گونه‌ای که دستیابی به ریشه واژه‌ها آسان شده و دریچه دشوار معنای واژه‌‎ها به روی خواننده گشوده گشته و راه سخت فهم آن‌ها هموار شده و سینه مخاطب از معنای درست واژه‌ها فراخ می‌گردد[۱]‏.

    ابن حجر واژه‌ها را بر اساس حروف الفبا مرتب نموده است. او برای معنای واژه‌ها کمتر نامی از عالمان لغت می‌آورد و با لفظ «قيل» به وجوه معناها اشاره می‌کند[۲]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه محقق، ص2
    2. ر.ک: متن کتاب، ص63

    منابع مقاله

    مقدمه محقق و متن کتاب.


    وابسته‌ها